Rotaļu stūrītis viesistabā. Bet kāds ir izsapņotais jeb topošais?

Rotaļu stūrītis viesistabā. Bet kāds ir izsapņotais jeb topošais?

17. Mar 2018, 21:12 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Lūk šādi izskatās Gabriela rotaļu stūrītis, kurš ir iekārtots viesistabā. Tā kā viena skapja daļu mēs neizmantojām, tad izdomājām tur ielikt vēl vienu skapīti un sakārtot tur Gabrielam mantas ar kurām spēlēties. Klāt ir “kutis” paklājiņš, lai rotaļāšanās būtu patīkamāka un ērtāka.

Kādēļ tieši viesistabā? Jo pagaidām nav vēl izveidota speciāla bērnistaba, un par cik lielāko dienas daļu pavadam tieši viesistabā, tad rotaļu stūrītis ir tieši šeit.

Kā tiek izkārtotas un grupētas rotaļlietas? Kā jau bildē ir redzams, tad katrā plauktiņā ir atsevišķa rotaļlietu grupa. Viens plauktiņš ir priekš mīkstajām rotaļlietām, viens priekš attīstošajām rotaļlietām, viens priekš muzikālajām rotaļlietām un vienā atrodas pampers kaste, kur ir klucīši un bumbiņas. Augšējie plaukti ir tukši, un tur Gabriels parasti met savas bumbiņas vai ik pa laikam tiek ielikti žurnāli un avīzes, kuras droši var plēst.

Cik daudz rotaļlietas bērnam ir pieejamas vienlaikus? Nemaz tik daudz nav pieejamas, bet mums arī nemaz nav daudz rotaļlietu, jo šobrīd ir vecums, kad interesē katliņi, koka karotes un vēl visādi virtuves piederumi. Ik pa laikam rotaļlietas nomainam, nevis nopērkam jaunas, jo bērniņš jau paspēj aizmirst un ir sajūta, ka spēlējas ar jaunām rotaļlietām. Pagaidām visiemīļotākās ir tieši attīstošās rotaļlietas vai žurnāli, kurus drīkst plēst.

Kā notiek rotaļlietu kārtošana? Parasti tās kārtoju es, kad bērniņš aiziet gulēt, bet arī tad, kad bērniņš ir nomodā un spēlējas, mācamies kārtot kopā. Visu, kas liekams kastē, mēs salikt mākam, bet pie plauktiņu kārtošanas vēl jāpiestrādā. Bet tas viss ar laiku, jo tomēr dēliņ pavisam nesen tik gads palicis.

Kā esmu iecerējusi papildināt vai mainīt rotaļu vidi bērnam augot? Noteikti viesistabā paliks maziņš rotaļu stūrītis, taču tad, kad bērniņam būs sava istaba, tad tā būs mūsu un cerams bērna sapņu istaba. Ļoti daudz idejas smeļos vietnē “pinterest”, tādējādi esmu izsapņoju savam dēliņam istabu, kur pati gribētu gan gulēt, gan rotaļatās. Istabā būs mājiņas tipa gultiņa, kāds stūrītis rotaļām vigvamā, pie vienas no sienām būs pielīmējamā tāfelīte diezgan lielā garumā, lai bērniņš var izpaust savas mākslinieciskās tieksmes, kā arī iekārtots ērts skapītis bērna rotaļlietām un grāmatām. Kā arī sienas rotās mūsu mīļās tantes gleznoti darbiņi

.20180317210329-19603.jpg

20180317210355-83800.jpg

20180317210456-59343.jpg

Īsta sapņu istaba un rotaļu stūrītis? Jā, tieši tā, bet uz šādu rotaļu vidi arī mēs ejam. Kad bērniņam būs sava istaba, tad tā tiks iekārtota šādā stilā.