Vecāki labprāt konsultējas Atvērtajā poliklīnikā

Vecāki labprāt konsultējas Atvērtajā poliklīnikā

28. Oct 2013, 15:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvadītajā sestdienā Bērnu klīniskā universitātes slimnīca rīkoja Atvērto poliklīniku. 200 bērniem no dažādiem Latvijas reģioniem bija iespēja saņemt zinošu speciālistu konsultāciju un dažāda veida izmeklējumus.

Sākotnēji visus pacientus konultēja pediatri. Lai veidotu vienmērīgu pacientu plūsmu un neveidotos rindas, vienlaikus strādāja seši pieredzējuši pediatri. Ja, konsultējot pacientu, mediķim bija nepieciešamība nosūtīt bērnu pie šaurākas sfēras speciālista, bērns saņēma papildu konultāciju pie alergologa-pulmonologa, endokrinologa, reimatologa vai kāda cita speciālista, kā arī uz vietas varēja veikt nepieciešamos izmeklējumus.

Šogad visvairāk pieprasītas bija gastroenterologu, endokrinologu un alergologu-pulmonologu konsultācijas. Vairākiem pacientiem pēc speciālistu konsultācijas bija nepieciešama papildus izmeklēšana un ārstēšana stacionārā.

Bērnu slimnīcas Ambulatorās veselības aprūpes daļas vadītāja Renāta Snipe teic: "Lai varētu pilnvērtīgi izvērtēt bērnu veselības stāvokli, ir jāzina viņa fiziskās attīstības atbilstība vecuma normām, tāpēc visi bērni tika svērti un mērīti, lai varētu veikt šo izvērtējumu atbilstoši bērnu svara un auguma normas līknēm. Vēlos vēlreiz uzsvērt un atgādināt, ka pediatru konsultācijas Bērnu slimnīcā ir pieejamas katru dienu gan pēc iepriekšēja pieraksta poliklīnikā, gan bez pieraksta rindas kārtībā Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā. Aicinu visus vecākus, kuriem ir raizes par jautājumiem saistītiem ar bērna veselību, šīs konsultācijas izmantot. Tā kā pediatrs ir tiešās pieejamības speciālists, ģimenes ārsta nosūtījums nav vajadzīgs."

26.oktobra Atvērtajā poliklīnikā pacientu plūsma bija vienmērīga, tādēļ neveidojās garas rindas pie ārstu kabinetiem. Iekams vecāki gaidīja savu kārtu konsultācijai, bērnus izklaidēja dakteri klauni, bija iespēja skatīties multiplikācijas filmas vai zīmēt.