Šūpoles pagalmā: vai tās ir domātas tikai bērniem?

Šūpoles pagalmā: vai tās ir domātas tikai bērniem?

30. Jun 2021, 15:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gandrīz katras ģimenes pagalmā ir šūpoles, kas pievērš ne tikai bērnu uzmanību, bet arī pieaugušo. Un ne velti par šūpolēm ir tik labas atsauksmes, jo šūpošanās ir noderīga dažāda vecuma cilvēkiem.

Šajā rakstā nedaudz apspriedīsim, kā šūpošanās uzlabo koordināciju, garastāvokli, vingrina ķermeni un sniedz labumu fiziskai un garīgai veselībai.

Kāpēc ir vērts novietot šūpoles savā pagalmā?

Patīkams laiks kopā ar ģimeni

Noteikti atceraties jautru laiku bērnībā, kad šūpojaties uz tēva izveidotām šūpolēm, un ģimenes locekļi jūs iešūpināja tik augstu, ka reiba galva. Cik daudz smieklu un pozitīvu emociju sagādāja visai ģimenei šis vienkāršais izklaides veids! Pagalma šūpoles sniedz iespēju pavadīt vērtīgu laiku kopā ar tuvākajiem.

Šūpoles bērniem uzlabo koordināciju

Noteikti katrā bērnu rotaļu laukumā ir šūpoles – un ne tā pat vien. Ar šo jautro izklaidi bērni uzlabo savu koordināciju. Noturēties uz šūpolēm taču nav tik vienkārši. Izklaides laikā strādā daudzi muskuļi. Tā pat tiek stimulēta arī smadzeņu daļa, kas atbild par koordināciju.

Tāpēc katrai ģimenei ar bērniem, ieteicams uzstādīt šūpoles pagalmā. Vienkāršas izklaides, reizēm ir pats labākais variants, kas palīdz uzlabot bērna kustību.

Visa ķermeņa treniņš

Vai zināt, ka pavadot uz šūpolēm vismaz  20 minūtes var sadedzināt nelielu kaloriju daudzumu? Kad šūpojamies, strādā muskuļi un saites, tas  pozitīvi ietekmē mūsu locītavas un cīpslas, tiek tonizēti mūsu kāju muskuļi. Tāpat šūpošanās laikā tiek trenēta vēdera prese, stiprinās iegurņa muskuļi. Tāpēc šūpoties ir ne tikai jautri, bet arī veselīgi!

Ieguvums veselībai

Medicīnas eksperti ir atklājuši, ka šūpošanās kustības, esot uz šūpolēm, palīdz samazināt stresu un uzlabo asinsriti. Šūpoles pozitīvi ietekmē cilvēkus, kam ir miega traucējumi, jo ritmiskas kustības nomierina un atslābina. Taspats noteikums attiecās arī uz bērniem, kam pēc dienas aktīvajām izlaidēm ir grūti aizmigt.

Tāpat ir svarīgi atcerēties, ka pavadot laiku svaigā gaisā, cilvēkam uzlabojas imunitāte. Šūpojoties ārā, saulē bērni saņems daudz vitamīna D, mazāk laika pavadot pie datora vai telefona.

Dārza šūpoles uzlabo garastāvokli

Sajūtas, kas pārņem visu organismu kad tu lido augstu no zemes un smaidi, ir ļoti jaukas. Šūpojoties jūtamies brīvāki, laimīgāki un vismaz uz īsu brīdi varam aizmirst par dienas raizēm. Āra šūpoles ir vajadzīgas gan bērniem gan pieaugušajiem – jo reizēm pilnai laimei vajag vienkārši pašūpoties. Un tad dzīve izskatīsies daudz skaistāka.

Vai vēlaties izmēģināt visas šīs šūpoļu priekšrocības? Savas sapņu šūpoles atradīsiet  interneta veikalā „ABC rotaļlietas“. Izrotājiet savu pagalmu un izbaudiet izklaidi kopā ar saviem bērniem. Tikai neaizmirstiet izveidot sūpošanās grafiku, jo rinda šūpoties gribētāju noteikti būs daudz.