Slimošana- kāpēc vieni slimo ,bet citi nē!

Slimošana- kāpēc vieni slimo ,bet citi nē!

19. Jan 2018, 17:47 mamma27 mamma27

Esmu trīs bērnu mamma ar manuprāt diezgan lielu pieredzi bērnu audzināšanā. Un slimošana ir neatņemama bērna dzīves sastāvdaļa.

Šķiet katrai mammai ir skaidrs,kad pēc lielās dzīvošanās mājās dodoties uz dārziņu , mūsu mazuļi sāks slimot,ja arī pirms tam tas nav bijis.

Arī es neesmu izņēmums. Arī man sākot ar pirmo bērnu slimošana ir bijusi. Pāris mēneši dārziņā un slimība ir klāt. Adrians slimoja ar klepu , angīnu un tāda tipa kaitēm. Tikām pat slimīcā divu gadu vecumā, jo tikko bijām uzsākuši dārziņa gaitas ,lai arī bija jūnijs. 

Denīze smagi saslima ar rota vīrusi un arī tika slimnīcā uz pavasara pusi ,arī nesen uzsākot dārziņa gaitas. 

Kad septemrbī Hārdijs savos gandrīz divos sāka iet dārziņā un es atgriezos darba visus brīdināju- man ir bērni, viņi noteikti slimos,īpaši mazais. Bet.... ar katru krekšķi, puņķi ....gaidīju ,nu tik būs. Tomēr čalis turās. Vienreiz uznāca temperatūra brīvdienās ,kas tai pašā dienā pazuda un puisis ir priecīgs un laimīgs. Toties māsa un brālis ik pa laikam kaut ko noķer. 

Jā, Hārdijs ir nogājis piecus mēnešu dārziņā un kavējis slimības dēļ nav. 

Šorīt pamostoties čalis izvēmās. Slavenais vēdera vīruss. Denīze ,es un Adrians šo jau pārslimojām pāris mēnešu atpakaļ un ļoti smagi. Tagad pienākusi Hārdija kārta. Tomēr pirmo dienas daļu viņš bija tāds vārgās,bet jau pēcpusdienā prasīja pēc biezpiena plāceņa un skrēja pa māju ,it kā nekas nebūtu bijis. Lai arī te varu piebilst,ka viņš vienīgais mūsu ģimenē ir dabūjis rota vīrusa vakcīnu.

Tad nu es aizdomājos- viņam ir labāka izmunitāte,jo ir brālis un māsa,kas visu laiku nes mājās vīrusus un viņš jau pieradis. Jo uzturs un vitamīni jau visiem vienāds!Viņš jau no pirmās sekundes bijis izdzīvotājs....vai vienkārši ir bērni ,kuri slimo stiprāk,un ir tādi ,kuriem slimības nekaitē. 

Var jau būt ,ka augs un tad slimos vairāk?! 

Nepārprotiet! Es negribu ,ka viņš slimo. Es ļoti priecājos,ka ir veselīgs čalis.  Tikai šad tad aizdomājos kāpēc tā! 

Kādi ir jūsu novērojumi? Kuri bērni ģimenē slimo vairāk un vai dārziņa un skolas gaitas kaut kā ir ietekmējušas slimošanu?

mamma88 mamma88 20. Jan 2018, 17:47

Bet vispar sis ir labs temats. Viela pardomam. Man jau driz bus sirmi mati no tam slimosanam.

mamma88 mamma88 20. Jan 2018, 17:45

Es ar esmu dzirdejusi nostastus par berniem, kuri vislaik iet darzina un nealimo(nejaukt ar alimu bernu vesanu). Mes diemzel neesam saja kategorija. Tikko ka izslimojam vedervirusu. Jasaka, ka vakcina diezgan daudz dod. Berniem vieglaka forma, man loti smagi.

lauvinja lauvinja 19. Jan 2018, 19:57

Man gan tikai divi, bet manējie kam lipa vairāk klāt, tam lipa, kas ar slimošanu neaizrāvās, tas tā ar turpina.

Iemesli - lai arī man negribētos atzīt, bet ļoti iespējams savu lomu nospēlēja norūdīšana - mazslimotāju vedu peldēt no 2 mēnešu vecumu, ar otru - laiki nesakrita, noslinkoju....