Sargi savu bērniņu no gripas!

Sargi savu bērniņu no gripas!

09. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zini, kādi ir efektīvākie paņēmieni, lai savu bērnu aizsargātu no šai sezonai raksturīgās vīrusu infekcijas slimības – gripas?

Uzzini, ko iesaka pediatre Anna Birka!  

Ļoti labi, ja vecāki sava mazuļa imunitāti stiprina jau vasarā. Tomēr kā novērojusi speciāliste, daudzi vecāki ,kuru bērni vasarā skrējuši basām kājiņām, ēduši veselīgi un peldējušies, uzsākot bērnudārza gaitas (īpaši pirmajā gadā), vienalga slimo.

Tādēļ sava bērniņa veselību joprojām nepieciešams stiprināt, arī pienākot rudenim!

„Bērniņam jāiemāca vienmēr atcerēties nomazgāt rokas, tāpat pēc iespējas vairāk laika viņam ir jāpavada svaigā gaisā un obligāti jāvēdina telpas. Labs palīgs bērna veselības veicināšanā ir dažādi homeopātiskie līdzekļi. 

Lai mazuli pasargātu no vīrusiem, var lietot arī kādu no aptiekās nopērkamajām, degunā smērējamajām pretvīrusu ziedēm. Tāpat jāseko līdzi tam, lai viņa ikdienas ēdienkartē būtu gan ķiploki un sīpoli, gan salāti, gan kefīrs, jogurts un lakto.

Savukārt tad, ja bērnam ir tendence katru gadu slimot ar gripu, kas raksturīga tieši šai sezonai, lielākus bērnus, vai bērnus, kuri apmeklē kādus kolektīvus un bieži slimo, tomēr būtu jāvakcinē pret gripu,” pārliecināta Anna Birka.

Kā tu savu mazo pasargā no gripas?