Piedāvāt mazulim ogas un augļus ar CLEVAMAMA tagad ir drošāk!

Piedāvāt mazulim ogas un augļus ar CLEVAMAMA tagad ir drošāk!

27. Mar 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svaigu augļu un ogu lietošana visa gada garumā ir viens no svarīgākajiem ēdināšanas nosacījumiem, kas tiešām garantē labu pašslajūtu. Mūsu uztura ieradumi veidojas jau bērnībā, tāpēc ir svarīgi bērnu pieradināt pie veselīga uztura, nebaidoties viņam piedāvāt jaunus produktus.

Parūpējieties, lai katra ēdienreize ietvertu sevī vismaz vienu augli vai ogu porciju. Vēlams izvēlēties tos pēc dažādu krāsu principa - tas ļaus organismam būt piesātinātam ar dažādiem vitamīniem. Gada garumā, katrā sezonā pieejami dažādi augļi un ogas, tāpēc iesakām lietot tos desertiem un uzkodām.

Ja starp ēdienreizēm bērns vēlas uzkost, piedāvājiet augļus un ogas. Nodrošiniet tām brīvu piekļuvi, sekojiet līdzi tam, lai ogas būtu tīras, augļi - nomazgāti. Mazākiem bērniem augļiem jābūt sagrieztiem, nomizotiem, bez sēkliņām. Tā pieradināsiet bērnu izvēlēties veselīgas uzkodas, nevis čipšus vai cepumiņus.

Pat tagad, un, protams, jo īpaši - vasarā, kad vēlamies ko svaigu, saldējuma un kārumu vietā labāk bērnam piedāvāt desertus no augļiem un ogām.

Bērnu svētkos galdā lieciet interesantā noformējumā pasniegtus augļus un ogas. Blakus lieciet gardu mērcīti, kurā var pamērcēt auglīti, noderēt var jogurts bez piedevām ar modu vai blenderētām odziņām, ievārījumu.

Var pagatavot daudzkrāsainus, kārtainus desertus. Piemēram, avenes, mango, mellenes un āboli, visu var pārliet ar caurspīdīgu želeju. Var kombinēt visu ar atšķirīgas krāsas želeju, piemēram, kā luksoforu. Kad deserts gatavs, var pievienot tam putukrējumu.

Palutiniet sevi un savu mazuli ar augļiem un ogām, jo tas ir tik gardi, un turklāt - veselīgi!

Avots: Latvijas augļkopības asociācija

Lai piedāvātu augļus, dārzeņus un ogas pavisam mazam bērniņam - izmanto silikona sietiņu - māneklīti CLEVAMAMA!

20140324101639-33094.jpg

Speciālais sietiņš, kas pēc formas atgādina māneklīti, ļoti noderēs, kad mazuli cienāsi ar svaigiem augļiem un ogām. Atverot sietiņa pamatu, liec tajā gabaliņu auglīša vai kādu maigāku dārzenīti, ogu, un mierīgi vari sietiņu dot bērnam, nebaidoties, ka viņš var aizrīties kā gadījumā, kad mazulim ticis lielāks ēdiena gabals vai vesels auglis.

20140324102215-84871.jpg

Vienlaikus, iepazīstoties ar jaunām garšām silikona virsma masē smaganas un nupat kā izlīdušos zobiņu, tāpat mazuliem tiek mācīts arī košanas process.

20140324102657-11122.jpg

Silikona sietiņš ir viegli kopjams, nepieciešamības gadījumā var iegādāties papildus silikona sietiņu nomaiņai.


03. Oct 2014, 13:36

njā šitais man ir jaunums, es savam devu tādu kur tāds sietiņš / maisiņš.

03. Oct 2014, 13:36

Fīderis.
Esmu tādu savam puikam lietojusi.
ir tādi kuriem maisiņus var nomainīt, mūsējam nevarēja, tad nu banānu nekādi izmazgāt nevarēja,

mamma27 mamma27 27. Mar 2014, 08:26

Kad mana mamma šito ieraudzīja(tad vēl Adrians bija maziņš,kādus 4 gadus atpakaļ),teica,ka viss vecai nāk atpakaļ. Viņas omīte marlē ietina un deva visādu ēdamo,lai neaizrijas mazie. Tagad tik tāds mūzdienīgs variants.

čabule čabule 27. Mar 2014, 00:14 čabule

bet ar silikona sietiņu vēl nebiju redzējusi šo mantu...

čabule čabule 27. Mar 2014, 00:13

man ir 2 dažādu formu feederi, meitiņai bez dažām dienām 6 mēneši, bet vēl tā riktīgi nav aizgājusi tā feederu lietošana.. laikam jāsāk tas aktīvāk darīt 😀