Superbēbis 2020: Ūdens procedūras mazulim un māmiņai

18. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lielākajai daļai bērnu patīk ūdens. Izņēmums nav arī mūsu Superbēbīte Odeta, kura sākotnēji gan pret ūdeni izturējās ar lielām aizdomām.

Odetas māmiņa Kristīne stāsta, ka Superbēbītei pirmajās nedēļās pēc piedzimšanas īpaši nepatika vannoties, taču, laikam ejot, ūdens mazulītei iepaticies. “Peldināšanas laikā Odeta veic aktīvas kustības ar kājiņām, rociņām un šļakstās, bet pēc procedūrām kļūst mierīgāka un atslābināta,” stāsta Kristīne.

Kopā ar mammu Odeta dodas peldēt uz VCA poliklīniku “Elite”, kur gan relaksējošas, gan arī uzmundrinošas ūdens procedūras mēdz izbaudīt arī pati Kristīne.

Mazuļu peldināšana

VCA poliklīnikas “Elite” fizikālās medicīnas un rehabilitācijas ārste Alisa Rjabikova stāsta, ka ūdens peldināšana uzlabo mazuļa apasiņošanu, kā arī plaušu kapacitāti, vienlaikus veicinot ķermeņa kustību līdzsvaru, koordināciju un muskulatūras tonusu. Starp citu, peldināšana ir labs palīgs, lai uzlabotu mazuļa gremošanas sistēmu un mazinātu vēdera gāzītes.

Mazuli peldināt var paši vecāki arī mājas apstākļos, taču pirms tam sākotnēji būtu ieteicams konsultēties ar speciālistu, kurš apmācīs, kā bērniņu pareizi noturēt, lai neveicinātu sprandas muskulatūras tonusu, kakla hiperekstenziju. Izvēloties mazuli peldināt mājās, jāņem vērā, ka ūdens temperatūrai jābūt robežās no 32 līdz 36 grādiem, lai bērniņš tajā justos komfortabli.

Ūdens procedūras māmiņām

Ūdens lieliski relaksē, vienlaikus arī stiprinot un uzlabojot veselību, tāpēc, ja esi topošā vai arī jaunā māmiņa, iepazīsties ar pieejamo ūdens procedūru klāstu, lai atrastu sev piemērotāko.

Kā skaidro rehabilitācijas ārste Alisa Rjabikova, piemēram, ūdens aerobiku var apvienot ar cigun, kas sniegs arī psihoemocionālās labsajūtas uzlabošanau, vienlaikus vingrinot arī līdzsvaru un koordināciju, un veicinot arī elpošanas sistēmas darbību.

Šarko duša palīdz uzlabot limfodrenāžu un saskaldīt zemādas taukaudu slāņus, tā palīdzot tievēšanas procesā un tonizējot muskulatūru, un uzlabojot arī endorfīnu izdalīšanos.

Zemūdens masāža apvieno hidroterapijas un masāžas elementus, tāpēc tā palīdz gan tonizēt, gan arī atslābināt muskuļus, uzlabot limfātiskās sistēmas darbību, un, kas ne mazāk svarīgi jaunajā māmiņām, arī relaksēties.