Speciālisti: Pastaigās ņem līdzi podiņmācības biksītes!

Speciālisti: Pastaigās ņem līdzi podiņmācības biksītes!

19. Jun 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Podiņmācība rit pilnā sparā, mēs ar katru dienu tuvojamies tam brīdim, kad bērniņš būs apguvis šo mācību. Laikā, kad mazais ir mājās, mēs arvien retāk viņam velkam ierastās autiņbiksītes un tā dēvētās "avārijas" situācijas  arī vairs nenotiek tik bieži. Mūsu dienas kārtība arī ir vairāk vai mazāk skaidra. Mēs mazajam piedāvājam iespēju iet uz podiņa no rītiem tikko pēc pamošanās, pēc tam braudām brokastis, rotaļājamies un ik pa brīdim bērnam jautājam – varbūt ir nepieciešamība pēc podiņa. Tomēr mulsinoši var būt tie brīži, kad saprotam – laiks doties pastaigā, jo rodas jautājums – vai bērnam vilkt autiņbiksītes vai tomēr riskēt doties pastaigā bez tām.

Pastāv uzskats – ja reiz bērns apgūst podiņmācību, tad no autiņbiksītēm ir jāatsakās uzreiz. Iespējams, kādam šis padoms patiesi noder, tomēr cik cilvēku, tik viedokļu un jāsaka, ka liela daļa bērnu iespējams nemaz nav gatavi tik radikālam solim.

Ja bērns jau apzinās, ka viņam ir nepieciešamība doties uz tualeti un viņš mums par to skaidri prot pavēstīt, mēs varam eksperimentēt un doties pastaigā, atstājot autiņbiksītes mājās. Taču, lai viss notiktu bez aizķeršanās, vēlams ievērot noteiktu lietu kārtību.

Pirms došanās pastaigā bērnam vēlams apmeklēt tualeti

Pirms došanās pastaigā, vēlams, lai mazais nebūtu sadzēries daudz ūdeni vai tēju, tāpat būtu labi, ja mazais pirms pastaigas būtu bijis uz podiņa.

Laikapstākļiem ir nozīme 

Laikapstākļiem patiesi ir nozīme, ja dodamies ar mazo pastaigā bez autiņbiksītēm, lai nepieciešamības gadījumā bērns varētu pačurāt kaut kur zālītē, ja brīdī, kad radīsies tāda nepieciešamība, neesam tualetes tuvumā.

Nedodamies nekur tālu 

Pastaigai nevajadzētu būt garai un nebūtu vēlams, ja mēs dotos tālu prom no mājām, jo svarīgi atcerēties, ka mazais pirmo reizi dodas ārā bez autiņbiksītēm. Būtu ļoti labi, ja mēs nemainītu savu ierasto pastaigu maršrutu, piemājas parciņš ir ļoti laba izvēle.

Rezerves apģērbs 

Tāpat ceļasomā ieliekam līdzi vairākus komplektiņus rezerves apģērba, lai nepieciešamības gadījumā varam bērnu pārģērbt.

Apģērbam jābūt ērtam

Bērna apģērbam jābūt ērtam un viegli novelkamam, podiņmācības laikā vēlams kombinezonus un tādu apģērbu, ar kuru bērns pats nespēj tikt galā, nevilkt. Dēlēniem droši varam vilkt biksītes vai šortiņus, kuriem jostas vietā ir gumija, arī meitiņām tieši tāpat, lai gan droši var vilkt arī svārciņus un kleitiņas.

Ja mazais pēc pastaigas atgriezies mājās sausām biksītēm – apsveicam, pirmais lielais pārbaudījums veiksmīgi izturēts. Tomēr, ja ir sajūta, ka bērns vēl nav gatavs doties pastaigās vai uz rotaļu laukumiem bez autiņbiksītēm, nesteidzināsim savu bērnu, dodam viņam laiku. Jo, kurš gan labāk par māmiņu var sajust bērna vajadzības. Šajā pārejas laikā, kad bērns vēl tikai mācās atteikties no autiņbiksītēm, ir iespēja izmantot īpašās podiņmācībai paredzētās biksītes – tās zem bērna apģērba ir teju nemanāmas, viegli novelkamas un uzvelkamas, turklāt tām ir kāda ļoti jauka īpašība – kad tās ir mitras, zīmējumi, kuri rotā biksītes, sāk izzust, tas bērniņam palīdzēs sajust atšķirību starp sauss un slapjš.

Māmiņu Klubs

20140506104203-54768.jpg