ROTAĻLIETU HAOSĀ! // KONKURSS: Kā Tu savam mazulim izvēlies rotaļlietas?

ROTAĻLIETU HAOSĀ! // KONKURSS: Kā Tu savam mazulim izvēlies rotaļlietas?

21. Nov 2017, 17:42 zanekeitahelga zanekeitahelga

Tiešām šķiet, ka mūsdienās rotaļlietu ir tik daudz, ka vājprāts! Jā, arī mūsu mājās! Un viss sākās ar pirmo meitiņu.. 

sākums gan bija cerīgs – bijām nolēmuši, ka netērēsimies lieki rotaļlietām, jo tā pat tās sadāvina radi un draugi, kā arī mūsu čaklās mammas ir saglabājušas daudz mūsu pašu rotaļlietu no mūsu bērnības.. bet šis rotaļlietu minimālisms mūsmājās nepastāvēja ilgi.. :)

Bērnības rotaļlietas ir foršas.. uz tām pat paskatoties atceros kā ar tām spēlējos es ar savām māsām.. kuras man patika visvairāk, kuras bija ļaunie tēli, un kuras labprāt devu mazajai māsai(protams tās, kuras man tik ļoti nepatika :D) 

20171121173516-84249.jpg

Bērnības atmiņas, atceroties sajūtas, kādas asociējas ar attiecīgām rotaļlietām ietekmēja arī jaunu rotaļlietu pirkšanas kritērijus..

Tādēļ pirmais pamatkritērijs iegādājoties rotaļlietas bija – iegādāties ko tādu, ar ko man pašai bērnībā patika spēlēties. Pirmajai meitiņai uz pirmo dzimšanas dienu uzdāvināju sarkanas klavierītes! :) (jo attēlā redzamajām ANNELES klavierītēm skan vairs tikai kādi 4 taustiņi – mums ar māsām tās bija īpaši mīļas!<3) 

20171121173614-42904.jpg

Nākošais kritērijs – rotaļlietas kuras man būtu ļoti patikušas, ja man tādas būtu bijušas bērnībā! – no kādas jaukas māmiņas Rīgā nopirku lielu kasti ar Mcdonalds mantiņām – ļoti foršas figūriņas – gan skanošas, gan spīdošas! Par šo pirkumu priecājos vēl aizvien – daļu aizvedu pie omes un meitenēm ir ko darīt (mammai arī – to visu kārtojot pēc tam :D )

20171121173654-43202.jpg

Bija protams arī neiztrūkstošais posms – pirk to, ko internetā reklamē kā ļoti nepieciešamu bērnam, vai arī ja kādas 3 māmiņas savam bērnam meklē konkrēto mantu, tātad MANAM ARĪ TĀDU NOTEIKTI VAJAG! 

20171121173836-40093.jpg

No šīm rotaļlietām vislabākais pirkums ir aktivitātes galdiņš – manām meitenēm ļoti patīk! J Bebis ap to „ņemas” jau no 6mēn vecuma!!

 

Mazais aug un aktuālāks kļuva TV un multfilmas – jā, es arī reizēm pavelkos uz to, un mums ļoti TOPĀ bija „Ķepu patruļa” jeb ķepuvauvas.. (pirms tam arī Peppas bija topā, bet tās mums sadāvināja draugiJ - pirmo gan tētis nopirka savai mazajai Peppas fanei*) 

20171121173909-83223.jpg

Mantas ko bērns „izraud” veikalā – tas gan ir pavisam reti, bet šo rozā putnu viņa pamanīja uzreiz... un tas nāca līdz ar mums pa visu veikalu :D   ...un vienīgais ko dzirdēju bija:” mammu paņemam TĪTARIŅU mājās, es ar viņu gulēšu, viņš mani sargās!” Bet būtībā šī manta viņai vēl aizvien ir aktuāla – tai vienmēr ir jābūt līdz, kad iet gulēt! 

20171121173957-49447.jpg

Bet pašas labākās ir radu un draugu bērnu „vecās mantas” kuras tiek saņemtas „mantojumā” ! :)
(foto automašīnu parks no krusttēva radubērniem)

20171121174122-21439.jpg

Jaunas rotaļlietas saviem bērniem iegādājos apmēram 1x mēnesī (ja nav vēl kādi īpaši gadījumi vai svētki, tad sanāk biežāk!) Es gan sev esmu nosolījusi, ka rotaļlietu pirkšanu vairāk ierobežošu, bet pagaidām vēlaizvien nesanāk – gribas saviem bērniem dot vairāk, nekā man bija bērnībā....

Priekšrou dodu rotaļlietām, kas ir tīkamas acīm, cenšos izvēlēties mazāk nekvalitatīvas plasmasas – ja rotaļlieta ir plastmasas, tad noteikti ļoti sekoju līdz, cik kvalitatīva un cik bieza plastmasa tai ir izmantota! Patīk koka rotaļlietas – tās atsauc atmiņā bērnību un šķiet, ka kalpos ilgāk un tās varēs tad nodot tālāk mantojumā radu un draugu bērniem! Krāsu ziņā skatos lai ir gaumīgi un skaisti! :) 

 

 

 

 

 

22. Nov 2017, 16:24 flower.of.hope

..jā, pilnīgi precīzi! Mums ar vīru arī bieži vien šķiet, ka pašiem lielāks prieks par tām mantām kā mazajām dāmām! 😀

flower.of.hope flower.of.hope 21. Nov 2017, 18:36

Man bija līdzīgi, arī domāju nu savam dēlam neko dižu nepirkšu, sadāvina taču... Nu pirmo gadu izturēju. Un tagad viņam ir tikai trīs gadi un mantu pilnas kastes, lai gan viņš mums vienīgais. Nu nespēju vienmēr paiet garām, reizēm liekas man pašai lielāks prieks 😃 Bet nu labi liela daļa ir radu dāvinātas, kā nekā pirmais maziņais mūsu ģimenē.

P.S. Paldies, ka padalījies, būs jāuztaisa arī mums garāža mašīnām 😉