Saldie sapnīši

Saldie sapnīši

27. Oct 2015, 09:01 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

‘’Velc pelīte saldu miegu

mazajami bērniņam!

Sanesusi saldu miegu,

guli pati pagalvī!

Pele brauca,rati čīksta-

miegu veda vezumā.

Šim saujiņa, tam saujiņa,

mazam visu vezumiņu.’’

Šī šūpuļdziesmiņa ik vakaru tiek dziedāta mazajam Adrītim pirms miedziņa ar novēlējumu saldākam miedziņam. Bet kā jau mēs māmiņas labi zinām ar šūpuļdziesmiņu vien nepietiek labam un saldam miedziņam. Tāpēc mēs pēc iespējas mājīgāku un jaukāku iekārtojam bērnistabu, padomājam par gultiņu, atbilstošu matraci, spilventiņu un protams liela nozīme ir kvalitatīvai gultasveļai ar pasakainiem zīmējumiem, kā arī nav mazsvarīgs apgaismojums. Padalīšos ko un kā mēs izvēlējāmies, lai bērniņam būtu interesanti savā istabā un  lai ciemos nāktu visjaukākie un saldākie sapnīši.

Bērnistaba

Dēliņš jau no pirmajām dieniņām guļ savā gultiņā. Gultiņu pirkām Kate veikaliņā un tā mums jau kalpo apaļus divus gadus un kalpos vēl ilgi, jo tai ir vairākām funkcijām. Kamēr dēliņš bija pavisam maziņš, gultas matracis  bija augstākā pozīcijā, tagad ir zemākajā pozīcijā un drīz gultiņa piedzīvos pārvērtības un tā pārtaps no zīdaiņa gultiņas par bērna gultu ar drošības  maliņu.

Šo gultiņu izvēlējāmies, jo mums bija svarīgi, lai virsma būtu apstrādāta ar nekaitīgu ūdens bāzes laku, krāsotās daļas - ar nekaitīgu, ūdens bāzes krāsu. Svarīgi arī bija tas, ka gulta var tikt pārveidota atbilstoši bērna vecumam un vajadzībām. Komplektā arī nāca matracis ar anti-bakteriālām, dabīgām šķiedrām. Gultiņas summu precīzi neatceros, bet bija diezgan padārga, ja nemaldos cena svārstījās ap 200 latiem. Domāju, ka šī gultiņa ir vislabākā gan kvalitātes ziņā, gan funkcionalitātes ziņā.

 20151027085039-59011.jpg

Gultasveļa

Pirmo gultas veļu mums sadāvināja ciemiņi raudzībās ejot, bet šobrīd bērnam gultas veļu mēs iegādājamies www.fejasnams.lv. Gultas veļas izvēlē mums ir svarīgi, lai tā būtu 100% no kokvilnas, jo šis audums ir izturīgs un kalpo daudzus gadus, tā ļauj ādai elpot un svarīgi bija, lai tajā bērns jūtas omulīgi un ērti. Kā arī nemazāk svarīgs faktors bija, lai krāsainie zīmējumi saglabā savu svaigo izskatu arī pēc vairāku reižu mazgāšanas. Gultas veļa tiek mainīta reizi nedēļā un ar mazgāšanas līdzekļiem ir tā: līdz gada vecumam to mazgāju ar Mini Risk, jo tas ir tieši ir domāts zīdaiņu drēbīšu mazgāšanai, bet nu kā gadu bērna drēbītes un gultasveļu mazgāju ar Persil šķidro veļas mazgāšanas līdzekli, šķidro jo tas labāk izskalojas, labāk izmazgā traipus un pietiek vairāk reizēm nekā pulveris. Ar gultas veļas gludināšanu ir tā – līdz dēliņa gada vecumam es biju kā apmāta ar gludināšanu, gludināju pat zeķītes, bet kopš esmu atsākusi strādāt, tad tagad ir tā - ja ir laiks tad gludinu.

 20151027085128-77168.jpg 

20151027090006-72183.jpg

Apgaismojums

Gandrīz gadu dēliņš guļ savā istabiņā, pirms tam visi gulējām vienā istabā. Šī gada laikā ir nomainīti vairāki apgaismojuma līdzekļi. Tā lampiņa, kas bija mūsu kopīgajā istabiņā, dēliņa istabā vairs nederēja, jo tā bija par spožu. Draugi uzdāvināja skaistu naktslampiņu gliemežvāka formā, viņa bija skaista un apgaismojums bija tieši kā vajag, bet izdega spuldzīte un izrādās nomainīt to nevar. Tētis mums ir Led gaimiņu piekritējs un dēliņa istabā gar vienu sienu izvietojām diodes, bet tās izrādījās par spožu nakts miedziņam, nu tad tagad Adriana istabā ir galda lampiņa Minjonu stilā, pieklusināta gaisma ar mainīgām krāsiņām.

20151027090044-71528.jpg

20151027090116-29870.jpg