Pieredze pie LORA: mūžīga angīna zīdainim

Pieredze pie LORA: mūžīga angīna zīdainim

23. Jan 2014, 12:24 Druxis Druxis

Līdz pusgada vecumam Ralfs bija omulīgs, kā jau visi mazuļi, un nepazina bēdu. Bet aptuveni 6 mēnešu vecumā viss pēkšņi apgriezās kājām gaisā un sākās nemitīga slimošana. Divas nedēļas slimo, nedēļu vesels, nedēļu slimo, trīs nedēļas vesels utt.

Pēc kārtējo reizi izslimotas angīnas un kārtējā antibiotiku kursa, Ralfam vēl bija sarkans kakls. Tā kā māsai bija tikko bijusi skarlatīna, bija bažas arī par mazā brāļa saskari ar streptokoku. Daktere mūs aizsūtīja pie otolaringologa.

Man jau bija zināma pieredze pie dažādiem loriem, kad ārstēju meitu (par to var lasīt šeit), tomēr nebija ne īsti laika, ne vēlēšanās gaidīt garās rindās, tāpēc nolēmām iet pie lora mūsu bērnu poliklīnikā „Ķengarags”. Izvēlējos ne to dakteri, pie kuras biju ar meitu, jo no tās nebija nekādas jēgas, un tā nu tikām pie dr. Krūmiņas.

Dr. Krūmiņa ir lieliska daktere. Viņa veikli apskatīja Ralfa degunu, ausis un kaklu, un secināja, ka puikam joprojām ir angīna. Ņemot vērā aktīvo slimošanu pēdējā laikā, bija jānodod vairākas analīzes, jālieto homeopātiski līdzekļi (antibiotiku koncentrācija organismā mums pietiks vēl dažiem turpmākajiem gadiem...), un pēc nedēļas jānāk atrādīties. Diemžēl arī pēc nedēļas stāvoklis nebija uzlabojies – Ralfam joprojām bija angīna, turklāt ne asins analīzes, ne iztriepe no kakla, neuzrādīja nekādas novirzes no normas.

Nodevām analīzes uz Epšteina-Barra vīrusu, kas lieliski izskaidrotu visus simptomus, vienīgi būtu jāārstē slimnīcā. No vienas puses, es cerēju, ka šis vīruss Ralfam nebūs, no otras puses – cerēju, ka būs, jo tad vismaz būtu skaidrs, ko ārstēt! Atbilde – negatīva. Puikam nekaitēja pilnīgi nekas, tikai angīna nekādi negribēja atkāpties.

Pēc 3 nedēļām Ralfam kakls beidzot bija tīrs. Šajā laikā nelietojām nekādas stiprākas zāles, kā vien vitamīnus un labas domas! :) Arī dr. Krūmiņa bija patiešām priecīga beidzot ieraudzīt tīru, veselu kaklu! Viņas versija – bērns beidzot nostabilizēja savu imūnsistēmu un nu ir spējīgs tikt galā ar visiem baciļiem, ko māsa atnes no dārziņa un ko paši kaut kur pa ceļam atrodam. Ļoti ceru, ka tieši tā tas arī ir!

Nevar teikt, ka dr. Krūmiņa paveica brīnumu, tomēr viņas attieksme – ieinteresētība bērna veselības stāvoklī, nevēlēšanās visu ārstēt vienkārši ar antibiotikām, iedziļināšanās sīkumos – mani pārliecināja, ka viņa ir lielisks otolaringologs!


P.S. Netiesājiet bargi par daudz pieminētajām antibiotikām. Zinu, ka tas nav nekas labs, pusgada laikā izdzērām kādus 4 kursus, taču „vieglie” līdzekļi, ko mēģinājām sākumā, nelīdzēja...

 

KONKURSS: Uzraksti atsauksmi par savu LORu un laimē!

 

20140117094724-93179.jpg