Idejas rotaļām, kad bērns grib spēlēties, bet mamma ir nogurusi

Idejas rotaļām, kad bērns grib spēlēties, bet mamma ir nogurusi

02. Apr 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pat visenerģiskākajām un pacietīgākajām mammām reiz pienāk brīdis, kad viņu spēka rezerves ir izsmeltas, un vienīgais, par ko šajā momentā sapņo, ir mierīga atpūta, kamēr mazais ziķeris domā pavisam savādāk – viņš grib rotaļāties.

Ko darīt brīžos, kad bērns rausta aiz piedurknes un lūdz kopīgi parotaļāties, lai gan tas ir pēdējais, par ko šajā brīdī vispār vēlies domāt?

Mums ir dažas idejas rotaļām, kas neprasīs aktīvu tevis iesaistīšanos.

Dakteri

Patiesībā, šī spēle ir pat ļoti pateicīga. Tu esi slimnieks, kurš guļ gultā un kuru piemeklējušas neskaitāmas kaites. Tikmēr mazajam dakterim jāapbruņojas ar pacietību, lai tās visas izārstētu. 

Slinkās paslēpes

Vai var spēlēt paspēles, nepieceļoties no dīvāna? Izrādās, var gan! Spēles būtība ir pavisam vienkārša – tu sēdi uz dīvāna, bet bērns, kamēr skaiti līdz 10, paslēpjas. Tev viņš jāmeklē, nepieceļoties no dīvāna, vien skaļi komentējot, kur gan viņš varētu būt paslēpies.

Modes skate

Tev noteikti ir kāds maiss, kaste vai plaukts, kurā glabā savas drēbes, kuras nevelc un esi atlikusi, iespējams, labdarībai vai arī mešanai ārā. Ļauj savai atvasei iejusties modes dizainera tēlā, sapucējoties ar šīm drēbēm un aksesuāriem.

Dārgumu lāde

Šai rotaļai būs nepieciešama neliela iepriekšēja sagatavošanās. Paņem kādu no savām vecajām somām, kuru jau sen gribēji izmest, bet tā arī to neesi izdarījusi, un piepildi to un tās kabatiņas ar dažādām interesantām lietiņām, piemēram, atslēgu piekariņu, krāsainu bildīti, vīna pudeles korķi, karoti u.tml. Atceries gan ievērot drošību, jo ir svarīgi, lai mazais, izpētot dārguma lādes saturu, sevi neapdraudētu.

Rotaļlietu pasts

Piedāvā savam ziķerim iejusties pastnieka tēlā. Iedomājies, ka tu esi pasūtījusi paciņu, kuru piegādās rotaļu zaķis, lelle vai supermašīna. Bērnam jāizdomā, kas paciņā būs iekšā, tā jāiesaiņo un jāpiegādā tā tev.

Uzmanības spēle

Iedod bērnam jebkuru nevajadzīgu žurnālu un dod ziķerim uzdevumu – viņam šī žurnāla lapās jāatrod, piemēram, pēc iespējas vairāk burtiņu Č, Ļ vai konkrētu vārdiņu. Atrastie burti vai vārdiņi jāapvelk. Mammai mirklīti miers, bet bērns trenēs pacietību un uzmanību.

Skaistumkopšanas salons

Vēl viena spēle, kuru var spēlēt, nepieceļoties no dīvāna. Tu esi atnākusi uz skaistumkopšanas salonu, kur vēlies manikīru, pedikīru, jaunu frizūru. Vai mazajam ziķerim tas būs pa spēkam?

 

Pašreiz nav iespējams komentēt