Piena dzēriena Rasēns kampaņā „Kustība par kustību“ laurus plūc meitenes no Tukuma un Vecumnieku novada

Piena dzēriena Rasēns kampaņā „Kustība par kustību“ laurus plūc meitenes no Tukuma un Vecumnieku novada

22. Dec 2015, 11:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai veicinātu bērnu veselību un risinātu problēmas, ko rada kustības trūkums, Food Union piena dzēriena zīmols Rasēns jau otro gadu pēc kārtas novembrī rīkoja kampaņu “Kustība par kustību”, kuras laikā ar bērniem izstrādātām dzīvespriecīgām dejas kustībām aicināja bērnus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm ikdienā. Par kampaņas uzvarētājām šogad kļuva Amanda Krievaite no Tukuma un Kate Zilgalve no Vecumnieku novada. 

Uzvarētāju iesniegtais deju video saņēma visaugstāko žūrijas vērtējumu, kā arī salīdzinoši lielu balsu skaitu Rasēna lapā portālā draugiem.lv – 145 balsis. Zīmīgi, ka dalībai konkursā šogad tika iesniegts rekordliels video skaits – vairāk nekā 3 tūkstoši video rullīši, kuros bērni dejoja, izmantojot īpašos Rasēna deju soļus.

Galveno balvu - 1200 eiro kabatas naudu veselam gadam - saņēma abas video autores. Visas video iesaistītās 5 konkursa dejotājas saņēma arī Rasēna produktu grozu ar piena dzērieniem un jogurtiem. Viņām bija arī vienreizēja iespēja doties ekskursijā uz Rīgas piena kombināta ražotni, lai savām acīm ieraudzītu, kā tiek ražoti gardie un veselīgie Rasēni un citi piena produkti.

Jau ziņots, ka ar Food Union piena dzēriena Rasēns atbalstu šī gada rudenī norisinājās akcija Smiekli ārstē. Kampaņas mērķis bija savākt līdzekļus, lai uzlabot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Rīgā un reģionālo slimnīcu mazo pacientu atveseļošanās procesu, tos ikdienā iepriecinot un uzmundrinot. Rezultātā medicīniskās klaunādes projektam Dr. Klauns  tika saziedoti vairāk nekā 22 000 eiro – daļa no līdzekļiem nāca no trīs īpašo Rasēns piena dzērienu pārdošanas ienākumiem.