Veselīgi našķi mazulim. Ko piedāvāt?

11. May 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kuram gan netīk panašķoties? Arī mazulis būs priecīgs iepazīt jaunas garšas, tāpēc Māmiņu Klubs sarunā ar ārsti Poļinu Popeiko skaidroja, no kāda vecuma būtu ieteicams mazuļa uzturā ieviest veselīgos našķus – augļus un ogas?

Pēc tam, kad bērns jau iepazīstināts ar dārzeņiem, var paplašināt viņa garšu pasauli, dodot iespēju nogaršot arī ķirbi, avokado un bumbieri. Tiesa, atšķirībā no pamata ēdienreizēm, kuras lielākoties veido, piemēram, kartupeļi, burkāni, jaunās garšas būs kā papildinājums. “Ķirbi var pievienot brokoļu biezenim, lai tas būtu saldāks un gardāks, ābolu var pievienot burkāniem,” uzsver ārste.

Viņa norāda, ka pēc bērna deviņu mēnešu vecuma uzturā var ieviest arī upenes, kazenes un mellenes, taču ar vairāk alerģiskiem augļiem un ogām, piemēram, zemenēm un avenēm, jābūt piesardzīgākiem, tāpēc tās labāk ieviest uzturā pēc viena gada vecuma sasniegšanas.

Protams, ja bērns jau sasniedzis deviņu mēnešu vecumu, bet līdz gadiņam vēl jāpagaida, taču Latvijā sākusies vietējo augļu un ogu sezona, piesardzīgi, novērojot bērna reakciju, arī šīs ogas var pievienot bērna uzturam. Ja veikalos nopērkamas tikai importētās zemenes un līdz vietējām ogām vēl jāpagaida, ārste Poļine Popeiko rekomendē nesteigties un tomēr sagaidīt vietējo ogu sezonu.

Põnn kontakti

www.facebook.com/ponnlatvia

 www.salvest.ee/en/ponn/