Stāsts par to, kā un kāpēc ragaviņām parādījās riteņi

Stāsts par to, kā un kāpēc ragaviņām parādījās riteņi

09. Dec 2015, 17:04 Ilvija82 Ilvija82

Labvakar!

Tas notika toreiz....

Vai atceries to reizi zooloģiskajā dārzā?! Naktīs tur zvēri dzīvo savu dzīvi. Viņi sarunājas savā dzīvnieku valodā, pamet savus būrus, "ampelējas" un draudzējas viens ar otru. Katram gadalaikam viņiem ir savas aktivitātes un mīļākās nodarbes. Vasarā viņi peldas zem zvaigžņotām debesīm; pavasarī visi kopā dodas  kopīgās pastaigās zoo teritorijā, lai baudīto svaigo pavasara gaisu; rudenī - dodas nebēdnīgās rotaļās rudens lapās, be ko viņi dara ziemā?

Ziema ir laiks, kad ārā ir aukts un sniegains. Kādā ziemainā naktī zoo dzīvnieki sanāca kopā, lai mestos vēl nebijušā piedzīvojumā. Kas gan tas varētu būt?! He, hē - brauciens pa kalniņu.

Atnāca zilonis, kamielis, lauva, zebra, zumbrs, žirafe, ķengurs un panda. Pat lācim ziemas miegs netraucēja ierasties uz aizraujošo braucienu. Izklaide varēja sākties, bet nelaime viena - ārā bija uzsnidzis plāns, plāns sniedziņš. Ko gan darīt, domāja dzīvnieki?

Zilonis teica:"Man palīdzēs mans garais snuķis!"

Kamielis teica:"Es atstutēšos  pret saviem kupriem!"

Lācis iesaucās:"Man nekas netraucēs - esmu liels un varens." 

Lauva ierēcās:"Es baidos braukt pa kalniņu!"

Zebra teica:"Es gan riskēšu!"

Sumbrs pavisam klusēja.

Žirafe ieminējās:"Es arī baidos, jo man traucēs mans garais kakls."

Ķengurs teica, ka brauks  pa kalniņu, bet tikai tad, ja būs drošs braucamrīks.

Panda ripos  lejā pa kalnu labprāt un priecāsies, ka visi dzīvnieki ir kopā.

Tā nu dzīvnieku bariņš devās piedzīvojumā uz tuvāko kalniņu. Pa ceļam viņi ieraudzīja sniegavīru, kurš vilka ragaviņas. Zilonis piegāja klāt sniegavīram un jautāja:"Mīļo draudziņ, sniegavīriņ, vai iedosi mums ragaviņas, lai pabraukātos pa kalniņu? Sniedziņa nav daudz un dažiem dzīvniekiem no mūsu draugu bariņa ir bail braukt."

Sniegavīrs labprāt piekrita iedot savas feinās ragavas dzīvniekiem. Visi kopā viņi nonāca pie skaista, augsta, apsniguša kalna.

Lai būtu pavisam droši braukt, dzīvnieki pie sniegavīra ragaviņām pielika riteņus. Izveidojās gara rinda braucienam. Dzīvnieki bija pacietīgi, priecīgi un droši par to, ka brauciens būs drošš, jo ragaviņām bija riteņi.

20151209170048-76088.jpg

Dzīvnieki vizinājās līdz par rīta gaismai un tad pavisam draudzīgi devās atpakaļ uz zoo.

Sniegavīrs ragaviņas uzdāvināja dzīvniekiem uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu!

Tāds, lūk, stāsts par to, kā un kāpēc ragavām radās riteņi.

Jauku vakaru vēlot,

Ilvija.

P.S. Titulfoto no interneta dzīlēm!