Regnāra podiņmācības pieredze ....

01. Aug 2016, 19:40 kintijad kintijad

Sveikas ! Regnāru iepazīstinājām ar podiņu neilgi pirms 2 gadu dzimšanas dienas . Podiņš tika iegādāts Īrijas interneta veikalā . Mēs ar to esam ļoti apmierināti . Tas ir augsts (dēliņš ir garš,vajadzēja lai ir ērti sēsties) , amizanta izskata ;) , izņemama tā daļa kurā nokārtojas (nav jānes viss pods lai izmazgātu) un pats svarīgākais puikam - prielšējā maliņa tik augsta ka nesanāk šmuce ar pārčurāšanu pāri .

20160801193714-43720.jpg

Par cik dēliņam teju, teju jau bija 2 gadi, sapratām ka palēnītēm jāradina pie podiņa lai tiktu vaļā no pamperiem . Tas bija ziemas laiks , ar vēso laiku un slimošanu, tapēc mūsu iecere neizdevās . Vasaras sākums bija īstais laiks atsākt apmācīšanu strājāk, jo tad mājā ir silts un bērns varēja skraidīt apkārt ar pliku dupsi .

Sākums protams bija ar daudz neveiksītēm pa visu grīdu , un mazliet veiksmīgu gājienu uz podiņa . Tomēr palēnītēm 2 mēnešu laikā kļuva labāk. Bija periods kad būdams ar pliku dupsi viņš smuki gāja uz podiņa ,bet tikko kājās bija bikses, tā visu laida iekšā un staigāja netraucēts ar slapjām biksēm . Tagad jau ir krietni labāk .... Prot pats novilkt bikses un skrien uz podiņa kad savajagās . Gadās gan ka ar visām biksēm sēžas virsū un nokārtojas . Man bija prieks kad šonedēļ trīs reizes liekot mazo diendusā bez pampera ,viņš modās sausām biksēm (tas mums tāds sasniegumiņš) .

Pastaigās gan vēl nēesmu mēģinājusi viņu vest bez autiņbiksēm , bet domāju tagad ir pēdējais vasaras mēnesis un ir īstais laiks to izmēģināt .

Nekādas palīgierīces izņemot mazuļa uzslavēšanu mēs nelietojam podiņmācības laikā , lai gan domāju iegādāties mitruma necaurlīdīgos paladziņus lai varētu arī naktī sākt radināt bet autiņbiksēm .

Kopsavilkumā varu pateikt ka vecākiem jābūt ļoti pacietīgiem podiņmācības laikā . Es esmu samērā nervoza , tapēc man šī mācīšana nervus pakutina



Liene Krúza Liene Krúza 02. Aug 2016, 15:22

Ari man beidzot teju savu 2.5g delu ir izdevies pierunat aiziet uz podina. Uz pjdina teicami iet pedejs 2nedelas. Lidz tam nepakam. Kamer vins mazais pratveders ieraudzija mazas masinas podinu. Panema to un saka sesties virsu un pa druscinam curaja. Pirmas reizes tisam pa pilitem jo tad vinam bij kas jauns un pierasanai. Tagad pec 2nedelu iesanas nu nau visu dienu pavada bez pamperiem. Uz podina karto visu ari pa lielam. Pat darzins nav skerslis lai neietu uz podinu.