Strazdiņi izvēlas rotaļlietas

Strazdiņi izvēlas rotaļlietas

24. Nov 2017, 16:13 Strazdbūris Strazdbūris

Kā jau vairumā māju, kur aug bērni – arī mūsu mājās rotaļlietu netrūkst. Tomēr jāsaka, ka mēs neiegādājamies rotaļlietas bieži. Patiesībā bez iemesla – tās iegādājamies diezgan reti – parasti, tad, ja šķiet, ka svētki vēl ir tālu, bet rotaļlieta mazajam tieši tagad ir izteikti aktuāla.

Visbiežāk jaunas rotaļlietas mūsu mājās parādās, jo:

-          Tās tiek dāvinātas svētkos

-          Tās atdāvina radu bērni, no kurām paši izauguši

-          Iegādājamies paši, izvērtējot nepieciešamību

Mēs neesam kādas konkrētas skolas vai filozofijas piekritēji, izvēloties rotaļlietas bērniem. Galvenokārt iegādājamies un lūdzam arī citiem dāvināt to, kas tieši mūsu bērnam šķiet vispiemērotākais konkrētajā brīdī. Mūsu ģimenē ir pieņemts iepriekš konsultēties ar vecākiem, kas bērniem ir nepieciešams un dāvināt to, nevis to, kas ir modē (jā, arī bērnu rotaļlietām ir mode) vai ir visiem un tāpēc arī mums noteikti vajag.

Pirms izlemjam, kādas rotaļlietas iegādājamies – vērojam bērnu. Tā piemēram, mūsu vecākajam dēlam ļoti patīk mūzika – tādēļ jau labu laiku atpakaļ iegādājāmies īstu sintezatoru (lietotu preču veikalā tas izmaksāja būtībā tikpat kā krāsains spēļu sintezators bērniem, kas būtu aktuāls pavisam īsu laiku). Tāpat iegādājāmies rotaļu ģitāru, par ko puika arī bija un joprojām ir sajūsmā.

Tāpat, nesen lielais puika vārda dienā tika pie paliela vilcienu komplekta. Pirkums nebija lēts, taču viennozīmīgi labākā izvēle. Reiz pie radu bērniem ciemojoties pamanījām, ka mūsu lielais puika bija ļoti ieinteresēts vilcieniņos, kas bija šajās mājās, līdz ar to nolēmām iegādāties tādus arī viņam – izvēle bija trāpīga. Līdzīgi, vērojot, kas viņi interesē – esam iegādājušies LEGO duplo, skanošas auto mašīnas, darba rīku komplektu, grāmatas un puzles.

Jaunākajam dēlam (viens gads) šobrīd ir iespēja izvēlēties no rotaļlietām, kas ir brālim vai no kā brālis jau ir izaudzis un jau šobrīd ir redzams, ka ir lietas, kas savulaik lielo brāli nav aizrāvušas, taču mazajam ir labākā rotaļa, piemēram, piramīdas (turklāt pietiekami sarežģītas viengadniekam). Jāsaka, ka mazajam brālim ir grūtāk izvēlēties ko iegādāties, jo patiesībā šķiet, ka mājās jau viss ir – tādēļ papildinām to, kas jau ir (piemēram LEGO duplo, kas viņu interesē pārsteidzoši ātri).

Pēdējā laikā patīk izvēlēties rotaļlietas, kas ir papildināmas un palīdz attīstīt fantāziju – līdz ar to dodam priekšroku dažādām konstruktoru tipa rotaļlietām – jau iepriekš pieminētie vilcieni BRIO, Lego duplo. Tāpat allaž lieliska izvēle, manuprāt, ir vecumam atbilstošas grāmatas un automašīnas, kas puišiem nekad nevar būt par daudz. 

Kur mēs iegādājamies rotaļlietas? 

Pēdējā laikā izvēlamies pasūtīt internetā, kur nereti tās var iegādāties būtiski lētāk kā Latvijā, tomēr sekojam līdzi arī dažādiem atlaižu piedāvājumiem arī lielveikalos.