Pie mums Viesītē svētku nedēļa tuvojas  noslēgumam.

Pie mums Viesītē svētku nedēļa tuvojas noslēgumam.

15. Nov 2013, 23:43 annijalise annijalise

Ir uz pasaules

Meitene maza,

Kura mums katram saka-

Es esmu Tava.

 

Viņas dzeltenie mati

Ir kā saule,

Kas mums katru rītu

Pretī māj.

 

Viņas tērps

Ir kā zaļais mežs,

Kam garām

Bieži ejam.

 

Šī meitene mums

Katram ir tikai viena,

Un tā ir mūsu

Dzimtene.

 

Tāpēc šajā dienā

Mēs visi esam klāt

Un vēlamies Tevi

Sumināt.

 

Mēs esam lepni,

Jo Tu esi-

Latvija mūsu!

Imanda Čelnova (5.kl. skolniece)

Šī reizes rakstu gribējās sākt tieši ar šiem vārdiem, jo tos patiesi, un no savas sirds ir teikusi Viesītes vidusskolas skolniece.

Pie mums Viesītē svētku nedēļa,  iesākās 11.novembrī, ar Lāpu gājienu, no pilsētas muzeja kompleksa uz Brīvības pieminekli, Brāļu kapiem, jo Viesītē arī norisinājās sīvas kaujas pret Bermonta karaspēku.

Nedēļas sākumā vidusskolas ēkā skolēni piedalījās diezgan nopietnās sacensībās par godu Lāčplēša dienai- veicos spēka vingrinājumus, un arī šaušanā.

Svētku nedēlu sagaidot skolēni bija sagatvojuši- Ziedu un Labo vārdu pušķi Latvijai, tas bija apskatāms visiem labi pieejamā vietā, un katarm bija iespēja izlasīt, ko gan katrs vēlēja šajā skaistajā jubilejā- skolēni vēlēja gan izaugsmi, gan panākumus, gan kultūras vērtību  ilgmūžību, kā arī bija izlasāmi vēl daudzi citi vēlējumi.

Svētku nedēļas izsakņā- skolēni ar savām skolotājām bija sagatavojuši svētku koncertu, un bija iespēja arī visiem dzirdēt ne tikai Imandas dzeju, bet arī citu skolēnu uzrakstīto zem moto- Iededzies par Latviju.

Skolēni un skolotājas šajā nedēļā ar lepnumu nēsāja sev pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, un tas arī radīja tomēr jauku noskaņu.

Mūsu pilsētas otrajā mācību iestādē -bērnu dārzā arī tika godam sagaidīta Latvijas dzimšanas diena, paši mazākie  uzzīmēja savu svecīti, ko likt svētku kūkā.Vecākās grupiņas to svinēja izteiktāk- kopā sanākot arī uz kopēju pasākumu.

Pirmdien, kultūras pilī notiks svētku koncerts, un tajā tiks godināti glītāko māju un sētu īpašnieki, un arī čaklākie darba darītāji.

Mūsu ģimenē patreiz vairāk mēs skatāmies TV pārraides par vēsturiskajiem notikumiem, kā arī vecākajai meitai stāstām, ka ja vien mēs paši necienīsim savu valsti, neviens cits to neizdarīs mūsu vietā.

Pirmdien, ja vien būs iespēja apmeklēsim pasākumu kultūras pilī.

              "'Es aicinu Jūs visus iedegties par Latviju un dariet tā ka prieks par sevi  un savu valsti".

Renārs Dāboliņš (9.kl. skolēns)

P.S. Fotogrāfijās Jums ir iespēja ieskatīties mazliet pieminētajos notikumos.

ar cieņu Jūsu annijalise jeb Ligita

 

veesma veesma 17. Nov 2013, 20:17

Skaists dzejolis!