Tikai divus gadus veca meitenīte atrodas uz nāves gultas… Tuvinieki lūdz palīdzību!

Tikai divus gadus veca meitenīte atrodas uz nāves gultas… Tuvinieki lūdz palīdzību!

23. Dec 2015, 18:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas divgadīgas meitenītes vecāki ir izmisumā – viņu atvase saslimusi ar retu slimību un ir nepieciešama palīdzība viņas ārstēšanā.

Bērns (meitenīte, vecums 2 gadi 10 mēneši) saslima ar ļoti retu akūtas infekcijas slimību listeriozi, kas izraisīja meningītu, kurš savukārt izraisīja smadzeņu pietūkumu. Rīgas bērnu slimnīcā bērnam tika veikta galvas operācija, ievietojot caurules smadzeņu šķidruma drenāžai. Magnētiskās rezonanses rezultāti norāda uz būtiskiem galvas smadzeņu šūnu bojājumiem un visu muguras smadzeņu iekaisumu.

Šobrīd meitenīte atrodas bērnu slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, bezsamaņā, pieslēgta pie mākslīgās elpināšanas iekārtas, nekustas, dažreiz tikai atver acis, nefiksējot skatienu. Ārsti saka, ka reaģē uz gaismu, uz sāpēm atver acis. Stāvoklis ir ļoti smags un, pēc Rīgas ārstu prognozēm, tāds arī paliks bez izmaiņām.

Viņas vecāki steidzami meklē klīniku, kas specializējas uz šādas slimības ārstēšanu un uz šādiem smagiem gadījumiem. Ikviens, kurš zina, kur vērsties pēc speciālistiem un palīdzības, lai bērns izdzīvotu, ir aicināts sazināties ar vecākiem.

Tuvinieki aicina padalīties ar šo informāciju un šajā laikā cer uz brīnumu, kas varētu glābt viņu meitiņu. Jebkura noderīga informāciju, kas var palīdzēt meitenītei izdzīvot, ir aicināti rakstīt uz e-pastu: natalja.zaiceva@inbox.lv