Tas ir VIŅŠ, Madariņas pirmais zobs!

Tas ir VIŅŠ, Madariņas pirmais zobs!

13. Jan 2019, 14:00 Madaras mamma Madaras mamma

Tas ir VIŅŠ, Madariņas pirmais zobs!

Teikšu atklāti, šo laiku es gaidīju ar lielām bažām. Dzirdētie stāsti par negulētām naktīm, augām dienām raudošiem bērniem. Es gatavojos, kā nu spēju. Laikam jau pirms pusgada biju iegādājusi dažādus līdzekļus mazo negantnieku zobu radīto sāpju remdēšanas līdzekļus – Nurofen, Dentinox N gels, Anaftin Baby gels, Dentokind tabletes.

Katru mazāko kašķīti centos attaisnot ar zobu nākšanas sāpēm. Bet! Nekā! Zobu kā nebija, tā nebija. Kamēr no citām mammām dzirdēju, ka nāk zobi, redzēju foto, kas apliecina mazo, balto asumiņu esamību, manas mazās dāmas mutē valdīja tuksnesis. Ne miņas, ne ziņas no zoba.

Tuvojās jau 2018.gada beigas. Ziemassvētki aizvadīti. Nu, kur Tu esi, zobs? Prasīju Madariņai, vai tad vismaz vienu zobu šogad nesagaidīsim?

Un tad VIŅŠ nāca! Es tajā dienā nesapratu pat to. Madariņa bija tikai nedaudz čīkstulīga. Dikti gribējās man pa klēpi dzīvoties, mīļoties. Vakarā iedomājos palūkot, kas tajā mutītē darās. Un tur VIŅŠ bija. Pirmais ZOBS apakšžoklī! Mammai un tētim lielie prieki! 2018.gada 28.decembris mūsu ģimenes vēsturē iegāja ar Madariņas pirmā zobiņa parādīšanos pie apvāršņa.

Ilgi nebija jāgaida arī otrs zobs. Tieši pēc nedēļas, 2019.gada 4.janvārī bija klāt arī otrs zobiņš apakšžoklī.

Es zinu, ka nedrīkstu priecāties pirms laika. Zinu, ka līdz šim esam tikuši sveikā cauri. Ne diži negulētas naktis, ne bļaušana 24/7, ne stress par to, kuru no līdzekļiem pirmo mēģināt, lai glābtu manas sirsniņas pašsajūtu. Esmu dzirdējusi, ka tieši augšžoklī zobu nākšana ir sāpīgāka. Eh… Turēsim īkšķus par to, lai Madaras zobiņi būtu paklausīgi!

Kā veicās Jums ar zobu gaidīšanu?