Pirmā friziera apmeklējums

Pirmā friziera apmeklējums

05. Oct 2017, 08:55 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Noteikti katrā ģimenē daudz ir runāts un domāts par to, kad tad īsti drīkst un vajag mazajam cilvēciņam pirmo reizi apgriezt matiņus. Vecāka gada gājuma cilvēki 100% apgalvos, ka ātrāk par gada jubileju noteikti nevajag un pat nedrīkst, jo tādā veidā bērniņam “apgriežot” prātiņu un citi līdzīgi ticējumi.. bet,tas taču nav ne pierādīts ne kā citādi zināms mīts, un patiesībā kā tad to tiešām varētu zināt, ka tā noteikti notiek?! Nebūsim māņticīgi, jo kā zināms- domām ir liels spēks! Bet ne jau par to es vēlējos dalīties..


Šodien beidzot pienāca mana ilgi gaidītā diena un vīra kungs paziņoja- vedam Eliotu pie friziera! Urrraaaaaaa, beidzot - es nodomāju
(Eliots ir bez divām nedēļām viengadnieks, bet vilcinājāmies ar šo vizīti ne māņticības vadīti, bet tālab, ka mūsu tētis bija izdomājis , ka tad Elis izskatīšoties pēc bēbīša, tāpēc esot jāgaida gada jubileja un tad arī safrizēsim! Un ej nu ieskaidro, ka būs tieši otrādi, izskatīsies kā liels vīrs uzreiz.. eh, nu vīrieši, ej nu viņiem ieskaidro )
Jau biju pirms tam pētījusi un domājusi kur šo pirmo vizīti apmeklēsim! Šoreiz mūsu izvēle krita par labu tirdzniecības centrā Rīga Plaza atrodamajā frizētavā Hair Riga! Biju lasījusi un dzirdējusi labas atsauksmes, nav vajadzīgs iepriekšējs pieraksts, un nav arī rindas, tikām uzreiz, bērniem draudzīgs, iesēdina savā mašīnītē un var skatīties multenes, nu super, ko vēl vairāk vēlēties!? Pašas pajautāja vai pirmo šķipsniņu gribēsim saglabāt un ielika aploksnītē (labi , ka viņas pašas pajautāja, zināju , ka gribēšu saglabāt, bet godīgi, tur uz vietas domāju par visu ko citu un noteikti būtu aizmirsusi)

20171005084622-14677.jpg


Kā mums gāja?!
Biju iedomājusies ka būs viegli! Frizierīte jau centās apgalvot, ka neesam tas trakākais variants, viņa bērnam pirmajā reizē ir griezusi matus arī 1.5h (jeeeeziņ, nodomāju) Eliotam sākumā patika, jeb pareizāk neizrādīja nekādas emocijas, spēlējas ar mašīnu un retu reizi uzmeta acis multenei, līdz mašīna apnika, tad parādīja raksturiņu! Centos izklaidēt ar viņa mīļāko multeni un dziesmām youtubē, ņēmu klēpī.. nekā, mazajam vīriņam vairs nebija pacieības un dikti interesēja ko un ar ko viņam dara. Bet personāls bija tiešām savu uzdevumu augstumos , un ļoti profesionāli tika ar darāmo uzdevumu galā! Un pasakiet vēl, ka frizieriem viegls darbs, tikai mazgā matus un pļāpā, it seviški darbā ar bērniem, tur ir jābūt milzu pacietībai!
Noteikti rekomendēju šo vietu, cena arī priekš Rīgas šķita tīri Ok- 12,99€

20171005093125-45003.jpg

Manas sajūtas pēc apmeklējuma ir dīvainas, bet labā nozīmē - visu vakaru pētu savu bērnu no visām pusēm, škiet tāds savādāks, jāpierod, gandrīz, gluži kā pirms gada, jāiepazīstas no jauna, škiet ka izskatās, un nevis tikai šķiet, bet pavisam noteikti arī izskatās savādāk, daudz pieaugušāks!

20171005093136-27975.jpg

 

Kur jūs saviem mazajiem puikām griežat matiņus? Nākamajā reizē laikam mēģināsim Mishu the barber, arī esmu dzirdējusi labas atsauksmes, cenas līdzīgas un kā jau puikam, matiņi sanāk bieži griezt , tāpēc ieteikumi nenāks par sliktu!

kerstyna kerstyna 05. Oct 2017, 20:52

Nu, manam jaunākajam ir sava friziere. Sākām iet uz īstu vīriešu frizētavu no 1,5 gada vecuma, tagad ir jau 4 gadi jauneklim.Viss labi, tikai matu mašīnu ignorē. Un reiz, kad atnācām, dēla meistare bija aizņemta, bija jāgaida, jo pie citas viņš negribēja frizēties. Nu pēc tam mums ir obligātais repertuārs - rotaļlietu veikala un kafejnīcas apmeklējums. Viņam patīk iet uz frizētavu.

05. Oct 2017, 16:20 Mamm.mamm

Piekrītu, ja matu garums ir atbilstošs , nav ko steigsies, taču, ja mazajam puikam jau lien acīs un traucē- bizītes jau nepīšu, astītes nesiešu un ar sprādzītēm nespraudīšu 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 05. Oct 2017, 15:31

Vēl neesam veduši dēliņu pie friziera (pavisam drīz būs gads un 3 mēneši), bet sākam apsvērt domu par frizēšanos, jo matiņi jau izauguši diezgan pagari 😀 vedīsim pie "ģimenes" frizieres, kura pašlaik ir dekrēta atvaļinājumā, bet ir liela pieredze ar bērnu frizūrām - ļoti akurāti strādā, mīl savu darbu, un cenas ir ļoti draudzīgas (matu griezums ir no 7 - 10 EUR) 😀

05. Oct 2017, 15:11

Es gan pagaidām (11 mēneši) noteikti pie friziera nevedīšu. Pieturos pie māņticības. 😀 Cik zinu, nedrīkst griezt līdz valodiņa neizveidojas. Kāpēc tik muļķīgi pie tā pieturos? "Eksperimentos" ar sevi zinu, ka mati būtiski ietekmē prāta spējas. 😀 Bez tam, puisim mati ir vel dzimumam piemērotā garumā. 😀 Kad būs jādomā par bizēm iesim pie friziera. 😃
Noteikti iesim visi - es, vīrs un bērns uz manu iecienīto skaistumkopšanas salonu Verdant Eco Spa. Domāju, ka bērnam ir jāredz, ko frizieris dara uz mammu vai tēti, lai to saprastu. Uz multeņu saloniem varētu vest stabilu bērnudārznieku. Lai no tā ir kāds prieciņš arī bērnam.

SauleDace SauleDace 05. Oct 2017, 12:02

Mēs dēliņu pie friziera vedisim oktobra vidū uz Family hair. Kā mums būs gājis noteikti padalīšos ar stāstu. Mazajam būs 10 mēneši, bet mati jau izauguši pāri austiņām un sāk traucēt mazajam ķiparam