Pasīvā smēķēšana: ietekme uz tevi un tavu bērniņu. Viss par šo tēmu - ONLINE TV!

19. Nov 2015, 09:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pasīvā smēķēšana ir smēķētāja izelpoto tabakas izstrādājumu degšanas dūmu vai aizdedzinātas cigaretes, cigāra, pīpes dūmu ieelpošana. Pēc ANO Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, pasīvā smēkēšana izraisa apmēram 600 tūkstošus nāves gadījumu gadā, kas ir apmēram viens procents no visiem nāves gadījumiem pasaulē. PVO eksperti pētījumā ir konstatējuši, ka no visām vecuma grupām pasīvā smēķēšana vissmagāk skar bērnus, un tās dēļ katru gadu mirst apmēram 165 tūkstoši bērnu.
 
Cigarešu dūmi satur vairāk nekā 4000 ķīmisku vielu, no kurām 250 ir kaitīgas, bet vairāk kā 50 vielas izraisa vēzi.
 
Vienas izsmēķētas cigaretes dūmi telpā var saglabāties stundām ilgi pat pie atvērta loga, kaitīgās vielas no dūmiem paliek apģērbā, mēbelēs, paklājos, aizkaros. 

Kā redzat, pasīvā smēķēšana ir visai nopietna tēma, par kuru aizdomāties vajadzētu gan topošajiem, gan jaunajiem, gan esošajiem vecākiem.

Tiksimies ONLINE TV videosarunā, kur uz jautājumiem atbildēs:

  • Dr. Renāte Snipe, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārsts, pediatrs, pulmonologs
  • Evija Kvante, Slimību profilakses un kontroles centra Veselības veicināšanas departamenta Slimību profilakses nodaļas Vecākā veselības veicināšanas koordinētāja

Māmiņu Klubs

Vairāk par pasīvo smēķēšanu lasi: www.pasivasmekesana.lv.

Kampaņu pret pasīvo smēķēšanu “Izvairies no smēķētāja!” īsteno Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs.  

20151028122743-58234.jpg

20151028135019-89951.jpg