Podiņmācības skolas ābece: M- metodes

Podiņmācības skolas ābece: M- metodes

06. Aug 2013, 11:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Podiņmācībā var tikt izmantotas dažādas metodes, piemēram, podiņmācība trīs dienu laikā vai pakāpeniskā podiņmācība. Kādu metodi tad izvēlēties? Eksperti iesaka pirms metožu izvēlēšanās uzdot sev četrus jautājumus:

  • Kāds ir bērna mācīšanās stils? Kā bērns apgūst jaunas prasmes?  Vai bērns novēro, lai izprastu, kas notiek? Vai bērnam labāk patīk klausīties vai pašam piedalīties procesā?
  • Ko Tu dari, lai iedrošinātu bērnu izmēģināt kaut ko jaunu? Kādas darbības sniedz vislabākos rezultātus? Vai vecāku entuziasms ir pietiekams, lai mudinātu bērnu pamēģināt ko jaunu? Vai Tev kā vecākam vispirms jāmēģina bērnu pārliecināt par to? 
  • Kāds ir Tavs mācīšanas stils?  Vai tu sniedz verbālos paskaidrojumus? Vai Tu sniedz podiņmācībā instrukcijas un norādījumus soli pa solim? Vai Tu ļauj bērnam pašam izzināt visu mācību procesu?
  • Cik daudz laika Tev ir? Vai tev ir pietiekami daudz laika, lai bērns aizņemtu lielāko daļu laika? Vai varēsi atrast ikdienā laiku savā aizņemtajā ikdienā? 
Pat tad, ja tev ir jāveic mājas darbi, podiņmācībā ir jāatrod īstā pieeja, kas nostrādās. Nesteidzes un nesteidzini mazuli, izmēģinot dažādas pieejas, ja iepriekšējā pieeja nestrādā. Pat ja tiešām šajā reizē nesanāk, nemet plinti krūmos, bet iespējams, jāietur neliela pauzīte, lai sāktu atkal ar jauniem spēkiem!

Māmiņu Klubs 

Jauna rakstu sērija: Podiņmācības skolas ābece

Huggies® Pull-Ups®uzsūcosās podiņmācības biksītes- ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

 20130711100041-71345.jpg

20130711095544-49334.jpg

madzina25 madzina25 21. Jul 2014, 02:04

un ko darīt tiem vecākiem kuriem jāuzsak darba gaitas. Man nav vairs laika nodarboties ar mazo ta ka bija lidz 18 men vai tiešam manam bernam podiņmacība izpaliks?Zinu ka darziņa mes lenam ejam uz to bet atnakot majas manai meitiņia gribas pavadīt laiku ar mani, bet bez maza man majās vel citi darbi. Kā gn lai visu paspēj bail nokavet to podiņmacību