Vienas dienas ekskursijas- Sigulda ceturdienā

Vienas dienas ekskursijas- Sigulda ceturdienā

02. Jul 2013, 10:33 nosiguldas nosiguldas

Es gribu Jums ieteikt mazliet savādāku pastaigu pa Siguldu,  šodienas stāsts būs tieši par ceturtdienu Siguldā, jā tas ir kas īpašs, ar ko gribu ar Jums padalīties.

Nu tad tā. Tā kā mana mazā četrgadniece nav sportiskas dabas un nemīl aktivitātes, kas saistītas ar risku, es plānoju māmiņas un meitiņas dienas. Katra šāda diena ir īpaša ar to, ka laiku mēs pavadām tikai divas un pēc pieredzes zinu, ka meitenēm tas ir ļoti vajadzīgs. Mana lielā meita vēl joprojām atceras mūsu pastaigas divatā, kad bez jaukām vietām ko apskatījāmies varējām sačukstēties par lietām, kas citām ausīm nav jādzird.

Kā jau zināt četrgadnieki grib visu redzēt un dzirdēt, bet tik pat ātri arī nogurs, tāpēc ekskursijas un citus pasākumus plānoju tikai vienai dienai, ar nosacījumu, lai tie nav pārsātināti ar informāciju.

Lai apmeklētu Siguldu mēs izmantojam vilcienu, ko iesaku arī pārējām māmiņām. Tas ir vesels piedzīvojums, protams, ja ar vilcienu nav jābrauc katru dienu. Mūsu gadījumā maršruts Rīga – Cēsis 10.36 ( cena 1.50 , bērniem bez maksas).

20130702102912-54960.jpg

Siguldā vilciens pienāk 11.46, Jums ir laiks stunda un piecpadsmit minūtes, jo tālākais ceļš tiks mērots ar ( 9. maršruta autobusu (0.30 ls), kas no autoostas atiet 13.00.

Šo stundu varam pavadīt Raiņa parkā, ko pat nezinātājam nebūs grūti atrast. No stacijas izejot parks jau redzams, ir jāiet taisni , kreisajā pusē paliks DNB banka, ejot pa ceļu, lēnā solī nepilnu desmit minūšu laikā būsiet nonākuši pie veselas bērnu pilsētiņas.

Bet, ja nu tomēr pēc stundas brauciena gribās nedaudz iestiprināties, tad es ieteikšu KONDITOREJU,

20130702103030-28210.jpg

kas atrodas tieši pretī stacijai. Tā ir īpaša ar to, ka tik gardus pīrādziņu nekur citur Siguldā necep, un vēl ieteikšu Jums nogaršot saldējuma kokteilis, tas garšo , kā manā bērnība. Lielā glāze (1.00 Ls) pietiek gan man, gan Katrīnei.

20130702103101-70120.jpg

13.00 braucam uz Tirdzniecības centru Šokolāde, jo tieši tur ir Siguldas kinoteātris KINO LORA, kuru esam iecienījušas arī mēs abas. Autobusa vadītājam pajautājiet, kur ir pietura, jo var izkāpt pirms centra un arī pēc, bet tad jāšķērso Pleskavas šoseja.

20130702103130-37373.jpg

Jūs teiksiet, kam vajadzīgs braukt uz SIGULDU uz kino, tā ir iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo.

Un ceturtdienas te ir īpašas māmiņu dienas, plkst. 14.15 notiek māmiņu seanss ( biļete 1.00 Ls). Ar ko tas īpašs?

  • Zālē ir pustumsa
  • Ir pieklusināta skaņa.
  • Zāle ir pirmajā stāvā un tāpēc tur ērti iebraukt ar ratiņiem.
  • Ir mīksti, loti ērti krēsli, kuros var sēdēt pat divatā ar mazuli un tas neapgrūtina.
20130702103254-33577.jpg
  • Galvenais nav cilvēku drūzmas.

Biļetes gan nepieciešams iegādāties uzreiz pēc ierašanās un tad māmiņas var ļauties mazai ekskursijai pa vietējiem veikaliņiem. Biļetes var rezervēt arī pa telefonu www.kinolora.lv ., tas dos papildus laiku pastaigai un uz seansu varēs ierasties ar nākošo autobusu.

Kāpēc autobusu?

Ceļš ir garš un es jau esmu ievērojusi, ka divi tādi gari gabali mums ir par daudz, tāpēc izvēlamies pastaigu pēc filmas apmeklējuma.

16.00 beidzas filma un mēs dodamies garā pastaigā pa Siguldu, ceļā līdz centram mēs pārrunājam redzēto, bet nokļūstot centrā, vai nu dodamies pastaigā, vai uz kādu no bērnu laukumiem.

Pastaigas pa Siguldu ir īpašas ar to, ka tur vienmēr var atrast ko jaunu. Un mēs parasti katrā reizē apskatam vienu objektu, jo šis vecums ir īpašs ar to, ka vēstures un dabas objekti ātri apnīk un aizmirstās.

Pastaigu mēs parasti beidzam, brīdī, kad vēl ļoti gribās palikt un turpināt. Tad es saku, ka mēs atbrauksim atkal un Katrīne ar nepacietību gaida šo braucienu.

Vilciens uz Rīgu 17.32, protams, ka var braukt arī vēlāk, bet manā gadījumā, Katrīnei jau ir pietiekoši, vilcienā viņa laižas miedziņā.

Mani novērojumi

Pirms dodaties uz vilcienu, visas nepieciešamās darīšanas nokārtojiet stacijā, jo vilcienu tualetes īpaši nav mainījušās.

No pārtikas ņemam tikai ko pavisam īpašu, jo Sigulda ir maza pilsētiņa un visu nepieciešamo varēsiet nopirkt tupat pie stacijas.

Lai vilcienā būtu interesantāk padomājiet par nodarbēm, jo brauciens ilgst nedaudz ilgāk par stundu.

20130702103334-77028.jpg

Nepārsātiniet pastaigu, jo tad vienā brīdī tā var pārvērsties par pasākumu, kas nedos baudu ne Jums ne mazulim.

 

Vēlot Jums jauku vasaru

No siguldas