Uzdod jautājumu ONLINE TV speciālistiem un laimē Mīlestības krūzīti!

Uzdod jautājumu ONLINE TV speciālistiem un laimē Mīlestības krūzīti!

22. Oct 2015, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba izglītojoši izklaidējošās ikmēneša ONLINE TV māmiņu konferences turpinās! Mēs aicinām visus pie datora ekrāniem 22.oktobrī! Kamēr gatavojamies tiešraidei, sagatavojiet jautājumus un uzdodiet tos speciālistiem!

22.oktobra ONLINE TV programma

10:00 Skābpiena produkti bērnu uzturā

Laiki mainās - ja senāk mazuļiem daudz agrīnākā vecumā tika piedāvāta auzu tume, kam pievienots piens, tad tagad pamatā piena produktus iesaka lietot no viena gada vecuma. Izņēmums ir skābpiena produkti. Tomēr ir jāzina, ar ko un kad sākt. Par to vairāk ONLINE TV ietvaros 22.oktobrī pastāstīs Food UnionKvalitātes departamenta vadītāja Inese Žēpere, kā arī  Alise Kindzule, uztura seciāliste.

10:35 Vitamīnu un minerālvielu nepieciešamība rudenī 

Rudens ir klāt, kā zināt, vai bērna vasarā uzņemtās vitamīnu rezerves nav jau sākušas izsīkt? Kas liecina par to, ka vitamīnu trūkst? Savukārt, ja tādi trūkst - kā atrast piemērotākos sev un bērnam? Par to visu vairāk pastāstīs farmaceite Laura Babre!

11:05 Pareizi krūts zīdīšanas priekšnoteikumi

Krūts pieniņš nav tikai mazulim piemērotākais uzturs. Tā ir tuvība, īpaša saikne, īpašas emocijas. Ja esi topošā vai jaunā māmiņa, ir vismaz lietas, kas par šo kopības mirkli tev būtu jāzina. Uz jūsu jautājumiem par krūts zīdīšanu ONLINE TV interneta tiešraides laikā atbildēs Latvijas neonatoloģijas māsu apvienības prezidente Elita Svareniece.

11:25 Topošās māmiņas uzturs un vitamīnu lietošana

Grūtniecības laikā nereti dzirdam, ka jāēd nu būs par diviem! Tas ir mīts, bet patiesībā- vitamīni gan ir nepieciešami abiem, gan tam mazajam cilvēciņam, kas aug mammas puncītī, gan arī mammai, lai viņai būtu spēks izturēt šos ne tik ļoti vieglos deviņus grūtniecības mēnešus, kuros viņa piedzīvo daudz un dažādu pārmaiņu! Tiekamies ONLINE TV un uzzināsi vairāk! Studijā viesosies Dr - Aija Tula-Rijkure, ginekologs, Diplomātiskā servisa medicīnas centrs.

11:45 Imunitātes stiprināšana un C vitamīns

Tiekamies ONLINE TV videoierakstā un uzzināsi par vitamīnu nepieciešamību rudenī! Mīļie vecāki, sagatavojiet jautājumus par vitamīnu lietošanu, par vitamīnu izvēli gan bērniem, gan pieaugušajiem!

12:05 Pirmie zobiņi: sāpju atvieglošana un zobiņu kopšana

Kad mazulim nāk zobiņi, tas nav patīkams process, jo te mammas redz siekalošanos, te dusmas un niķīšus, te apzinās - mazulim sāp, smaganas ir apsārtušas, pietūkušas. Kā bērniņam palīdzēt? Skaties ONLINE TV un uzzini visu par pirmajiem zobiņiem un aptuveno vecumu, kad bērniņš tādus var sākt gaidīt, par sāpju atvieglošanu zobiņu nākšanas laikā, kā arī par pirmo zobiņu kopšanu.

12:35 Huggies® Mīlestības pieskārieni

Jau no pirmās dzīves dienas mēs savu mazulīti tik ļoti mīlam, kā vēl nevienu šajā pasaulē. Lai gan jāsaka nē - mēs viņu mīlam jau tad, kad gaidām, bet tikšanās mirklī tā ir kā mīlestība no pirmā acu uzmetiena.  PIESKĀRIENI- tos bērni iepazīst jau savas dzīves pirmajā stundā. Nē, patiesībā, jau pirmajās minūtēs!Laiks iet uz priekšu, bērni aug. Un bērniem augot, vecāki nez kāpēc mazāk pieskaras bērniem. Bet atcerēsimies, ka jebkurā vecumā bērniem vajadzīgi pieskārieni, kas apliecina:"Tu man esi dārgs, es tevi mīlu".Tiešraides laikā tiksimies ar fizioterapeiti Janu Daudišu,lai noskaidrotu pieskārienu nozīmi!


Balva

20151020141129-14435.jpg

Balvā saņem sirsnīgu Huggies® Mīlestības valodu krūzīti siltiem rītiem!

Jautājumus uzdodiet tepat, komentāru joslā vai - apakšā, ierakstot lodziņā!

 


20151020141037-12402.jpg


Ilvija82 Ilvija82 22. Oct 2015, 10:28

Kad mazuli pirmo reizi vest ciemos pie zobārsta un acu ārsta?

mamma27 mamma27 22. Oct 2015, 07:59

Pirmklasniekam lietojam ikdienā zivju eļļu un vēl parakstīus acu vitamīnus.Vai vēl vajag un drīkst lietot kādus vitamīnus imunitātei?
Aptiekā vitamīnu ir ļoti daudz , ko ņemt vērā izvēloties gan bērnam ,gan pieaugušajam, ja grib tieši stiprināt imunitāti Ir tādi ko vajag lietot pa vienam dienā,, ir tādi ,kas jālieto 2 reiz dienā. Vai šajos vitamīnos tā deva nav vienāda,tikai sadalīta mazākās vienībās(tabletēs)
Cik ilgi vajadzētu lietot vitamīnus bērnam ?

ruta27 ruta27 21. Oct 2015, 13:17

velejos zinat, lidz cik men var iznakt pirmie zobini, mazajam jau ir 1,1 bet zobu vel nav, dvit un kalciju lietojam?

mamma27 mamma27 21. Oct 2015, 08:47

Grutniecības laikā dzēru dzelzs preperātus- Ferretab. Piedzimstot bērnam arī jūtu ,ka no rītiem nedaudz reibs galva.Vai arī tagad man kādu laiku būtu jāturpina lietot Ferretab vai cits vitamīns,kas satur dzelzi?
Vai ir nepieciešamība pēc dzemdībām arī Magniju lietot,ja to darīju arī grūtniecības laikā?
Kādus kompleksos vitamīnus vajadzētu lietot ,ja mazais ir tikko dzimis un baroju ar krūti? JO ir rudens un vīrusi klīst apkārt!

laurlapa laurlapa 20. Oct 2015, 18:46

1. No kāda vecuma bērnam nepieciešams stiprināt imunitāti ar vitamīnu palīdzību?
2. Kā stiprināt 2gadus veca bērna imunitāti?
3. Vai bērna imunitāti ar vitamīnu palīdzību nepieciešams stiprināt tikai rudens un ziemas mēnešos vai visu gadu?
4.Vai vitamīnu lietošana visu gadu nevar būt par daudz? Vai ir kāds veids (piem.asins analīzes) pēc kura noteikt, vai vitamīnu lietošana jau ir pietiekoša?
5. Vai bērnam pietiek stiprināt imunitāti tikai ar ēdiena (piem.ogu,augļu) palīdzību nevis aptiekā nopērkamajiem vitamīniem?