Uzzini, kas ir bērna vadīta ēšana lekcijā pie Klaudijas Hēlas

Uzzini, kas ir bērna vadīta ēšana lekcijā pie Klaudijas Hēlas

30. Jan 2020, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad visbiežāk vecāki sāk sāk domāt par mazuļa piebarošanu? 3-4-5-6 mēnešu vecumā, atkarībā no tā, ar ko mazulis tiek ēdināts: ar mammas pienu vai ar mākslīgā piena maisījumu. Bet - fizioterapeite Klaudija Hēla uzskata, ka šādai steiga ar bērna piebarošanu īsti nav pamata.

Kurš gan nav redzējis vecākus, kuri, lai iemānītu bērnam kārtējo biezeņa karotīti, tēlo lidmašīnu vai kādu iemīļotu animācijas filmu varoni! Mēģinot pabarot bērnu ar blenderētu ēdienu šāda izklaides programma- vecāku dziedāšana, TV fonā, skriešana pa māju- tiek izpildīta, lai tikai bērns paēstu. "Un tad radās doma, ka, iespējams, viss šis cirks nemaz nav vajadzīgs, jo bērns var ēst pats- ja ne ar karoti un dakšiņu, tad gabalos sagrieztu ēdienu. Tieši šie bija pirmssākumi, kad radās bērnu vadītā ēšana," atklāj fizioterapeite Klaudija Hēla. "Es iesaku izbaudīt šos vārdus- bērns, vadīt un ēšana.

Bērns pats vada savu ēšanas procesu, kas ir pamatdoma šai kustībai. Bērnam piedāvā gabaliņos sagrieztu dārzeni, bet ne vairāk kā 3 gabaliņus."

Nāc uz Klaudijas Hēlas lekciju un uzzini:

  • kā pareizi jāuzņem ēdiens
  • vai uzsākot piebarošanu, jāpārtrauc krūtsēdināšana
  • kad  uzsākt piebarošanu
  • kā noteikt, vai bērns ir paēdis
  • par pazīmēm, kas liecina, ka bērns vēlas vēl ko citu, izņemot mātes pienu?
  • kā arī par daudziem citiem ar mazuļa ēdināšanu saistītiem jautājumiem


Tiekamies pavisam drīz!

PIESAKIES LEKCIJAS APMEKLĒJUMAM ŠEIT>>