Par valsts 100Ls auklīšu pabalstu interese pietiekami liela

Par valsts 100Ls auklīšu pabalstu interese pietiekami liela

05. Sep 2013, 07:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par valsts maksāto simts latu lielo auklīšu pabalstu interese ir pietiekami liela - dienā tiek saņemti vairāki desmiti iesniegumu, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārstāve Ilze Stengrevica. «Interese ir pietiekami liela, iesniegumus sākām pieņemt jau pirms 1.septembra,» norādīja dienesta pārstāve.

Šāds valsts atbalsts tiek ieviests, jo rindā uz pašvaldības bērnudārzu gaida tūkstošiem bērnu. Taču, lai saņemtu šo pabalstu auklei jāreģistrējas kā individuālajam komersantam vai Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējam, kā arī personai jāreģistrējas Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā, ko uzturēs IKVD.

Jau ziņots, ka prasībai par aukļu apmācībām ir noteikts pārejas periods. Tas nozīmē, ka no 2013.gada 1.septembra līdz gada beigām bērnu uzraudzības pakalpojumu varēs sniegt arī tāda aukle, kura vēl nav paspējusi apgūt aukļu apmācību programmu.

Taču, ja aukle gribēs sniegt bērnu uzraudzības pakalpojumu arī nākamgad, viņai ir jāapmeklē aukļu kursi līdz šā gada beigām un nākamā gada janvāra laikā par to jāinformē IKVD.

Ja IKVD janvārī nesaņems ziņu no auklītes par to, ka viņa ir pabeigusi apmācības, aukle tiks izslēgta no bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistra.

BNS