Veidojam saviem mazuļiem pašas 7. Kartona māja

Veidojam saviem mazuļiem pašas 7. Kartona māja

04. Aug 2019, 12:36 Laura SeMa Laura SeMa

Sveikas māmiņas!

Paturpināšu savu blogošanos par tēmu "darinam saviem mazuļiem pašas".
Šoreiz meitām tapa kartona mājiņa. Iedvesma tam protams no daudzām lietām, piemēram: bērniem patīk kautkur ielīst, izmērīt vai lien kādā kastē spainī utt, otrkārt manai divgadniecei ļoti patīk, kā Klaudija saka "itkā spēles" tā ir situāciju atdarināšana, un treškārt no vecākiem arī gribās paslēpties, un ceturtkārt, kuram gan bērnam nepatīk mājiņas/štābiņi.

Tā nu, lai realizētu ideju par mājiņu, sāku krāt Huggies autiņbiksīšu kastes, kad jau sakrājās 4-6 sapratu ka ir par maz bet krāt tukšas kastes arī neparocīgi. Tā nu domāju, domāju, ko darīt līdz sapratu, ka jāsadarbojas ar Māmiņu klubu, kurš tikko kā bijai aizvadījis Māmiņkluba vasaras festivālu un cerēju, ka kādas noderīgas kartona kastes būs aizķērušās. Un protams :) viens zvans un brauciens uz MKluba ofisu un kastes rokā. P.S. paldies Māmiņkluba meitenēm par atsaucību un sapratni.

Tātad vajadzīgie materiāli: kartona kastes, skotčs, ietinamais papīrs, aplikāciju papīrs.

Sāku ar to, ka no kartona kastēm kuras bija cietākas (likās ka izturīgākas) uztaisīju pamatu, kad bija pamats, stutēju pa stūriem daļēji saplēstas kastes uz augšu, mēģināju maksimāli maz locīt kartonu, lai maksimāli saglabājas stingrība. Kad sienas bija "uzaudzētas" pietiekoši augstas izveidoju arī jumtiņu no palielas kartona kastes. Meitenes/māmuņas, uzreiz saku, ka speciāli nemēriju gandrīz neko, tik pieskatīju, lai sienas tiktu veidotas puslīdz līmenī un nesagāztos pie pirmā grūdiena, jo es vienkārši pārstāvu pārliecību, ka bērnam nevaig, lai ir izcili taisna līdzena perfekta manta, bet gan objekts/mantiņa/mājiņa ar ko pašam veidot savu iztēli, radošumu, tapēc nav jākautrējas kautko radīt savam bērnam, ja neliekas, ka varētu neizdoties- izdosies!, un bērns to novērtēs un iemācīsies, ka to ko vēlamies varam radīt paši nevis nopirkt, izdīgt vai pat pieprasīt vai nemaz nesaņemt.

Iekāpu nelielā filozofiskā atkāpē, turpinam ar praktisko daļu. Kad bija izveidots karkas, vēlējos mājiņu padarīt estētiskāku. Vēlējos, lai mājiņā ir logi un durvis. Durvis jau bija, jo tās paredzēju kur būs pašā sākumā izmantojot kartona locošās vietas, lai var virināt. Logiem gan vajadzēja ar nazi izveidot caurumus, tas nebija viegli un vienādi arī neizdevās. Vismuļķīgāk bija logu veidot blakus durvju ailei, māja sašķiebās un domāju, ka darbs vējā, bet tomēr izgāju no situācijas un ļodzīgo malu atstutēju ar no remonta pārpalikušu grīdlīsti un skotču, protams. :D No ziemassvētkiem pāri bija palikuši ietinamie ruļļi, tad nu atkal ar skotča palīdzību pārklāju māju ar dāvanu iepakojumu, kā līmēdama tapetes, un atkal es neaizrāvos ar precizitāti, lai nosegtu katru stūrīti. Tam man ir skotčs un papīrs un kur bija kādi caurumi tur ar šīm lietām piestiķēju, lai viss būtu noklāts.

Man patika kā viss izskatījās un domāju, ka darbiņš galā, bet tad sapratu, ka vēlos lai mājiņa izskatās nedaudz kā no pasakas. Ņemu talkā aplikāciju papīru un kur nu bez skotča. Izveidoju krāsainus lodziņus, līdzīgā stilā durvis apdarināju un izveidoju mājiņas puķu dārzu. Priekš puķu veidošanas izgriezu trīs izmēru trafaretus un uz dažādu krāsu aplikāciju papīra izgriezu itkā ziedlapiņas. Lai viņas izkatītos dimensiāli, tās nedaudz uzlocīju un sākot ar lielākajām ziedlapiņām salīmēju vienu virs otras līdz mazākajām un izveidojās zieds. Tā nu griezu un līmēju griezu un līmēju līdz sanāca gana daudz dekora. Un tad atlika piestiprināt pie mājiņas un Vuo la. Gatavs.

Jāsaka gan, ka viss šis aizņēma 3-4 darba dienas un ne pēc kārtas, kopumā mājiņa tapa mēneša laikā līdz pabeidzu, jo ir divas feinas čiksas ar ko aizpildās būtībā viss mans laiks (meitiņām 2,5g un 1.3g).

Iedvesma šādai avantūriņai ir no vairākiem faktoriem kautkur žēl naudas, kautkur žēl dabas, un lai kāda no lietām kura tiktu izmesta nonāktu otreizējā apritē, nākas fantazēt. Bet pats galvenais, kas mani iedvesmo radīt pašai ir tas, ka meitas redz, ka mammīte rada pati ar savām rokām, redz kā to darīt, iesaistās un vairo pašapziņu, ka arī viņas uz to ir spējīgas. Un fantazēt ir labi un vēl labāk ir realizēt fantāzijas.

Paldies Huggies, Lego un māmiņklubam par kastēm!