VIDEO: nodrošini bērna veselību ar zivju eļļu!

03. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizi nedēļā vai pat divas, ģimenes galdā esot jāceļ zivju ēdieni. Par laimi mūsdienās mēs varam izvēlēties zivis pēc sirds patikas, tāpat mums ir iespējas eksperimentēt ar to pagatavošanu, jo recepšu patiesi ir daudz. 

Noskaties video,kāpēc svarīgi arī pirmsskolas vecuma bērniem uzņemt zivis un zivju eļļu!

Pastāsti,cik daudz zivju vai zivju eļļas Tavā ģimenē uzņemat ikdienā?

Konsultē  Anna Oborska, uztura speciāliste.

20131024135930-65612.jpg

Ir pierādīts, ka Omega - 3 taukskābes nepieciešamas normālai un pilnvērtīgai organisma attīstībai un augšanai- rahīta profilaksei, sekmīgai kaulu un skeleta attīstībai. Īpaši tas svarīgi ir rudenī un ziemā dzimušiem bērniem, cilvēkiem kas dzīvo ziemeļu platuma grādos, kur ilgstoši nav saules, tātad, arī Latvijā dzīvojošiem. Bērniem zivju eļļu ir ieteicams lietot visos vecumposmos- zīdaiņu un jaunākā vecumā- kaulu un skeleta veselībai, bērnudārza un skolas vecumā- mācīšanās spēju uzlabošanai un imunitātes stiprināšanai.

Omega-3 taukskābes:

  • Piedalās šūnapvalku veidošanā, uzlabo nervu sistēmas darbību;
  • Uzlabo smadzeņu asins apgādi, atmiņu un mācīšanās spējas;
  • Veicina bērna attīstību, labvēlīgi ietekmē hiperaktīvus bērnus;
  • Normalizē serotonīna- laimes hormona līmeni organismā;
  • Palīdz samazināt stresa hormonu izdalīšanos;
  • Veicina adaptāciju stresa apstākļos un stiprina imunitāti;
  • Aizsargā aknas un palīdz uzturēt vēlamo ķermeņa svaru;
  • Palīdz regulēt kalcija līmeni organismā- veicina tā deponēšanos kaulos, tas uzlabo kaulu veselību un izturību, matu, ādas un nagu stāvokli;
  • Labvēlīgi ietekmē kaulu, locītavu un ādas slimību ārstēšanu un profilaksi;
  • Palīdz labāk uzsūkties taukos šķīstošajiem vitamīniem;
  • Samazina t.s. „sliktā” holesterīna līmeni- tas palīdz aizkavēt saslimstību ar sirds un asinsvadu slimībām.

Zivju eļļā neaizstājamās Omega-3 taukskābes ir galvenais ieguvums veselībai un tās mūsu organismam ir nepieciešamas  regulāri, neatkarīgi no gadalaika un saules intensitātes. Dienā ieteicamā deva ir vismaz 650 mg Omega-3 taukskābju. Zivju eļļu var droši lietot visa gada garumā, īpašu uzmanību pievēršot lietošanai tumšajos gada periodos, kā arī laikā, kad nepieciešams papildus stiprināt organismu- rudens un ziemas mēnešos, gripas un saaukstēšanās slimību uzliesmojuma laikā, pie lielām prāta un fiziskajām slodzēm, piem. mācību gada sākumā, pirmseksāmenu periodā- kad smadzenēm ir nepieciešams strādāt intensīvāk, ja bērns daudz sporto vai bieži jūtas noguris, zīdaiņa vecumā- bērna visintensīvākās augšanas laikā.

Jāņem vērā, ka augošā apkārtējās vides piesārņojuma ietekmē ir strauji palielinājies zivīs atrasto veselībai kaitīgo vielu daudzums, tādēļ attīrīta zivju eļļa ir drošākais veids, kā uzņemt neaizvietojamās taukskābes- tā ir brīva no piesārņojuma un ar stingri noteiktu Omega- 3 taukskābju daudzumu. 

Jonax “Islandes Zivju eļļa Omega-3 Classic” un “Islandes Zivju eļļa Omega-3 Lemon” ir augstas kvalitātes Islandē ražoti zivju eļļas preparāti. Tikai ½ tējkarotes (2,5 ml) satur 690 mg polinepiesātināto omega-3 taukskābju. “Islandes Zivju eļļa Omega-3 Lemon” pateicoties tā patīkamajai citronu garšai, ir ērts un vienkāršs veids kā bērniem uzņemt nepieciešamās Omega- 3 taukskābes.

20131023150235-27983.jpg

www.jonax.lv