Iepazīsties: Putriņgrāmata

Iepazīsties: Putriņgrāmata

21. Jul 2013, 10:24 meiva meiva

Labrīt, 

Savam gaidāmajam mazulim gatavojos 4 gadus, jo tieši tik sen atpakaļ iegādājos grāmatu ar nosaukumu "Putriņgrāmata". Toreiz nopirku vairākas grāmatas, kā dāvanu draudzenēm kurām ir mazulīši un ar gudru ziņu vienu paturēju arī sev. :)

Nu lūk, un te nu pienāca diena, kad grāmata kļuvusi aktuāla. Dēliņam, tieši šodien, paliek 7 mēneši un jau mēnesi mēs ēdam ne tikai mammas pienu un piena maisījumu, bet arī dārzenīšusu un aguglīšus. 

20130721101738-94319.jpg

Putriņgrāmata - padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem. Te apkopoti padomi par mazuļa barošanu no 6-18 mēnešu vecumam, kā arī piedāvātas daudz un dažādas, vienkāršas un veselīgas ēdienu un dzērienu recepes. 

Iesākumā grāmatā sniegta informācija kas tad irpiebarošana, kā to labāk uzsākt, kas ir labākie dārzeņi piebarošanas uzsākšanai. Sniegta informācija par dažādām produktu grupām - augļi, dārzeņi, gaļa, piens ...., lai sapratsu, kursā laika posmā katru no produktu grupām labāk piedāvāt. Nu un protams, receptes, receptes ...

Atziņas no grāmatas, kas man likās svarīgas. 

  • Ēdienkartes un ēšanas ieradumu maiņai jābūt pakāpeniskai un pārdomātai.
  • Vislabāk jauno ēšanas prasmi mazulis apgūst pie ģimenes ēdamgalda, kur līdzās pusdieno gan vecāki, gan lielie brāļi un māsas, jo neatkarīgi no vecuma ikkatrs cilvēks labprāt ietur maltīti patīkamā sabiedrībā.
  • Ja mazulis atsakās ēst no karotes, iespējams, viņš tam vēl nav gatavs.
  • Jau kādu laiku pirms piebarošanas uzsākšanas dodiet bērnam karotīti, lai viņš ar to spēlējas un iepazīst šo instrumentu. Uzsākot piebarošanu bērns no tās nebaidīsies (varu apgalvot, ka šis apgalvojums strādā).
  • Ja mazulis atsakās no piedāvātā ēdiena, to izspļaujot vai atstumjot, neuzstājiet, nespiediet - rīt būs cita diena, un jūs varēsiet mēģināt no jauna. 

Un tādu zināmu, bet piemirstu padomu grāmatiņā ir daudz. 

Un tad seko recepšu sadaļa. Interesantas receptes, kas sadalītas pēc piemērotības pa mēnešiem.

20130721101943-86344.jpg

P.s. Izdevējs: Valters un Rapa, izdošanas gads: 2008

Lai jauka un mierīga mazo cilvēku iepazīstināšana ar jauno ēdienkarti!

Kristīne