Māmiņu Kluba filma "Neredzamās mammas" par sieviešu dzīvi Iļģuciema cietumā jau 31.maijā

27. May 2015, 00:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TV raidījuma "Māmiņu klubs" radošā komanda ir radījusi dokumentālo filmu "Neredzamās mammas" par sieviešu dzīvi Iļguciema cietumā, kuras pirmizrādi varēsim vērot kanālā TV3 svētdien 31.maijā pulksten 8:50 no rīta. Tās atkārtojums būs skatāms 1.jūnijā TV3 11:00 un pēc tam maminuklubs.lv, kā arī TVplay.lv.

Dokumentālā filma "Neredzamās mammas" ir patiesi sieviešu stāsti par to, kā viņas sadzīvo ar realitāti ieslodzījumā un audzina bērnus, kā ilgojas pēc brīvības un ģimenes ārpasaulē. Likums nosaka, ka bērni līdz 4 gadu vecumam drīkst atrasties kopā ar mammu ieslodzījuma vietā. Nereti sieviete cetumā nonāk, esot gaidībās, bērns šajā gadījumā pasaulē nāk Rīgas Dzemdību namā, konvoja klātbūtnē. Lielākoties sievietes, kuras atrodas ieslodzījumā, ir vientuļas, jo vīrieši ar paciņām rokās pie cietuma ieejas nedrūzmējas. 

Filmas režisotre Kristīne Jansone par filmu saka: "Mēs bieži savā ikdienas skrējienā nepamanām cilvēkus sev līdzās, kuri ir neredzami kā mūsu "neredzamās mammas". Šīs filmas veidošana bija ne tikai radošs izaicinājums, arī iedziļināšanās cilvēka būtībā un apjausma, ka dzīvē nav ne labā ne sliktā, ne baltā ne melnā, visu izšķir mūsu izvēles".

Filmas "Neredzamās mammas" redaktore Kristīne Virsnīte filmas tapšanas laikā izdzīvoja visu emociju spektru: "Nonākt cietumā bija milzīgs emocionāls pārdzīvojums, ielūkoties pasaulē, kuras robežas pārkāpšana nozīmē savas brīvības zaudēšanu. Tikšanās ar sievietēm ieslodzījumā lika pārvērtēt to, kāda esmu kā mamma un cilvēks, kas man ir svarīgs un ko man nozīmē brīvība. Tas, kā veidosies mūsu dzīve, ir atkarīgs no mammām. Ja mums ir bijušas mammas, kuras mūs saprot un atbalsta, kuras mūs mīl, mums ir stabils starta kapitāls dzīvei."

TV raidījuma "Māmiņu klubs" radošā komanda iesaka ikvienam noskatīties šo filmu, lai ielūkotos sevī, uz brīdi apstātos un izvērtētu, kurp mēs dodamies un kāpēc esam tieši tādi. Tas, ka mēs kaut ko neredzam, nenozīmē, ka tas neeksistē.

Pašreiz nav iespējams komentēt