Restorāns Riits un LIDO KIDO plate bērniem

25. Oct 2017, 20:12 Klintasmamma Klintasmamma

Rudenīgā skriešanā kaut kur pazudis pārāk daudz laika, tāpēc aizvien retāk sanāk kaut kur izrauties pēc svaigiem piedzīvojumiem un iespaidiem. Aizvien biežāk ēdiena ziņā izvēlamies jau pārbaudītas garšas un vietas, taču tad, ja rutīnā iespraucas kas jauns un vērtīgs, dalos ar to, jo varbūt arī kādam citam noder mūsu oktobra atklājumi. 

Restorāns Riits

Biju pārsteigta, kad tripadvisor 1.vietā no visiem Rīgas restorāniem bija minēts Riits, ne Vinents, jo tad, ja par otro ir dzirdējis gandrīz katrs M.Rītiņu citēt mīlošs latvietis, tas pirmais man itin neko neizteica. Nosaukums drīzāk lika domāt par kādu rīta pankūku ceptuvi, taču kļūdījos, jo šajā restorānā pat izlepuši vēderi tiks pie gardām pusdienām un arī vakariņām. 

Meitai ļoti patīk ēst ārpus mājām, arī es melotu, ja teiktu, ka nav nekā jaukāka par pašas gatavotām vakariņām tā vietā, lai baudītu garšīgu maltīti, ko gatavojis kāds cits. Neesmu bijusi Vincentā, bet Riits arī mani sajūsmināja ar smaidīgu viesmīli, jauku interjeru, brīvu gaisotni un ļoti pat baudāmiem ēdieniem. Atšķirībā no daudzām citām vietām Rīgā šeit bez grūtībām un pārmetumiem varējām no piedāvātā ēdiena "izņemt" visu to, ko meita nedrīkst lietot uzturā. Bonusā arī rēķinā pamanījām, ka sastāvdaļas, ko neēdām, tika atrēķinātas, ko redzu vien 2.reizi visā savā ārpusmājām ēšanas karjerā kopā ar meitiņu. Patīkami, ka pat garšvielu lietojumu viesmīle vēlējās iepriekš saskaņot, lai pārliecinātos par to, ka mazajai gardēdei viss garšos.  Un garšoja arī! Klinta apēda gan savu ivtiņu, gan arī labprāt pagaršoja manas ribiņas un pērļu grūbas. Tas viss komplektā ar izcilu un uz vietas gatavotu limonādi kā arī patīkamu dāvaniņu no restorāna uz mani "nostrādāja" un Riits noteikti mums nebūs 1x pasākums, bet patīkama tradīcija. Cenas? Tās internetā var atrast. Piebildīšu, ka, saņemot rēķinu, nebija sajūtas, ka ēdiens un pkalpošana nebūtu redzamās summas vērta (pretstatā, piemēram, Da Sergio). 

KIDO plate bērniem

Neiebilstu pret našķošanos Lido un arī meitai tur patīk, tāpēc patīkami pārsteidza jaunais KIDO plates piedāvājums, kas sastāv no uztura speciālistes izvēlētiem gardumiem un maksā 3,90 EUR. Mēs varējām izvēlēties no kartupeļu biezeņa, čipsiem (patīkami pārsteidza nelielais sāls daudzums), pastas (izskatījās pēc pilngraudu), klāt ņemot vistas gaļiņu, cūkgaļu vai zandarta desiņu (zandarta desiņa ir meitas izvēle Lido kopš pirmās pagaršošanas reizes), daudziem salātiem (tie gan ir sagriezti pārāk gari, tāpēc 2gadniekam ar tiem ir grūti tikt galā, kurus droši var miksēt un pielikt arī kādu mērcīti vai krējumu. Saldajā ir augļi vai vaniļas saldais ar mērci un zemeņu kompots. Kā dāvana mazajiem ēdājiem tiek arī 5 Gigi bloki un balons. Meita apēda teju visu, mājās lepni palīdzot tētim locīt Gigi blokus. Iesaku!

Patīkamas ziņas, jo rīt, 26.10.2017, plkst.18:30 mazajiem LIDO klientiem (5-10 g.v.) iespējams pieteikties šīs plates degustācijai, tiekot arī pie 2 GIGI bloku komplektiem un gardumiem vecākiem, pretī sniedzot aizpildītu vērtēšanas anketu. Jāpiesakās, rakstot LIDO privātu vēstuli facebook.lv (varbūt arī citos veidos, bet manīju facebook) un ar pirmajiem 30  Lido tiksies T/C "Spice"2.stāvā jau rīt.