ONLINE TV saruna ar ģimenes ārsti Inesi Kuģi par zivju eļļas nozīmi

25. Feb 2015, 18:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizi nedēļā vai pat divas, ģimenes galdā esot jāceļ zivju ēdieni. Par laimi mūsdienās mēs varam izvēlēties zivis pēc sirds patikas, tāpat mums ir iespējas eksperimentēt ar to pagatavošanu, jo recepšu patiesi ir daudz.  Uztura speciālisti iesaka mieloties ar treknām zivīm – sardīni, lasi, siļķi un katrā ēdienreizē pieaugušam cilvēkam būtu jānotiesā aptuveni 150 grami gardas zivtiņas. Taču tā kā mēs ēdot zivis arī salīdzinoši bieži tomēr īsti nevaram uzņemt visas nepieciesāmās vielas, ko tās satur, tad kā risinājumu speciālisti iesaka zivju eļļu.

Sarunas laikā ar ģimenes ārsti Inesi Kuģi un Möller’s produktu speciālisti Brigitu Sausnīti atklāsim zivju eļļas nozīmi bērnu un pieaugušo uzturā un veselībā. 

Skaties ONLINE TV sarunu un uzzini:

  • Kas ir tas vērtīgais zivju eļļā, kāpēc ārsti iesaka gan bērniem, gan pieaugušajiem lietot zivju eļļu?
  • Kas ir Omega-3 taukskābes, kāpēc tās bērna organismam nepieciešamas? Kādā veidā tās mēs varam uzņemt – ar uzturu ir iespējams vai tikai ar zivju eļļu?
  • No kāda vecuma mēs bērniņam varam dot zivju eļļu?
  • Mēs no bērnības atceramies, ka zivju eļļa bija veselīga, taču ļoti negaršīga, mūsdienās taču tā vairs nav – garšas ir mainījušās?
  • Kā bērnu pieradināt pie zivju eļļas?
  • Vai zivju eļļu var lietot visa gada garumā vai tas ir jādara kursu veidā – noteiktu mēnešu garumā?
  • Vai grūtniecības laikā var lietot zivju eļļu? Kāpēc?

Tiešraides sarunu atbalsta

20150217085339-10580.jpg