Testējam rotaļzemes dāvanu kastes labumus

Testējam rotaļzemes dāvanu kastes labumus

22. Aug 2017, 00:03 SabinePru SabinePru

Lai blogotu par rotaļāšanos, nenāk par sliktu vispirms tam iedvesmoties. Tieši laikā nāca dāvanu kaste, kuras saturu priecīgas izpētījām kopā ar gadu un piecus mēnešus veco meitiņu. Jāsaka, ka dažas no lietām bija pat ļoti trāpīgas un noteikti tiks aktīvi izmantotas!

20170821184220-26964.jpg

 

Līdz šim Annija ir vilkusi tikai manis šūtās cepures, tomēr rudenim vēl nekas nebija sagādāts. Tāpēc liels bija mans prieks, kad kastē ieraudzīju glītu cepuri ar gulbīšiem! Iekšpusē otrā auduma kārta ir silta un mīksta, tāpēc arī vēsākā laikā varēsim turpināt pastaigas ar siltām ausīm (Man pašai gan vēl par savu cepuri jāparūpējas...) Otra dāvaniņa  - siekalķērājs – visticamāk tiks pataupīts nākamajam bērnam. Ne tādēļ, ka nepatiktu, bet tādēļ, ka meitai kāda siekalu pile no mutes ir izlīdusi uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas reizes – tā kā varēsim to izmantot kreļļu vietā, kuras arī Annijai šobrīd ļoti patīk. Kastē atradām arī zeķītes – tās gan noteikti tiks nodeldētas līdz pēdējiem diedziņiem, jo mazās kājeles kaut kur skrien nepārtraukti.

 20170821184256-89514.jpg

Pirmā vakara absolūtais favorīts – Cubica koka mašīna ar aukliņu. Neuzbāzīgas krāsas un izskatās ļoti glīti. Pavisam nesen aizdomājos, ka meitai taču nav nevienas mašīnas, ko paripināt, un re – kastē bija kaut kas tuvu tam! Kad jauniegūto braucamo gribēja apskatīt tētis, Annija lika manīt, ka tiesības uz mašīnu ir tikai viņai un ņēma to līdzi pat ēdot. Pirmais vakars pagāja, braukājot mašīnīti pa dīvānu, pētot, cik tā ātri krīt, un visādi citādi izbaudot dāvanu.

 20170821184332-25406.jpg

Esmu no tiem meža dīvainīšiem, kas dekoratīvo kosmētiku lieto ļoti reti, jo ar to nejūtos ērti, tāpēc visdrīzāk Catrice acu ēnas tiks noreklamētas un atdāvinātas kādai draudzenei. Vēl apspriežos ar sevi par pūderi un lūpu krāsu – varbūt izmēģināt?

 20170821184403-17934.jpg

Vislielākais ilgtermiņa prieks – grāmata “Runcis zābakos”. Jaunākajai literatūrai pievērsāmies nedaudz vēlāk (jo pirmais vakars, kā jau teicu, tika pavadīts transporta zīmē), bet grāmata uzreiz ieguva mazās lasītājas simpātijas. Jāsaka, ka es biju priecīga jau par faktu, ka kastē ir grāmata, jo, manuprāt, tās ir vienas no pašām vērtīgākajām rotaļlietām, ko bērnam iespējams pasniegt! Kustināmas bildes un maināmās ainiņas Annijai ļoti patika – apskatījām dažādus Runča zābakus, griezām dzirnavu spārnus, skatījāmies kā pār tiltu atrikšo zirga vilkta kariete, kā arī apskatījām kā uz skapīša uzrodas maza pelīte. Patīkami, ka lapas ir biezas un bērns pats var darboties ar grāmatu – pelītes parādīšanos vien vien Annija ir izspēlējusi desmitiem reižu. Arī teksti ir īsi un pietiekami vienkārši, lai bērnam varētu izstāstīt galveno. Šī manta noteikti ir mūsu favorīts un iesakām to arī citiem! Izpētīju, ka visizdevīgāk grāmatu iegādāties veikals.la.lv internetveikalā un saņemt uz vietas Dzirnavu ielā – ja tas ir pa ceļam un nav divtik jāiztērē par transportu, tad izdosies ietaupīt divus eiro, samaksājot vien 5,63 eiro. Iespējams, pamēģināsim arī otru interaktīvo grāmatu par Sarkangalvīti!

 20170822102854-18961.jpg

Huggies mitrās salvetes un autiņbiksītes. Mitrās salvetes šmuces tīrīšanā noder vienmēr, tāpēc tiks liktas lietā pastaigās un izbraucienos. Arī Huggies autiņbiksītes esam iecienījuši, no parastajām vēl visai nesen pārejot uz biksītēm – “Huggies pants”. Pie mums dāvanā gan bija iemaldījušās parastajā veidā uzliekamās autiņbiksītes, kuras lietojām agrāk, bet arvien kustīgākajai dauzoņai ērtākas ir tieši “pants”. Tāpēc šīs gan izlietosim, bet pēc tam atkal atgriezīsimies pie veida, kas ļauj ķiparam turpināt dauzīties un neiepauzēt savus svarīgos darbus pampermaiņas dēļ.

 

 

 20170821184428-68383.jpg

FunTime rotaļlieta jeb kā rakstīts uz kastes “Multi aktivitāšu kaste”. Pulksteņa apgūšanai, manuprāt, norādītais 12+ mēnešu vecums būs par agru, tomēr pagriezt uz riņķi rādītājus var jau tagad. Annija aktivitāšu kasti izmantoja pa savam – bāza iekšā klucīšus caurumā, pa kuru tos, šķiet, paredzēts ņemt ārā. Beigās man bija jāsameklē visas mājās atrodamās mazās figūriņas un klucīši, lai meita varētu ilgāk darboties un piekrāmēt ar tām pilnu kasti.

 

Par rotaļāšanos, bērniem, radošu darbošanos un citām tēmām vairāk vari lasīt arī blogā www.pickatrap.lv