Tēva un dēla kopā būšana

Tēva un dēla kopā būšana

19. Mar 2018, 12:38 Mar&Co Mar&Co

Pēc garākas tēta prombūtnes, šobrīd ir atelpa no darba. Laiks, ko ļauju tētim biežāk divatā pavadīt ar dēlu, pati ieplānojot sev aktivitātes ārpus mājas. Kāpēc man tas ir svarīgi? Manuprāt, ir daudzas lietas, ko bērnam var iemācīt tieši tētis, bet ne mamma. 

 

Aktīvas nodarbes  

Visbiežāk mammām patīk bērnus paucināt, samīļot un sabučot, taču tētis visdrīzāk izvēlēsies aktīvas rotaļas. Protams, es nesaku, ka nav nepieciešami arī tēta glāsti un apskāvieni. Nezinu, kāpēc, bet tieši tēta izdarības un joki mūsu ģimenē bērnam rada visgardākos smieklus. Ja es izvēlos ar bērnu palikt lego vai palasīt grāmatiņu, tad tētis labprātāk pamētās bumbu, attēlos dzīvniekus un pamētās gaisā.

Attieksme pret mammu un sievieti

Jau no bērnības bērns savu vecāku attiecības vēro. To, kā tētis apskauj mammu, kā sarunājas, dāvina ziedus. Tieši tētis, manuprāt, ar savu pieredzi var izaudzināt īstu džentelmeni un rādīt labāko piemēru

Emociju savaldīšana

Iespējams, tamdēļ, ka dēls visvairāk laika pavada ar mani, viņš ir emocionāls un pie iegribu ignorēšanas kļūst niķīgs. Bieži es padodos. Tētis šādās situācijās ir stingrāks, turklāt bērns viņa klātbūtnē arī neatļaujas būt tik kaprīzs. Tēta uzdevums ir iemācīt emocijas kontrolēt. Vīrieši vislabāk ir iederīgi šīs prasmes apguvei. Prasme kontrolēt savas emocijas dažādās situācijās mazulim sniedz to svarīgo pamatu, uz kura nākotnē balstīsies viņa uzvedības modelis.

Esmu priecīga, ka Marko ir tik foršs tētis, kurš spēj dot tik daudz lietas un bagātināt viņa dzīvi. Arvien biežāk saplānoju savu laiku tā, lai viņi varētu palikt divatā bez manis..

 

Kā ir jūsu ģimenē? Cik daudz laika tētis pavada ar bērniem?Vai viņiem ir laiks diviem vien, bez mammas?

19. Mar 2018, 13:39 lauvinja

Jauki! Parasti mums arī tas sanāk dabiski, bet tā kā tētis bija prom mēnesi, tad vēlējos atpūtu sev un aizmukt no mājām 😃 tad nu 2 nedēļu laikā vīriešiem vairāk laika divatā😉

lauvinja lauvinja 19. Mar 2018, 13:33

Speciāli laiks kopā tiai ar kādu no vecākiem netiek plānots, parasti tas sanāk dabiski.