Pirmās palīdzības lietas, kas liekamas somā, dodoties atpūsties ārpus mājas

Pirmās palīdzības lietas, kas liekamas somā, dodoties atpūsties ārpus mājas

16. Jul 2018, 09:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aktīvās atpūtas laiks rit pilnā sparā. Daudz laika tiek pavadīts ārpus mājām. Kas atrodams mammas somā, kad tā ar bērnu dodas atpūsties ārpus mājas? Situācijas var būt dažādas un pastaigas vai atpūta var beigties priecīgi un bez sasitumiem un nobrāzumiem, bet ja nu tie gadās, ko gan paredzēt mēs nevaram, būtu jauki, ja mammas somā bez cepumiem, rotaļlietām un autiņbiksītēm būtu atrodamas lietas, kas noder, ja nākas piedzīvot kādu nelielu negadījumu!

  • Ūdens noteikti nepieciešams, lai padzertos. Sevišķi karstā laikā, jāpiedāvā mazajiem ik pa laikam kāds malks ūdens.
  • Ūdens noderēs, lai noskalotu brūces vai skrāpējumus, kas var rasties, paklūpot, nokrītot.
  • Ja ūdens nav pieejams, tad neaizstājamas būs mitrās salvetes, ne tikai roku slaucīšanai, bet arī brūču notīrīšanai, lai pasargātu tās no kādas infekcijas iekļūšanas
  • Antibakteriāls gels – īpaši tādos gadījumos, kad atrodamies publiskos rotaļlaukumos un bērniņš ir vecumā, kad viņam gribas iebāzt mutē visu. Nav nepieciešams noslaucīt visu – bet rotaļlietas par kuru tīrību pārliecības nav – vajadzētu.
  • Saules aizsargkrēms – šobrīd ari daudzi speciālisti aicina parūpēties par savas ādas veselību pieaugušos, bet ļoti būtiski ir aizsargāt arī bērna ādu, kas ir daudz, daudz jutīgāka un prasa īpašas rūpes.
20180714030250-15952.jpg
  • Plāksteri – dažāda lieluma, vai arī universāls plāksteris, kas var noderēt dažādām situācijām. Reizēm, bērna sasitums vai noberzums pat nav tik nopietns, lai uz tā līmētu plāksteri, bet bieži vien šādā veidā, mēs varam mazo mierināt, uzlīmējot plāksteri uz sasistās vietas un pasakot, ka tas tiks galā ar iegūto “sāpi”
  • Ja jādodas tālākā ceļojumā ārpus mājas, notiekti noderēs arī kāds pretsāpju vai pretdrudža līdzeklis, lai vajadzības gadījumā varam mazināt bērna diskomfortu vai pēkšņu temperatūru
  • Vasaras vakaros daudz un dažādu knišļu, odu, kas mēdz sakost bērnus un var veidoties nepatīkamas alerģiskas reakcijas – tāpēc, pirms došanās baudīt atpūtu ārpus mājas – painteresējieties pie ģimenes ārsta, kādu smēri vai ziedi iegādāties, lai varētu lietot to vajadzības gadījumā uz koduma vietām, un kādu pret alerģijas preperātu, ja nu mazajam atpūtniekam parādās nepatīkamas alerģiskas reakcijas.

Kas ir Tavā ceļojumu somā? Padalies, iespējams Tava pieredze var noderēt arī citām mammām!

Māmiņu klubs, 2018