Pavisam neparasti

Pavisam neparasti

05. Mar 2018, 14:17 mmammamm mmammamm

Hmm, mans stāsts būs ļoti neparasts un dziļi personīgs. Vispār ilgi nedomājot , jo kaut kā , ar daļu savas sieviešu intuīcijas , jutu, ka vajag piedalīties un padalīties ar savu stāstu par mūsu situāciju un pieredzi par šo visu . 

 

Tad nu sākam , pirms gadiem trim, kad vēl pat doma par bērnu nebija prātā , bijām dzīvokļa meklējumos (vispār ,kāpēc dzīvokli , joprojām nesaprotu -būtu vēlreiz iespēja , celtu vai meklētu māju ) , tad nu kā kārtīga saimniece veikalā dodas ar iepirkuma sarakstu , es izveidotoju meklējamā dzīvokļa kritērijus , kuros , tādi strikti noteiks un ar sarkana marķera izsaukuma zīmēm atzīmēti bija pāris punkti :

❗️dzīvokļa platība no 60m2,

❗️dzīvoklis ,kurā nevajadzētu dikti daudz ieguldīt ,lai varētu dzīvot ,

❗️divas slēgtas istabas,

❗️vismaz otrais stāvs .

 

Es nezinu vai esmu kaut kāds spešel indivīds , bet man bieži vien piezogas sajūta , ka jo cītīgāk es plānoju un cenšos ,jo dzīve vairāk izspēlē pa savam , tad nu , sanāca tā ,ka dzīvokli ilgi laiku neatradām , līdz beidzot ,kā Dieva dāvana no skaidrām debesīm nokrita piedāvājums ,kurš nebija nekur , ne mākleru piedāvājumā, ne ss.lv , nekur ,nekur ! Joprojām ar vīru nesaprotam kāpēc ,JO ir liels JO , īsi un konkrēti pateikšu , maniem svarīgi trekno izsaukuma zīmju atmīnētājiem punktiem ,trekni melnu svītru pāri ,tāpēc ,ka nopirkām dzīvokli par nesamērīgi augstu cenu , pieminēšu ,ka vasaras cenas te ir ‘nepieklājīgi uzskrūvētas ‘ jo ir mums pludmale un tūristi ,ir mums ārvalstu investori -biznesmeņi, kuri labprāt izķer dzīvokļus (nopirkām tieši jūras svētkos ) . Tas par cenu , nākamā lieta , nez kāpēc 60m2 veitā ir knapi 50m2 , par nožēlu pirmais stāvs un arī labi gribēdami ,izjaucām dzīvoklim visas sienas ,izplesām grīdas , palika smiltis un apkārtsienas , būvniecība  ‘mazliet’ ieilga, nauda kusa un kusa , gala rezultātā mums bija liels pusotras istabas dzīvoklis ,diviem trakiem jauniešiem ! 

 

Kur gadījies ,kur ne , pie mums atlidoja stārķis ar pozitīvu grūtniecības testu, un tad mēs sākām domāt , kur likt bērnu gultiņu ,kā mēs vispār te dzīvosim ? Ko darīsim kad bērns sāks skriet ,kā ar plašumu ,kā dzīvosim, kad bērns ies skolā ,kur viņš gulēs ,kur mācīsies , bērnam taču vajag plašumu !

 

Un tā , jau pusotru gadu ,esam saspiesti bez trīs kvadrātmetriem piecdesmit kvadrātmetros :D

Un jāteic ,līdz šim esam izdzīvojuši un pat diezgan pašpietiekami dzīvojam  , bērnu rotaļu vides idejas smēlāmies slavenā ‘Ikea’ zīmola ietekmē, vairākas reizes bija iespēja izstaigāt šī lielveikala- giganta otrā stāva ekspozīcijas (tām ,kuras nezin , ir izveidotas dažādas ekspozīcijas,kā reālas telpas , ar reālām mēbelēm , tai skaitā mini dzīvoklīši) ļoti daudz nošpikojām tieši tur , skatījāmies viņu katalogus , papildus ievācu informāciju ,kuras lietas tiešām vajag bērniņam ,un no kādām atteikties ! 

 

Mūsu rotaļu vide sastāv no :

Mīkstā puzles paklājiņa , kurš ir izklāts starp ēdamzonu un dzīvojamo zonu , uz tā atrodas attīstošās rotaļlietas , bumbas , tornīši ,kā arī pa kādai mīkstajai mīļmantiņai, kad mums apnīk , mīkstais paklājs pārtop kubikos (no visa paklāja sanāk 4 gabali) tad nu tiek celti torņi, tiek pārbaudīta kluču stiprība guļoties uz tiem , kā arī tie tiek stumdīti un jaukti laukā .

Mūsu (visu trīs ) guļamistabā atrodas JYSK veikalā piekta mantu kaste -tumbačka, kurā ir dažādas sīkās rotaļlietas , automašīnītes, klucīši, burku vāciņi , zoo dārza dzīvnieciņi in citas . Kā arī pie šīs kastes ,izveidojies tāds kā autoparks , kurā ir vairāki traktori , kravas auto-pašizgāzējs, ugunsdzēsēju auto un buldozers. Un te knifs māmiņām ,es ticu,jūs noteikti to zināt- slēpiet rotaļlietas ! Ik mēnesi , nomainot ! Tas reāli strādā, neticēju ,līdz brīdim ,kad mans mazais rausis ,pus stundu ķidāja maisiņu ,kur sen pazudušās mantiņas ! Katrs klucītis likās kā no jauna iepazīstams. Lūk tā !

Tad mums TV sekcijā ir vesels plauktiņš bērnu attīstības grāmatiņas , automašīnu , par zaķi jēci (gandrīz visas ) puiku pasakas , cik ir pulkstenis un putnubiedēkļu precības - šīs visas ,reizi dienā, sevišķi ,rudens/ziemas periodā mums ir jāaplūko ,un tad ,garlaicīgi nav !

 

Tākā es cenšos būt laba mamma un savā bērnā ieaudzināt cieņu un kārtību , esam sākuši mācīties aiz sevis savākt , tāpat kā izlieta ūdens krūzīte pie pusdienu galda ir jāsasluka, tāpat arī mantas , pirms gulētiešanas ir jāsavāc (VISAS) un jāsaliek tām paredzētajā vietā, un te atkal ,mazliet pacietības un tas pats ieiesies, bērns nemaz nenomētās savas rotaļlietas dienas gaitā un māmiņai nebūs jājūtas kā kalponei ,auklei ,pavārei un mierinātājai vienā personā.

 

Ja man ir godīgi jums jāatklājas , līdz šim viss ir gājis kā pa sviestu ! Bet mani baida tālākā nākotne , rotaļlietu vezums ,taču krājas ,bērnam būs citas intereses ,vajadzības un vēlmes , tās bēbīšu graužammantiņas , gudrie kucēni , un viengadnieku mantas , hmm, kur tās likt ? Labdarībai ! Draugiem ar maziem bērniem  ,kuriem ir vajadzība pēc tādam rotaļlietām ! Vai skapja tumšākajā stūrī (lai gan arī tas ir pilns ar mīļākajam drēbītēm ,kuras bija žēl atdot vai pārdot )

Nāks jaunas , vecajām jāatrod cita vieta ,kā vīrs saka ,lietas ir jālieto ,bieži vien dodot tām otro elpu !

 

Arī dzimšanas dienās vienmēr sākām , neko lielu nedāviniet , savādāk mums lūdzu privātmāju komplektā ! :D

 

Lai gan mūsu radi un draugi jau mūsos vairs neklausās , varbūt tie ar kādu sesto prātu jūt , ka pavisam ,pavisam nedaudz līdz savu sapņu piepildījumam , mazu privātmāju , ar divām ,maksimums trim guļamistabām , plašumu , vietu laukā kur izskrieties , gaumīgi iekārtotu bērnu istabu , lai rotaļlietas nav gan vannas istabā,gan zem ēdamgalda .

 

Lai gultiņa palīdz tikt pie sapņu piepildījuma , patiesi!

p.s bildes no Ikea kataloga sapņu vizualizācijai...20180305141546-95476.jpg