Pastā bez noteikumiem jeb palaid garām!

Pastā bez noteikumiem jeb palaid garām!

21. Nov 2014, 10:22 sandux sandux

Jau esmu rakstījusi par pastu, bet tas mani pārsteidz arvien vairāk un vairāk. Tas nekas, ka pazūd sūtījumi un vēstules, tas nekas, ka neiemet aicinājumus. Bet tagad mani "izvedusi" tajā esošā nekārtība!

Manā Rīgas 83. pasta nodaļā nav numuriņu sistēmas, darbinieku trūkuma vai lēnuma dēļ vienmēr ir daudz cilvēku, tāpēc, cik iespējams, no tās izvairos. Šodien gan bija jādodas pēc paciņas. Izskrēju uz mazu brītiņu, slimo mazuli atstājot ar strādājošu tēti. Protams, pastā rinda, strādā divas darbinieces. Pajautāju, kurš ir pēdējais, stāvu rindā un skaitu minūtes. Pēc manis ienāk vīrietis ap 40-50 gadiem, var manīt, ka garšo alkohols, neko nejautā, apstājas tuvāk lodziņiem. Iepriekšējie klienti tiek apkalpoti tiešām lēni, sarodas garum garā rinda, bet beidzot viens lodziņš atbrīvojas. Vīrietis drošā solī tam pieiet un ignorē pārējos gaidītājus. Es, pašai negaidot, neizturēju un sāku kliegt, ka viņam nav kauna, lai stāv rindā, pirms viņa ir divi cilvēki, lai viņu neapkalpo. Citi neteica pilnīgi neko. Vīrietis pārbauda savu kontu un mierīgi aiziet. Labi, nebija ilgi, bet arī man paņemt paciņu bija tikpat ātri. Godīgi sakot, pati sabijos par savu reakciju, bija pat bail iziet no pasta, ja nu tas vīrietis mani gaida. Bet viss beidzās labi.

Vakar arī nācās iet uz to pašu pasta nodaļu. Arī gaidu rindā. Arī ienāk tāda paša kontingenta vīrietis. Čāpstināja, pasēdēja un jautāja (vismaz jautāja!) apkārtējiem, vai nevar viņu palaist bez rindas, viņam esot slikti. Bet veca tantiņa viņam blakus atbildēja, ka viņai vispār esot tik slikti, ka domā, ka nomirs. Super kompānija, vai ne?

Jums nav gadījies līdzīgi, ka kāds lien priekšā rindai? Kā rīkojaties? Klusējat vai cenšaties panākt taisnību? Un pēc tam nav bail?:)

cecii cecii 21. Nov 2014, 15:34 Cielavinna

"Tas ir jauno mammu sindroms, ka ja man ir bērns, tad esmu pasaules naba, visiem mani jāpalaiž un nedod dievs ko pateiksi ne tā kā vajaga."
Precīzi! Riskēšu tapt noknābātai, bet....gan autores rakstītajā, gan komentāros nolasu ārkārtīgi lielu agresiju. Ir jāiemācās normāli sarunāties vienam ar otru, arī tad, ja tas otrs ir tikai vīrietis cūka, līdējs bez rindas, kam garšo alkohols.
Iesaku palasīt intervijas ar Pēteri Kļavu, kur viņš apraksta bērnu slimnīcas uzņemšanas nodaļu. Kā tur lien uz āru tas ārkārtīgais niknums, agresija, egoisms, jo katrs uzskata, ka viņa bērns ir visslimākais, kāpēc pus dienu jāsēž rindā, un vēl aizlien priekšā tie, kurus atved ar ātrajiem. Noderīga informācija kā beigt sevi uzskatīt par pasaules karali.

Cielavinna Cielavinna 21. Nov 2014, 14:28 Althea

👍

Cielavinna Cielavinna 21. Nov 2014, 14:01 tigerpelite

Man primarakais ir mans bērns, kāda velna pēc man 40 minūtes viņš būtu jakarse, ja paciņas iznemsana bija 1 minūtes jautājums?!- tas nedod tiesības līst bez rindas priekšā. Ir tāda darbība kā jautāšana- var jau pajautāt, lai palaiž pa priekšu, nevis nekaunīgi līst priekšā un pēc tam vēl pa muti piesolīt.

Cielavinna Cielavinna 21. Nov 2014, 13:59

Tāda rīcība neliecina par labu audzināšanu, gluži pretēji. Kas Jūs tāda būtu, ka varat kādam pa muti solīt, pie tā ka ielīdāt bez rindas? Tas ir jauno mammu sindroms, ka ja man ir bērns, tad esmu pasaules naba, visiem mani jāpalaiž un nedod dievs ko pateiksi ne tā kā vajaga.

21. Nov 2014, 13:05

Ah...man ari ir gadijies,ka prieksa rindai pielien.es vienkarsi sakrameju savas preces vinam prieksa un viss.es par sevi naku pastavet.

21. Nov 2014, 13:01

Ta jau ir ar tiem bomariem-brauc sabiedriskaja pa velti,smird un aiznem vietas,vwl rinda lien.pretiga suga.

21. Nov 2014, 12:02

Mums Sakandaugavā pasta nodaļā ir īpaši šauri ar ratiem - pie lodziņiem ar ratiem nevar piebraukt, jo ļoti tuvu apmeklētāju krēsli un aizbraukt līdz galējam lodziņam ar bebjiem ratos garām vieism tantukiem, kas kā ķipīši sēž un nepiecelsies lai palaistu pie lodziņa māmiņu ar ratiem, protams ir neiespējami. Bet pasta darbinices kkā iemanījušās šo situāciju labot, ja ienāk māmiņa ar ratiem kuria tikai korespondenci vajag, tad apkalpo bez rindas un var aši nozust. PArasti pastā tikai šos sūtijumu saņemšanas pakalpojumus arī izmantoju, nepasūtām ne laikrakstus ne žurnālus un lieki uz pastu arī neejam kko maksāt vai kārtot, jo tā iestāde vienmēr pārbāzta ar nepacietīgiem apmeklētājiem. PAr tigerpelite komentāru gan samulsu - nu jā - tiešām piesolīt kādam pa muti, ka tas kko protestē - tad ko var gaidīt labu attieksmi no citiem pret mums. Protams mums kaķenēm ar bērniem asa reakcija, bet tomēr... Es puslīdz izvērtēju situāciju - ja pretī dzēris smirdīgs vecis, kurš ne rīta ne vakara nejēdz - nedzesēju muti, ja tantuks - pieveru žaunu un pieciešu, jo arī mēs kādreiz būsim tādas pašas tantiņas, kuras neviens nesapratīs un negribēs uzklausīt, ja jauns cilvēks kurš vnk neaudzināts un nekaunīgs, atsēdinu ka maz neliekas un vēl nokauninu piedevām. Nekad nelietoju necenzētu leksiku, jo tas vnk pašai šķiet nepieņemami un piedevām ja vēl bērni blakus, tad noteikti cenšos neiekarst un nerunāt augstos oņos. Ir bijušas reizes, kad Uzstājīgi sab. transportā pieprasu ratiņiem vietu, bet tad jau parasti kāds metas aizstāvēt un palīdzēt. 😀 Būsim iecietīgākas un laipnākas, un tad arī tā attieksies pret mums!

Cielavinna Cielavinna 21. Nov 2014, 11:48

Tas kas sūdzas par to, ka neaplaiž u.c. Rodas jautājums- Jūs palaižat pa priekšu pašas- vecus cilvēkus, 'vecākus ar bērniem? Gan jau puse- NĒ! Kā mēs izturamies pret citiem, tādu pat attieksmi saņemam pretī.

Cielavinna Cielavinna 21. Nov 2014, 11:44 tigerpelite

Kā var pateikt- nākošreiz par mutes vaļā vēršanu var dabūt pa muti. Kādā mežā mēs augam☹? Jāmāk stāvēt arī rindās, tiešām nekāds cieņas pret citiem un pēc tam bŗinās, ka neciena pašu. ☹ Es tā cilvēka vietā pateiktu, skaties, ka pati vienreiz nedabū par tādu runāšanu, pie tā ka bez rindas ielien iekšā.

DaceT DaceT 21. Nov 2014, 11:15

Nesen bija gadījums, kad ar māsu Maximā iepirkāmies - rindas nenormālas, strādā divas kases. Es stāvu rindā ar ratiņiem un vecāko puiku, tas niķojas jo grib, lai helikopteru nopērku un kamēr es uz sekundi pagriezos, tikām viena jau bija ielīdusi man priekšā. Es tik nobolīju acis, bet neko neteicu. Te noreaģēja māsa, aizgāja un nagla nostājās tantei priekšā, salamāja viņu par to, ka ielīdusi bezkaunīgi rindā. Iestūma mani atpakaļ rindā. Tante gan.kaut ko burkšķēja, bet māsas "acu pārgriešana" lika viņai fiksi apklust.