Restorāna kvalitātei mājās – privātās preču zīmes produkti

Restorāna kvalitātei mājās – privātās preču zīmes produkti

07. Dec 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviens lielo tirdzniecības tīklu klients veikalu plauktos būs pamanījis un, visticamāk, iegādājies preces ar tirgotāja, nevis ražotāja zīmolu. Tie laiki, kad ar privāto preču zīmi varēja iegādāties tikai pamata lietas ikdienas lietošanai, sen ir garām – šodien no privātās preču zīmes produktiem iespējams pagatavot teju jebkuru ēdienu restorāna cienīgā kvalitātē, stāsta Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lieliska kvalitāte par pieejamu cenu un pašmāju ražotāju produkcija – tie ir galvenie kritēriji, kas raksturo privātās preču zīmes produktus. Tas, ka privātās preču zīmes produktiem ir zemāka cena, nenozīmē, ka tiem ir arī zemāka kvalitāte. Gluži pretēji – šie produkti izturējuši vēl daudz rūpīgāku kvalitātes kontroli nekā zīmolu produkti, stāsta Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

Ražotāji, kas piegādā produktus ar privāto preču zīmi, iztur lielu atlases konkursu, un iespēja ražot šo produkciju ir prestiža jautājums. Turklāt ļoti daudzus produktus, sevišķi svaigo produktu kategorijā, ražo vietējie ražotāji. No tādām pamata precēm kā sāls un cukurs līdz eksotiskiem nišas produktiem – ar privāto preču zīmi iespējams iegādāties visplašāko produktu klāstu.

“Domāju, daudzi no mums piemājas Mini Rimi ir savu reizi iegādājušies Rimi Basic pienu, sviestu, makaronus vai auzu pārslas, kas, starp citu, ir pilngraudu un ar atzīmi Labākai dzīvei – tas nozīmē, ka tām ir veselīgāks sastāvs. Tās ir lietas, ko pērkam un lietojam ikdienā. Taču arī īsteniem gardēžiem ir plašas iespējas izvēlēties privātās preču zīmes produktus,” stāsta Normunds Baranovskis. Piemēram, Rimi Planet piedāvā dažādus austrumu virtuvei raksturīgus produktus, savukārt Selection by Rimi – īpašus gurmānu produktus no augstākās kvalitātes izejvielām, kam reizēm nemaz nav citas alternatīvas un kas pieejami tikai Rimi veikalos: diļļu vai burkānu pesto, produkti ar īpašu receptūru, saldēta kārtainā mīkla, kurā izmatots īsts sviests, īpaši atlasīta kafija. Savukārt I Love Eco uzrunā visus, kuriem svarīgi, lai produkti būtu ar bio vai eko sertifikātiem, dabiski un svaigi – sevišķi tas attiecināms uz eļļām, mērcēm, konserviem, dažādiem  dārzeņiem un augļiem.

Normunds Baranovskis piedāvā četras gardas receptes, kas tapušas no Rimi privātās preču zīmes produktiem.

Bietēs marinēta laša salāti ar paipalu olām un kaperiem

 

Sastāvdaļas

250 g laša filejas Rimi

12 paipalu olas Rimi

50 g rukolas Rimi

1 šalotes sīpols Rimi

2 citroni

100 ml svaigas biešu sulas

30 ml olīveļļas I Love Eco

60 ml kļavu sīrupa

2 ēd. k. kaperu

10 g sinepju sēklu

1 tējk. sāls

 

Pagatavošana

Biešu sulu sajauc ar sāli un sinepju sēklām un pārlej laša filejai. Atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Citroniem izgriez filejas un atstāj traukā ar visu sulu. Sagriez sīpolu, pievieno tējkaroti citrona sulas un tējkaroti kļavu sīrupa. Iemarinēto lasi nosusini uz papīra dvieļa. Karsē biešu sulu ar 20 ml kļavu sīrupa, līdz sinepju sēklas sāk karamelizēties.

Novāri paipalu olas 2 minūtes ar čaumalu vai 1 minūti bez čaumalas. Kārto salātus – uz rukolas liec laša šķēlītes, kaperus, paipalu olas, citrona filejas un karamelizētās sinepju sēklas. Atlikušo citronu sulu sajauc ar kļavu sīrupu un olīveļļu un pārlej to salātiem.

Lēni gatavots īru liellops

 

Sastāvdaļas

600 g Īru liellopa lāpstiņas bez kaula Rimi

350 g pastas mērces Selection by Rimi

2 seleriju kāti

2 rozmarīna zariņi

200 ml ūdens

 

Piedevām

1 iepakojums Rimi Gourmand kartupeļu

2 paciņas mini burkānu Rimi

3 mazas bietes

150 g Briseles kāpostu

2 ēd. k. gī sviesta Rimi Planet

Sāls

 

Pagatavošana

Īru liellopa lāpstiņu apsmērē ar pastas mērci, pievieno sagrieztus seleriju kātus un rozmarīnu. Visu liec cepeša pannā ar vāku un cep 2 stundas 180 grādos. 40 min pirms cepšanas beigām pannā pievieno dārzeņus (sagrieztas bietes, Briseles kāpostus, mini burkānus, visu sajauktu ar gī sviestu). Cep, līdz gatavs, un pasniedz siltu.

Bezē kūka ar apelsīniem

 

Sastāvdaļas

6 gab. / 220 g olas baltuma Rimi

300 g pūdercukura

2 ēd. k. ogu etiķa

2 ēd. k. kukurūzas cietes

 

Krēmam

6 olu dzeltenumi Rimi

2 ēd. k. kukurūzas cietes

120 g cukura Rimi

250 ml piena Rimi 3,5%

1,5 paciņas krēmsiera Ica

 

4 filēti apelsīni dekorācijai

 

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā. Ar mikseri maksimālā ātrumā sakul olas baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru. Jāputo vismaz 10 minūtes. Izmantojot koka vai konditorejas lāpstiņu, iecilā cieti, tad etiķi. Izveido kūkas formu, liec uz cepamā papīra. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 110 grādiem un cep kūku 1 stundu 50 minūtes. Atdzesē.

Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, cieti un pienu sildi ūdens peldē, līdz krēms sabiezē. Atdzesē. Saputo, pievienojot krēmsieru. Dekorē ar apelsīna filejām.

1000 kārtu kūka

 

Sastāvdaļas

1 iepakojums (400 g) saldētas kārtainās sviesta mīklas Selection by Rimi

150 g apelsīnu marmelādes Selection by Rimi

 

Krēmam

3 bio olu dzeltenumi Rimi

200 g saldā krējuma Rimi

50 g sviesta Rimi

120 g cukura Rimi

1,5 ēd. k. kukurūzas cietes

250 g siera Mascarpone

Puse vaniļas pāksts

 

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Četras mīklas kārtas liec starp 2 cepampapīriem un 2 pannām, lai cepšanas procesā mīkla nepaceltos, bet veidotu ciešas kārtas. Cep 25 minūtes cepeškrāsns vidējā plauktā. Gatavās plāksnes atdzesē.

Gatavo krēmu. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu ar vaniļas sēkliņām. Sildi ūdens peldē, pievieno kukurūzu cieti un maisi, līdz krēms sabiezē. Noņem no ūdens peldes un turpini maisīt, pievienojot sviesta kubiņus. Atdzesē ledusskapī. Krēmu pirms pasniegšanas saputo ar Mascarpone sieru.

Kārto kūku: uz ceptās mīklas plāksnes uzzied apelsīnu marmelādi, liec krēmu un nākamo mīklas plāksni. Tā vari veidot tik kūkas kārtu, cik vēlies.