Vai Tu savam bērnam vari atļauties jaunas drēbes?

Vai Tu savam bērnam vari atļauties jaunas drēbes?

01. Jun 2015, 16:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lasīju augstākminēto rakstu, un aizdomājos. Pa lielam mēs esam teorētiski vidusmēra cilvēki, bet , ieejot veikalā, piemēram, mothercare utt, šķiet, ka esam nabagi. Viena lietiņa bērnam tādās cenās. Un ziemas drēbes vispār ir ar divām nullēm. 

Mans risinājums.

Pa cik humpalās neiepērkos, jo gluži vienkārši man nav ķēriena atrast kaut ko un laika, lai apstaigātu pāris bodītes un parakātos, tad iepērkos lielveikalos atlaižu laikā. Citreiz nopērku kaut ko arī bez atlaides, bet tad tā ir 1 vai 2 lietiņas, un arī skatoties cik kas maksā. Man šķiet, ka h&m ir viens no tiem veikaliem, kurā bērniem legingus var atrast par ļoti normālām cenām arī bez atlaides. Savukārt rimi, kad ir 70% atlaide vasarā zīdaiņu bodiji bija pa 1-2ls.

Kādi ir Jūsu iepirkšanās paradumi, kur pērciet,pievēršiet uzmanību cenām?

pandulaacis pandulaacis 03. Jun 2015, 00:32 flera12

Esmu pirkusi Zarā mēteli un Lindexā kleitu ar visu savu + izmēru 😉

Pateicoties MK dāvanu kartei, iepazinos ar VAIDEs piedāvājumu - ohohoo, tur visām drēbēm ir arī lielie izmēri! Cena, protams, ir jaudīga, taču, kas meklē, tas atrod arī ko piemērotu par saprātīgu cenu - kvalitāte arī ir cenai atbilstoša.

Par humpīšiem - meitenes, neskaudiet! 😃 Starp citu, arī Humanas 50 centu dienās esmu pārnesusi pilnus maisus - paliek visādas neitrālas drēbes vienkāršās krāsās, bet arī tādas ir vajadzīgas, jo labi sader ar košajām.
Es vīram arī esmu pārstiepusi entos Marks&Spencers utt. kreklus - lieliski! 😀

zacc zacc 02. Jun 2015, 15:37 Orhy

jā, es arī tos stāstus "vienkārši aizeju un sapērkos" lasu kā pasaku. Laikam nezinu pareizos humpalveikalus... Paretam aizeju, norakājos, lielākoties tā arī neko neatrodu, ne sev, ne bērnam. Daži apģērba gabali sev gan ir baigi labie izrakušies, bet tā ir reta veiksme.

Alexa26 Alexa26 02. Jun 2015, 02:11

Es pagaidām vēl saviem abiem mazajiem puikām varu nopirkt jaunas drēbes, nav mums to daudz un nepērku tās nekādos ļoti dārgajos veikalos.Kā būs, kad augs lielāki, vēl nezinu, bet pagaidām mums pilnīgi pietiek, knapi spējam nonēsāt tos pašus 5 - 6 drēbju komplektus uz vienu bērnu. I-neta veikalos izčekoju cenas, salīdzinu tās, ja ir bijusi izdevība veikalā vēl aptaustīt, tad ar drošu sirdi sūtu i-netā. Ļoti reti iepērkos H&M un taml. veikalos, jo tur tiešām viss ir ļoti dārgs un neatbilst izmēriem, kas norādīti. Esmu iepirkusies tādos kad ir atlaides, un šķiet, ka iegādāto apģērbu lietosim vēl ilgi, kad būsim izauguši no norādītā izmēra (pēc vecuma, ne tikai garuma). Man ļoti patīk lietuviešu un poļu ražotās drēbītes, atbilst izmēriem un ir ļoti skaistas, kā arī nav dārgas.
Humpalās neko nepērku, ne sev, ne bērniem, nekad nav paticis tajos iepirkties.
Tā kā plānojam vēl vienu bērniņu, tad par mazu palikušās drēbītes tiek uzturētas kārtībā un rūpīgi noglabātas.

martinja223 martinja223 01. Jun 2015, 21:45

Nu man patiik atlaides, lindexaa un h&m uz atlaideem var ljoti labas dreebes pa labam cenaam dabuut! Ari babycity katru gadu ir baigas izpardosana piem. Cocodrilloo dreebem un tur var uz prieksu sapirkt!

Es izmantoju ari andeles mandeles bernu piedavajumus

pandulaacis pandulaacis 01. Jun 2015, 21:39 Salamandraa

Mums gan mazais brālis ir dabūjis daudzas māsas unisex drēbes mantojumā, un soma ar drēbju izlasi tiek taupīta arī 3. bēbim, kad tāds būs.

Man Kas Jauns linku atvēra.

01. Jun 2015, 21:34

Biju ielikusi kasjauns rakstu,kura rezultata viapar tapa sis mans ralsts.mk iznemis ara adresi.nu neko darit.

es interneta neieperkos,jo gribas aptaustit.
planojam vel bernu,tapec vecaka drebes atstajam.kaut gan tagad pec gada vecuma isti vairs neko nevar atstat mantojuma,jo viss ir novalkats loti.

pandulaacis pandulaacis 01. Jun 2015, 21:33

Humpalas rullē un visvisādas andeles tāpat - bērniem ir trīs reizes vairāk drēbju kā man. Piekrītu succubus - nereti izdodas atrast arī brendīgas drēbes ar visām birkām, cenām un rezerves pogām klāt. Ja to nebūtu - vai mēs, 4 cilvēku ģimene, kas galvenokārt dzīvo no vīra algas, kas nebūt nav četrciparu, varētu atļauties apģērbties no galvas līdz kājām? Nē. Rimi un Maximā neapmierina kvalitāte, turpretī humpalu drēbes jau var nočekot - ā, ir mazgāts, bet tik un tā labi izskatās! Un iegādāties kaut ko par 1 EUR un nēsāt pāris sezonas, nevis nolikt lupatās pēc 1 vai 2 mazgāšanām, kā diemžēl ir nācies darīt ar lielveikalu drēbēm. Piekrītu par H&M, tur reizēm gadās labi ķērieni, būs jāiegriežas arī šovasar.

zacc zacc 01. Jun 2015, 21:05

Pirku un pērku jaunas un ne internetveikalā, jo internetā vieglāk nošaut greizi ar izmēriem, no citiem atkal ilgi jāgaida, bet es drēbju krājumus uz priekšu varbūt tikai tagad, divgadniekam, riskēšu veidot. Līdz šim pirku tad, kad kaut ko ievajadzējās, lai nav tā, ka izmērs+sezona neatbilst.
Principā nav iebildumu pret lietotām drēbēm, ja man kāds atdotu, priecātos un ņemtu. Bet pa humpalām staigāt man nav laika, tāpat arī tirgoties internetā. Esmu pirkusi Prisma, H&M, Lindex; ļoti patīk Next drēbītes, tur gaidu atlaides un tad pašķērdējos, pagājušajā vasarā sapirku īspiedurkņu krekliņus, kurus principā visu vasaru un mājās arī visu ziemu valkāja, mazgāti nez cik reižu, bet izskatās joprojām kā jauni. Derēs arī vēl šovasar.

Ja būs lemts vēl viens bērns, tam, protams, pirkšu mazāk, jo par mazu palikušās drēbītes prom nedodu 😀

cecii cecii 01. Jun 2015, 20:43

Īsti nesaprotu par ko ir kreņķis, kāda atšķirība jaunas vai valkātas drēbes. Saviem 3 bērniem jaunas drēbes pārsvarā tiek tikai vecākajam, pārējiem 2 paliek mantojumā. Izņemot apavus, tos pērku visiem jaunus un labas kvalitātes. Vispār ļoti skatos uz kvalitāti, diezgan daudz pavelkos uz slaveniem zīmoliem, bet man nav pilnīgi nekādu aizspriedumu pret humpalām, kaut arī pati tur neiepērkos, jo nav tuvumā. Ja būtu, tad iespējams iepirktos un tur nebūtu nekāda sakara ar naudas daudzumu makā.

01. Jun 2015, 19:17

Nav man laika staigāt ne pa veikaliem ne pa humpalām,tāpēc jaunu apğērbu pavisam noteikti varu atļauties sūtīt no ārzemju interneta veikaliem.esmu sūtījusi arī no draugiem.lv lapas "Bērnu stils" bet kvalitāte ir ļoti slikta.
Ja gadās ieskriet kādos humpīšos tad parasti pērku labu un zināmu firmu apğērbus kā h&m ,george,next utt

01. Jun 2015, 19:16

Man meitiņām ļoti daudzas drēbītes ir atdotas no draugiem- praktiski jaunas un pāris reizes uzvilktas. Šad tad nopērku ko jaunu, bet ļoti reti vajaga. Redzēs, kā būs tālāk, jo lielākā daļa drēbju man ir līdz 4 gadiem un meitai jau drīz būs 4. Tad jau noteikti arī ko pirkšu hupīšos, neuzskatu to ne par ko sliktu 😀 Bērnu apģērbiem tās cenas, protams, ir neatbilstošas.

gintastrunga gintastrunga 01. Jun 2015, 18:11

Ar tām cenām ir tā kā ir...Bet tā kā man vīram ir 5 māsas un bērni,tad par drēbītēm man nav bijis jāuztraucas ne ar pirmo bērnu,ne arī tagad ar otro gaidot.

princesemince princesemince 01. Jun 2015, 17:07

Ar pirmo bērnu piedzīvoju ļoti lielu šoku par bērnu apģērbu cenām. Līdz tam man nebija itin nekādas pieredzes par bērnlietām, pirmās drēbes pakāpeniski sapirku jaunas, ilgākā posmā nejuta tos izdevumus, taču, kad tie pirmie izmēri strauji kļuva par mazu, sāku drusku šķobīties par tām izmaksām. Toreiz bija "labie laiki", kad humpīšos varēja atrast lielisku apģērbu par ļoti, ļoti mazu naudiņu. Attiecīgi ilgi šādi arī dzīvojām. Esam tāda vidusmēra ģimene, bet nu tāpat jaunu pirkt īsti roka necēlās toreiz. Ko nevarēja atrast humpīšos, to gan jaunu. Dzīvojam mazpilsētā, tā kā uz kaut kādām atlaidēm Rīgas tirdzniecības centros netrāpam.
Ar otro bērnu ir drusku savādāk, jo ir atklāta iepirkšanās internetā. Tas, ko pērku pati, ir jauns. Nupat tikai sāku skatīties kādas kleitiņas humpīšos, bet skatos, lai ir tiešām laba kvalitāte, esmu pat ar mieru maksāt vairāk kā dažbrīd humpīšdrēbēm šķistu adekvāti. Savukārt, ir atdotas drēbītes, kas nebija pirmajam bērnam, tad nu te arī veidojas, ka ne jau viss ir jauns. Tomēr šoreiz es kopumā daudz mierīgāk uztveru bērnu apģērbu cenas, jo pa 5 gadiem esmu tās spējusi pieņemt.