Smiltsērkšķu eļļa- cīņā ar saaukstēšanos

Smiltsērkšķu eļļa- cīņā ar saaukstēšanos

05. Feb 2018, 21:08 Mar&Co Mar&Co

Pēc ilgāka laika Marko atkal piemeklēja nejauks, sauss klepus, kas visdrīzāk arī radīja kaklā niezošu sajūtu. Pirmā palīdzība šādos gadijumos mūsmājās ir NaCl inhalācijas, zāļu tējas, bet tad uzgāju rakstu par smiltērkšķu eļļas lietošanu saaukstēšanās gadījumos. Mums tāda kā reiz mājās bija.

 

Smiltsērkšķu eļļai piemīt pretiekaisuma un pretsāpju iedarbība. Smiltsērkšķu eļļa satur 2-3 reizes vairāk E vitamīna nekā mandeļu rieksti. E vitamīns ir spēcīgs pretiekaisuma līdzeklis. Tā satur arī daudz C vitamīnu. Šī eļļa mitrina rīkles gļotādu, tādējādi ne tikai ārstē, bet arī atvieglo klepošanu. Pēc 2 dienām, papildus inhalējot un dzerot sīrupu, bērns pa dienu ieklepojies vien pāris reizes. Arī aptiekā noperkamajos aerosolos bieži pievienoto šī eļļiņa.

20180205210828-92619.jpg

 

Kā lietojam:

Pie iesnām- pirmo reizi šo eļļu ārstējot iesnas izmēģināju, kad Marko bija pāris mēneši. Sākumā nepieciešams uz plaukstas virspuses uzpilināt pilīti, pagaidīt vairākas h, lai pārbaudītu alerģijas iespējamību. Ja viss kārtībā, tad pa pilītei pilina katrā nāsī. Lielākam bērnam ar šo metodi varētu problemātiskāk, jo viegli sasmērēties ar eļļu, kura ir koši oranža.

 

Klepus- uztaisu kumelīšu vai bērnu Bronhus tēju un tai piepilinu pāris pilītes smiltsērkšķu eļļu.

 

P.S. Eļļiņu pirkām Rimi nodaļā “Klēts” zem 4€, ļoto vērtigs produkts. Lieku klāt arī salātiem.

 

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 06. Feb 2018, 12:15

Paldies par informāciju!