Potes - par vai pret?

Potes - par vai pret?

09. Apr 2017, 07:00 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Jau slimnīcā mūsu mazulītim bija pirmā pote. Raudāju, jo man pašai nekad nav patikuši adatas dūrieni un kur nu vēl tik mazam, ka viņš nevar pateikt savu viedokli. Pienāca arī divi mēneši un bija jādodas pie daktera - potes, vakcinājas. Un atkal mamma raud. :D

Dakteri izskaidroja, kas tās ir par vakcinācijām un tā kā es īpaši nepārzinu slimības, tad es, protams, pat neiedomājos pateikt potei "nē". Esmu nedaudz arī internetā palasījusi speciālistu viedokli, kur viņi atzīst, ka neviena pote un vakcinācija neko ļaunu nenodara un, ka to darīt vajag. Bet ir daudz man pazīstamu mammu, kuras ir pilnīgi pret potēm. Pamatojums? - jo tāpat bērniņš saslimst un pārslimo slimību vēl smagāk nekā bez potes.

Man šajā ziņā nav pieredzes, jo mani vecāki ir atbalstījuši potes, tādēļ mammas - kāda ir jūsu pieredze šajā? Esat par vai pret potēm un vakcinācijām? Kādēļ? Padalies!

kerstyna kerstyna 09. Apr 2017, 22:18

Es esmu PAR potēm, kuras ir konkrētam reģionam paredzētā Potēšanas kalendārā iekļautas. Ne jau no zila gaisa tas ir sagrābstīts.
Es esmu PRET "internettumsonību", es esmu PRET viedokli, ko sludina eko -šmeko zaļi domājošās egoistiskās būtnes, kuras ir par trulām, lai izprastu vakcinācijas nepieciešamību, bet, kad bērni mirst vai iegūst smagus veselības traucējumus tāpēc, ka ir saslimuši ar vakcīnkontrolētām saslimšanām, tāpēc, ka nav vakcinēti, tad KURŠ ir vainīgs? Kurš tiek vainots?
Jā, esmu izteikusies skarbi, bet ... tāds nu ir mans viedoklis.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 09. Apr 2017, 14:32 cecii

Nevajag kašķēties - vajag vairāk priecāties! 😀
Vēlreiz atkārtoju - cik cilvēku, tik viedokļu! Es uzklausu visus un nevienu nenosodu. Katra mammīte dara tā kā viņa domā, ka būs labāk savam bēbītem. Es esmu jaunā māmiņa un man interesē VISI viedokļi, neatkarīgi vai tas ir par vai pret! 😀

cecii cecii 09. Apr 2017, 13:51

Šis tiešām ir temats par ko skaļi nediskutēt - būs kašķis. Man ir nevakcinēti bērni. Pagaidām nevakcinēti, jo nepiederu pie radikālajām nevakcinētājām un sazvērsestības teoriju piekritējām. Vakcinēt ir slikti, bet arī nevakcinēt ir bīstami, tāpēc uzsākot skolas gaitas, tomēr potēšu bērnus pret dažām slimībām. Vienkārši jādomā līdzi. Viens ir tas, ko Rozentāle un Infektoloģijas centrs biedē, otrs ir reālā dzīve un ko saka paši mediķi. Runājot, nevis kā pacients ar mediķi, bet gan kā mamma ar mammu (jo arī dakterei ir mazi bērni un arī viņai aktuāls ir šis jautājums), esmu nonākusi pie optimālā varianta. Ir slimības, pret ko nevajag potēt un ir lietas ar ko nejokot.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 09. Apr 2017, 11:32 Mamma_MaRi

Paldies par savu viedokli! 😀 Tādēļ ir šāds raksts, lai mammas var dalīties savā pieredzē. Un nav jau teikts, ka obligāti ir pēc kalendāra bērns jāvakcinē. Varbūt kāda mamma ieklausīsies tieši jūsos. Paldies, ka padalījies ar savu pieredzi, izvēli un viedokli! 😀

princesemince princesemince 09. Apr 2017, 11:24 Mamma_MaRi

It kā jau ir obligātas. Vai arī obligātumu pierādītu kādas tik dīvainas darbības kā - ja vecāki nevakcinē, atbrauc dusmīgas tantes un/vai onkuļi un ar varu sapotē?

09. Apr 2017, 10:46

Sen visiem ir zināms, ka potes ir tā tēma, par kuru nedrīkst skaļi runāt. Nu nedrīkst!
Katram būs savs viedoklis un tam, kuram būs citādāks, tas būs sliktais.

Ļoti jauki, ka ir mammas, kuras pilnībā uzticas ārstiem, bet citreiz vajag domāt ar savu galvu.

Jā, mani arī bērnībā sapotēja pēc kalendāra, bērnudārzā saslimu ar garo klepu! Kāpēc? Jo izrādās, ka ārsts bija kļūdījies. Bet mana mamma taču viņam ticēja, jo viņai nav medicīniskās izglītības.

Ja potes ir tik svarīgas un nepieciešamas, tad kāpēc tās nav obligātas?

Nē, es nevienā brīdī nesaku, ka es savu bērnu nepotēšu, bet es to darīšu tikai tad, kad organisms atgūsies no tuberkolozes potes, kura bija uz 2 mēnešiem (tagad jau 7 mēneši).

09. Apr 2017, 10:40 zacc

Sazvērestības teorija?
Tas, ir MANS viedoklis, kuram IR pamatojums. 😀

princesemince princesemince 09. Apr 2017, 08:04

Vakcīnas var dalīt, kalendāru var "izstiept", bet, manuprāt, daļa slimību, pret ko vakcinē, ir gana nopietnas. Jā, mūsdienās LAICĪGI diagnosticētas visas ir ārstējamas, bet man labāk patīk doma, ka bērns ir "norūdīts". Mums gan nav bijis viegli vienam no bērniem pēc vakcinācijas, tomēr savu risinājumu esam atraduši.

princesemince princesemince 09. Apr 2017, 08:01

Man ir pazīstami vakcinētu, daļēji vakcinēti un pilnīgi nevakcinēti bērni. Ar t.s. ARS visi slimo vienādi. Ja par tām slimībām, pret ko vakcinē, tad gan vieni, gan otri, gan trešie izslimo vējbakas, katrs savā intensitātē. Citas slimības nevienu nav piemeklējušas.
Es nevakcinēju pret rotu un pneimo, jo tās ir relatīvi viegli ārstējamas.

Noteikti nē, jo katrai mammai savs viedoklis ir pareizais un tur nu nevar nosodīt. 😀

DianaGreidane DianaGreidane 09. Apr 2017, 00:48

Seit sis ir kuteligs jautajums, jo ja nedoma ka citas mammas, tad uzreiz norej.

īgLa īgLa 08. Apr 2017, 20:08

Iepriekšējais komentārs pievienojās nepilnīgs.
Abi bērni potēti pēc kalendāra. Es sev nepiedotu,ja nepotēšanas dēļ mazais saslimtu ar garo klepu vai difteriju,piemēram.. Vai briesmīgāk nav skatīties uz smagi slimu mazuli?!

atbildēt

īgLa īgLa 08. Apr 2017, 20:05

Abi bērni potēti pēc kalendāra. Es sev nepiedotu,ja nepotēšanas dēļ mazais saslimtu ar garo klepu. Vai briesmīgāk nav skatīties uz smagi slimu mazuli?!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 08. Apr 2017, 19:50

Tā kā man nav izglītība medicīnā, tad es arī piekrītu ārstiem, jo ne velti tas ir ieviests. Viņi noteikti negrib nodarīt pāri maziem bērniņiem.
Bet - cik cilvēku, tik viedokļu. Katram ir savs un par to nevar nevienu apvainot. 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 08. Apr 2017, 19:46 zacc

Negribu būt nejauka pret kādu, bet piekrītu zacc... 😉
Arī mēs potējāmies pēc kalendāra un viss bija ok. Kaut kā tagad sanāk, ka tad, ja es darīju kā labāk, kā ārsti saka, tad darīju pāri?🤔

zacc zacc 08. Apr 2017, 19:21

Abi mani bērni vakcinēti gandrīz pēc kalendāra, ar nelielām nobīdēm, nevienam nav bijušas nekādas blaknes. pat ne temperatūra vai īpašs kreņķīgums.
Vakcīnu pretinieku argumenti mani nepārliecina. Sazvērestības teorijas un tādi nepamatoti uzbraucieni kā Mamma_MaRi rakstītais besī.

08. Apr 2017, 16:31

Jautājums tām mammām, kuras potē strikti pēc kalendāra - Jums bērna nav žēl?
Kā var noskatīties, ka gandrīz tikko piedzimušam kunkulītim ielaiž diezgan nopietnu slimību. Un vispār - cik kopā tas sanāk pirmā gada laikā!

08. Apr 2017, 12:22 peciņa123

Un pie normāliem apstākļiem - Cik bērni tiešām dabīgi saslimtu ar tām slimībām?
Neesmu pret potēm, bet uzskatu, ka katra pote (tāpat kā jebkas, kas tiek dots bērnam) ir ārkārtīgi rūpīgi jāizvērtē. (Jau minēju, ka, tā kā vīrs vēlās veikt potes bērnam, neveicu rūpīgu visu pošu izvērtēšanu.
Esmu pret eksperimentiem ar bērniem (un arī pieaugušajiem), ko, diemžēl, mūsdienu tradicionālā medicīna parasti praktizē.
Manuprāt, zāļu blakusparādības nedrīkstētu būt kaitīgākas, nopietnākas kā slimība, ko ar tām ārstē.
Es tikai izsaku savas domas. Zinu, ka citi vispār nevēlas potēt bērnus. Un tādu kļūst arvien vairāk. Gan jau ir iemesli. Ne jau visiem ir medicīniskā izglītība. Saprotu, ka Jums tāda ir. 😀

peciņa123 peciņa123 08. Apr 2017, 11:59 apalk

Gribētos redzēt, kā imūnsistēma dabīgā veidā tiks galā ar polimielītu vai difteriju!

peciņa123 peciņa123 08. Apr 2017, 11:57 apalk

No kurienes jūsu "zināšanas" par tēmu? Netā salasījāt? Bērnam temp.pēc potēm parasti ir tāpēc, ka vieglā formā tiek izslimots potējamais. Temp.ir normāla organisma reakcija, kas norāda, ka bērna imūnsistēma aktīvi strādā un izdala antivielas. Imunitāti pret slimību var iegūt tikai 2 veidos- potējot vai izslimojot. Kurš variants liekas labāks?

1 2