Stomatīts un lielā zobu nākšana.

Stomatīts un lielā zobu nākšana.

04. Oct 2013, 18:34 mamma27 mamma27

Tā jau laikam ir,ka iedomājos,ka nu gan iet labi.Denīze apradusi ar jauno dzīvesveidu,tad pēkšņi viss noiet greizi.

Līdz šīs nedēļas sākumam bijām pārliecināti,ka Denīzei ir tikai septiņi zobi. Pāris nedēļas atpakaļ bijām pie daktere taisīt potes,viņa apskatīja arī kakliņu un zobus. viss bija pa vecam.

Bet te pirmdien Denīze kaut kā dīvaini kustina muti, liek pirkstus iekšā. Domāju,ka atkal brāļa Lego aizstumts aiz vaigiem. Lieku pirkstu mutē ,bet tur.....kaut kas ass.

Skatos iznācis aizmugurējais zobs. Esmu pamatīgā šokā,jo augšā bija četri,apakšā tikai trīs. 

Skatos augšā,tur arī lielais zobs jau iznācis. Baigās izrādās,ka Denīze divu nedēļu laikā izaudzējusi četrus lielos zobus. Divi augšā,divi apakšā. Tad nu skaidrs bija arī viņas nemierīgums un šīs nedēļas temperatūra. 

Vakar jau nopriecājāmies,paliek labāk. Bet šodien atkal pārsteigums.Nakts negulēta un visa mēle lielās baltās čūlās-STOMATĪTS.

Nekad tā arī neesmu sapratusi,kur viņu var dabūt. Tad nu devāmies pēc violētā šķiduma ,lai mazajai dāmai vieglāka dzīve brīvdienās.Cerība ,ka pa brīvdienām šis nelāgais viesis pazudīs. 

Meitenes! Kāda jums pieredze ar zobu nākšanu. Vai ir gadījies ka nenāk zobi pēc kārtas,bet iznāk aizmugurējie?

Un cik ilgā laikā izdevās atbrīvoties no stomatīta?

Liene Krúza Liene Krúza 05. Oct 2013, 08:57

mana meitene stomatitu nokera pern,apmeklejot darzinu pirmaja menesi. no sakuma es pat nezinaju,ka tas ir stomatits,jo pirmajas dienas bija nezeliga t,kuru nekadigi nevarejad abut nost. un meitene ari ciksteja tirot zobinus. kad culas saka izmesties arpus mutitei,tad ari sapratam,kas pa vainu. mums gan doks neieteica ne violeto skidumu,bet parasto KAMISTAD smeri,kura domata zobinu naksanai.nezinu kapec ta,bet aptieka apstastot problemu mums ieteica- STOMAGELU. ar to mes uz stripas tikam 4dienu laika. bet paradoties stomatitam,meitene vienlaicigi izmetas visa sikas sarkanas pumpinas,ka ar manna noberta. doks jau ari teica,ka tas esot no stomatita,bet ka tur bija isti nezinu no ka.