Uzdod jautājumus par ALERĢIJĀM un saņem speciālistu atbildes!

Uzdod jautājumus par ALERĢIJĀM un saņem speciālistu atbildes!

06. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņas un mazuļa laimīgo kopdzīvi var apgrūtināt alerģijas, bet, ja mamma ir pietiekoši labi informēta par konkrēto alerģiju, mazulim tiek sniegta nepieciešamā palīdzība, ar alerģiju var sadzīvot.

Alerģija- tā ir akūta imūnsistēmas reakcija uz vielām, kas mums ir visapkārt, piemēram, putekļiem, ziedputekšņiem, medikamentiem, dzīvnieku spalvām, pārtikas produktiem. Diemžēl pēdējos gados ir audzis cilvēku skaits, kuriem ir kāda veida alerģija.

Aktualizējot jautājumu par DAŽĀDA veida alerģijām, Māmiņu Klubs gatavos rakstu sēriju, skarot ikvienu no alerģijām, bet lai saprastu Jūsu problēmsituācijas un ķertos klāt aktuālajām tēmām, aicinām uzdot jautājumu tepat komentāros! 

Māmiņu Klubs

Uzdod jautājumus tepat komentāros!

- par pārtikas alerģijām;

- par ādas alerģijām;

- par alerģijām pret mājdzīvniekiem, spalvām utt...

Jautā par visu,kas Tevi varētu interesēt- ārstēšana, diagnostika, iespēja sadzīvot!

Klintasmamma Klintasmamma 22. Nov 2016, 19:46

Meitiņa (1 gads un 2 mēneši) pavasarī-vasarā regulāri brauca pie vecvecākiem, viss bija kārtībā. Kad ciemojāmies oktobrī, mazā sāka šķaudīt pa 3x vienā reizē, berzēt actiņas un ātri vien parādījās iesnas un temperatūra 37,2-37,5. Domājām, ka vainīgs vilnas paklājs, noņēmām, bet nelīdzēja. Aizbraucām prom un dzīvoklī viss kārtībā, dienas laikā meitiņas pašsajūta uzlabojās. Tad pēc nedēļas aizbraucām pie citiem vecvecākiem un viss atkārtojās, atkal jau acu berzēšana, iesnas, temperatūra, kas mūsu mājās pazūd. Kopumā 3 no 3 pēdējā mēneša ciemošanās reizēm pie vecvecākiem beigušās ar to, ka bērna pašsajūta strauji pasliktinājusies. Vecvecāki vaino zobiņu šķilšanos (šķiļās acu zobi vienlaicīgi ar dzerokļiem), taču man šķiet, ka tā varētu būt alerģija (vecākiem mājās ir puķes un kaķi/suņi, kas mums dzīvoklī nav), taču pārsteidz, ka tā parādījusies tikai tagad. Vai būtu vērts pārbaudīties uz alerģijām vai arī es kļūdos un tas tiešām ir kas cits?

DianaGreidane DianaGreidane 06. Nov 2016, 22:34

Ja mazulim ( gads un tris menesi) metas sarkani un mazliet tadi ka udenaini izsitumi, kas noteikti nav ne vejbakas, ne masalinas, un nav no partikas, kas vel var but par iemeslu?

ultry ultry 03. Nov 2016, 22:04

Vai atopiskais dermatīts var parādīties tikai 5 gados?

Sinta18 Sinta18 26. Oct 2016, 23:17

Man meitiņai ir 2 gadi un 10 mēneši viņai ir alerģija no mandarīniem un apelsīniem bet no citroniem un parējiem citrusaugiem nav kā tas var būt? Ārsti pie kuriem es vērsos ar šādu jautājumu nevar man paskaidrot!!!

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 26. Oct 2016, 17:14

Man interesētu alerģija uz ādas - lielajai meitai ir baltas pumpas vairāk uz locītavām gan pēdiņas, gan ceļa, gan rokām, izskatās kā raupjums, ne sulojošas. Ir periodi, kad tā saasinās un pat niez, bet ir periodi, kad tā ir mazāka. Alergologs pateica, ka tā ir infekcija, taču šī infekcija mums ir jau vairāk kā četrus gadus un tā neizzūd. Vai vajadzētu pierakstīties šajā milzīgajā rindā atkārtoti pie cita speciālista. Vienreiz izmēģinājam maksas variantu, bet tad sapratām, ka visas analīzes turpmāk, katra pozīcija mums būs jāveic par maksu un tas nav lēts prieks, bet izstāvēt šo milzīgo rindu, ir visai garš posms. Vai var būt, ka tomēr tā nav alerģija un ir infekcija, bet tad jautajums, kādēļ tā neizzuda?

ultry ultry 25. Oct 2016, 13:39

Vai atopiskais dermatīts var parādīties tikai 5 gadu vecumā?