Rotaļu laukums un "nebūšanas" tajos.

02. Aug 2014, 21:36 DaceT DaceT

Sveikas jaukās.

Šoreiz pasūrošos:D Peroties ar saviem sastrēgumiem un tempertūrām nebijām bijuši laukā vairākas dienas. Un te nu šodien saposāmies un aidā uz rotaļu laukumu. Vecākais dēliņš sajūsmā par iespēju tur izskrieties un viņam ka reizi patīk atrakcija, kas principā domāta vecākiem bērniem. Bet tas viss štrunts. Tur ir tāda feinā truba, pa kuru šļūkt un šodien kāds "jaukumiņš" bija pamanījies to trubu tā kapitāli piečurāt. Nu līdz ar to mazajam mīļākā atrakcija gāja secen un sarūgtinājums pa visu ģīmīti. Man rodas jautājums, cik daudz prāta vajag, lai ko tādu izdarītu??? Kur bērniem ņemas tāda "žults"???

Te vecāks gadījums. Vēl bija skolas laiks. Atnāk puišeļi no skolas un viens kā tāds laukakmens nosēžas priekšā tai pašai nelaimīgajai trubai, sāk spēlēt telefonā spēlītes un bērnus, kas atnākuši rotaļāties nelaiž garām, jautājot cik viņiem gadu... Plus, kas bērniem, it sevišķi skolniekiem par vārdu krājumu!!!! Jēzus, pat dažam labam bambāļu metējam nav tāds vārdu krājums.

Vai nejauka izturēšanās pret citiem bērniņiem. Pa šo laiku esmu ievērojusi to, ka tieši vecmāmiņas vairāk kontrolē kā bērns izturas pret citiem. Bet tas nav vispārināti un nedomāju nevienu aizvainot. Vairums uz to vienkārši piever acis.

Šodien tieši lasīju par plikiem bērņukiem pludmalē, daudzas mammas bija pret plikumiem jo tomēr publiska vieta un jāievēro kaut kādas normas. Manuprāt ar spēļu laukumu ir tieši tāpat!!!!

 

Kādas ir jūsu domas? Vai tiešām ejot uz laukumu ar savu bērnu man jāgana un jāaizrāda arī svešiem bērniem,lai nelamājas, nespļaudās utt? Man puika tik ātri samācās visādas muļķības. Saprotu, ka. Nevaru gribēt perfektu pasauli, bet katrā ziņā labāku gan. Un kura mamma gan to negrib savam bērnam:)

DaceT DaceT 04. Aug 2014, 10:50 dadzisradzis

Es to nosaucu par žulti, jo vecākie bērni neba pirmo reizi izdara kaut ko tādu, lai mazie tur nenāk. Tas saucās tā ne pašam, ne kaimiņu Sašam, jūs sīkie mums traucējat, tad nebūs ne jums, ne mums....

03. Aug 2014, 11:46

Nevis žults tam čurātājam, bet vnk mazs muļķītis! Tajā vecumā dara stulbības, nedomājot pāris soļus tālāk! Un es būtu tam sīcim skarbāk aizrādījusi, ka nav smuki!

DaceT DaceT 03. Aug 2014, 10:02 aab

Mums ir bijis pat tā, ka mazais kāpj augšā pa trepītēm, bet viena dāmīte saskrienas pār pa to kustīgo tiltiņu un lec viņam pāri. Man uz to brīdi žoklis līdz grīdai, acis kā pūcei. Un kad jau taisos rāties i smakas no jaunajiem kaskadieriem nav. Neskatās kur lec un nerēķinās, ka tur varētu būt mazāki bērni.

aab aab 03. Aug 2014, 09:42

es pilnīgi piekritīšu, ka ir bērni, kas laukumiņā izturas kā savā privātajā. vienreiz pat skaļi aizrādīju bērnu bariņam, kas par savu tusiņvietu bija izvēlējušies to mājiņu, no kuras iet slīdkalniņš. lieki piebilst, ka šie 4-5gadnieki pat nereaģēja! liekas, ka katra rajona laukumiņā ir tādi bērni, kurus labāk redz ejam nekā nākam. skarbi, bet, ja vecāki palaiž pašplūsmā bērnu uzvedību, tad apkārtējiem tas nav patīkami. gadās, ka šie "jautrīši" tā skrien pa slīdkalniņa konstrukciju kustīgo tiltiņu, ka mazie krīt. jā, mēs visi esam bijuši bērni, bet bērniem ir jāmāca uzvesties laukumiņos.