Tīrām no dīvāna bērna mākslas darbus!

Tīrām no dīvāna bērna mākslas darbus!

26. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viesistabas dīvāns saista ne tikai pieaugušos, kam patīk pēc grūtas darba dienas ērti iekārtoties mīkstos spilvenos ar interesantu grāmatu vai skatoties TV pārraides. Ne mazāk šo mēbeli iecienījuši arī bērni. Atceries, ka ne reizi vien noteikti neesi drīkstējusi apsēsties uz dīvāna, jo bērns uz tā ir izveidojis mājiņu no spilveniem vai plediem, vai rotaļu trasi mazajām mašīnītēm. Bet ne vienmēr bērni aprobežojas tikai ar celtniecību. Dažkārt mēbeles tiek pakļautas bērnu fantāzijai un iztēlei - ar krītiņu, flomāsteru vai pat plastilīna palīdzību.

Bet tas, kas bērniem šķiet aizraujošs un jautrs, vecākiem pēc tam ne stundu vien jātīra. Ja jūsu mīkstās mēbeles ir apvilktas ar tekstilmateriāliem, ko var novilkt, lai izmazgātu, jums ir paveicies. Ja ātri un vēlams tā, lai bērni to nemana, viss tiek nomainīts, jau pēc pāris stundām ne ziņas, ne miņas no bērna mākslas darbiem. Bet, ko darīt, ja mēbelēm pārvalki nav noņemami?

Nekad neatliec dīvāna vai krēsla tīrīšanu uz vēlāku laiku - jo svaigāks traips, jo vieglāk ar to būs tikt galā. Vairumam audumu derēs traipu tīrīšanai ziepjūdens, tīrīt var ar birstīti vai mīkstu švammīti, ja runa ir par tekstilizstrādājumiem. Pārējos materiālus vislabāk tīrīt tikai ar švammīti. Nekādā gadījumā neņem talkā nekādus šķīdinātājus, ķīmiju un līdzekļus, ko rotā daudzsološi uzraksti un anotācijas.

Tādus krietni "nopietnākus" zīmējumus, kas radīti ar flomāsteru vai krītiņu palīdzību, palīdzēs vate, kas mērcēta medicīniskajā spirtā. Ja neesi pārliecināta, kā reaģēs uz šo metodi tavas mēbeles, pamēģini sākumā ar vati apstrādāt nelielu, neredzamāku mēbeles laukumiņu, un tikai tad tīri bērna radošās izpausmes apskādēto vietu.

Nepatīkamas sekas mēbelēm var radīt jebkurš bērnu lietošanai paredzētais plastilīns. Un tomēr, ja ir pareiza pieeja, ar to var tikt galā - ar siltu vai vēsu. Pirmajā gadījumā plastilīna pleķi apsedz ar audumu un gludina ar gludekli. Otrajā gadījumā uz kādu brīdi apsedz plastilīna pleķi ar maisiņu, kurā ir ledus gabaliņi. Pēc tam plastilīnu var viegli noņemt kaut vai ar naža neaso pusi. Taukaino pleķi, kas pēc tam paliek pāri, var notīrīt ar švammīti un siltu ziepjūdeni.

Ja tomēr pēc visu viltīgo paņēmienu izmantošanas pleķis paliek, var zvanīt arī speciālistiem, kas veic zināmas procedūras, lai mēbeles tomēr tiktu iztīrītas. Profesionāļi, kas savā darbā izmanto jaudīgu tīrīšanas tehniku, nesamulst jebkura traipa priekšā. Lieliski tiek galā arī ar noturīgiem pleķiem, un pēc tam varēsi atkal priecāties par sava mīļākā dīvāna izskatu.

Māmiņu Klubs

Pastāsti,kā Tu rīkojies,kad mājās mēbeles nošmulētas vai apzīmētas?

Karl Hazelius Karl Hazelius 13. Aug 2020, 17:27

Varu rekomendēt pameklet šeit:

Uzkopšanas pakalpojumi - https://www.anydo.lv/lv/category/uzkopsanas-pakalpojumi
Dzīvokļu, māju un telpu uzkopšana - https://www.anydo.lv/lv/category/dzivoklu-uzkopsana
Uzkopšana pēc remonta - https://www.anydo.lv/lv/category/uzkopsana-pec-remonta

AnyDo.lv - tas ir online serviss privāto speciālistu meklējumos sadzīves un biznesa uzdevumu risinājumiem. Vietne apvieno pakalpojumu pasūtītājus un kompetentus izpildītājus.

Varat būt kā izpilditājs, kā ari pasūtīt kaut kadu izpildītāju mājas un biznesa uzdevumiem: amatnieku, celtnieku, apkopēju, kurjeru, auklītes tas ir ērts veids, kā ātri pasūtīt jebkuru pakalpojumu.