Parunāsim par miedziņu

Parunāsim par miedziņu

09. Feb 2018, 13:30 zane_zanīte zane_zanīte

Ir atkal pisdienas laiks un Eva čuč. Tas nozīmē tikai vienu - brīvs brīdis mammai. Ja jau miedziņs, tad šodien mēs varētu parunāt par šo tēmu. Mazliet iedvesmojos no kāda Delfi (Tvnet, Apollo-vairs neatceros kura) portāla raksta, kur raksta virsraksts runāja par bērna guldināšanu svaigā gaisā, bet raksta saturs, lielākoties, bija par Skandināvijā izplatītajām Meža skolām, kur bērni lielāko dienas daļu pavada ārā, neatkarīgi no laikapstākļiem. Tāds labs uzdevums vecākiem - saģērbt atbilstoši laikam. Ne?

Izlasījusi rakstu, sev izsitu uz pleca, jo Eva jau no pirmajām dienām guļ laukā. Kamēr bijām dzīvoklī - tas bija viens vai divi miedziņi dienā. Savās mājās-tie ir visi miedziņi (izņemot nakti, protams). Un interesanti, ka viesi, tie kam nav bērni, ir pārsteigti - vai ir labi bērnam gulēt ārā arī mīnusos. Bet, kad iedodu pataustīt mazā “pīrādziņa” ķepu, ir skaidrs - ir silti un ir labi. 

Pelei ir gandrīz gads, bet dzīvojamies pa kulbiņu. Tas nozīmē, ka tur ir siltāk un vējš necilpo, salīdzinot ar sporta ratiem. Un lai gan ratos ir Lodger maiss, velku silto kombinezonu, cimdus, cepuri un, ja vēsāks, uzlieku vēl mazu sedziņu. Nosalusi nav bijusi ne reizi. Pāris reizes, siltākās dienās, ir bijusi drusku siltāka. Bet pats trakākais mammai un labākais Evai - viņa nemaz savādāk gulēt neprot. Iekšā diendusu neguļ, bet kā ieliek ratos - tas ir pāris minūšu jautājums. 

Liekot ārā ir tikai divas problēmas-aukstākā laikā jāskatās, lai aukstums nepierauj pie vaigiem, kā mums vienreiz sanāca. Un tie suņi. Peciņa baigi jūtīga. Un ja kāds vaukšķis iztraucē - tad miedziņš ir čušš. Šodien ceru uz suņu atpūtas dienu un plānoju sev pisdienas  

Un tagad laiks papļāpāt par un ap miedziņu :)

Redz, kāda mana nedēļa-māmiņu kluba zīmē. 5 dienas, 5 raksti. Sestdiena, svētdiena brīva!

Lai skaisti!

Zane&Eva

zane_zanīte zane_zanīte 12. Feb 2018, 11:12 mamma_diviem

Es ceru, ka mums ar pienāks tā diena, kad Eva būs gatava gulēt iekšā 😀 Tad arī mamma varēs pagulēt kopā ar mazo 😀