MK redaktore: Timijs Negals patiks kā lieliem, tā maziem lasītājiem!

MK redaktore: Timijs Negals patiks kā lieliem, tā maziem lasītājiem!

21. Oct 2013, 00:02 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Tikai tāpēc, ka Tavs uzvārds ir Negals, tas nenozīmē, ka Tu nevari paveikt lielas lietas. Tikai pajautājiet Timijam Negalam, kurš ir pasaules atklājējs, prezidents un, iespējams, nācijas labākās detektīvu aģentūras īpašnieks! Kaut arī Timija rokas ir darba pilnas ar negadījumu izmeklēšanu pilsētā,vismaz viņa ielā, viņam joprojām ikdienā nākas sastapties ar pāris sīkumainām lietām, kas nedaudz pabojā Timija ikdienu, piemēram, fakts,ka galvenā uzņēmuma mītne atrodas.... Timija mammas skapī. Vai fakts, ka ir nozagts mammas tik iemīļotais un Timija darba gaitās izmantotais segvejs jeb Negalmobilis. 

Lasot stāstu, smaidu izraisa viņa diezgan bezjēdzīgais biznesa partneris - ļoooooti smagais leduslācis, kurš ir ļoti kārs uz kraukšķīgiem gardumiem.Tomēr neskatoties uz to, Timija Negala mērķis ir attīstīt savu detektīva biznesu, lai viņš spētu nopelnīt kaudzi naudas un mamma varētu beidzot beigt uztraukties par rēķiniem, tomēr šim mērķim ceļā stājas Korina Korina, kuras turīgais tētiņš palīdz biznesa attīstīšanānoceļot Timija klientus. Protams, kur bez mīļajiem tuviniekiem un draugiem, piemēram, Dondi, viņa mamma, draugii Rollo un Mollija, kuri viņam īsti nepatīk, vai vecais skolotājs Mr.Krokuss un polārlācis Totāls. Tiesa, Timijam skolā pārāk labi neiet,jo detektīvaģentūra viņam šķiet svarīgāka.

Grāmata noteikti aizrauj jau no pirmajām nodaļām ar vārdiem: "Iebraukt ar polārlāci kāda dzīvojamā istabā ir grūtāk, nekā šķiet." Jau šis teikums vien raisa lasītājos interesi un rosina fantāziju.

Stefana Pastisa "Timijs Negals: visi kļūdās" ir kā aizraujošs ceļojums 60 nodaļu garumā caur neveiksmēm uz veiksmēm; caur muļķīgiem pārpratumiem uz uzmundrinošām uzvarām, kuru papildina amizanti karikatūristu animācijas zīmējumi.

Lai gan mūsdienu ikdienas ritms paģēr, ka katrai sevis cienošai ģimenei mājās jābūt datoram, planšetdatoram un TV, šī grāmata varētu patikt gan pirmsskolas vecuma bērniem, kuri nule kā sākuši lasīt, jo tekstus papildina asprātīgi zīmējumi, rosinot fantāziju, gan skolniekiem, kuri spētu izsekot detektīva Timija Negala darbīgajai ikdienai, gan pieaugušajiem,kuri lasa priekšā bērniem un acis var pakavēt pie amizantajiem zīmējumiem.

Šķiet, šī varētu kļūt par populāru grāmatu sēriju, jo lasītāji varēs just līdzi Timija panākumiem, kā arī pievērt acis uz viņa neveiksmēm, jo galu galā neviens taču no mums nav perfekts!

Grāmatu varat iegādāties šeit un grāmatnīcās!