Nils Īle iesaka, ka bērniem attīstīt ritma izjūtu.Tiekamies Vasaras festivālā!

Nils Īle iesaka, ka bērniem attīstīt ritma izjūtu.Tiekamies Vasaras festivālā!

04. Jun 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ritma izjūta piemīt visiem cilvēkiem, mēs ar to piedzimstam, taču ar dabas doto mums vien nepietiek, lai mēs patiesi sajustu, kas ir mūzika, deja un ritms, tas ir jāizkopj. 

Mēs devāmies ciemos pie perkusionista Nila Īles un viņa radošās komandas uz mūzikas studiju, kur kopā ar bērniem muzicējām un iepazinām dažādus mūzikas instrumentus.

Bērniem ļoti svarīgi ir sākumā apgūt muzikālās zināšanas, mūzika pati nes spēcīgu loģisko attīstību, radošo attīstību, pat, ja cilvēks kļūst par biznesmeni, juristu, ar māksliniecisko pirmssākumu sajūtu labāk tiek uztvertas lietas.

Nils Īle mūzikas nodarbības bērniem pasniedz jau labu laiku, jo viņš tic, ka bērni vēlas iepazīt mūziku, viņos ir dabisks aicinājums, kurš jāsadzird, tāpēc viņš ļauj pieskarties mūzikas instrumentiem un ar tiem spēlēt, palīdz sajust, ko nozimē muzicēt kopā ar citiem un apjaust to, ka iespējams uzreiz nav jāmācās vijolspēle, mēs varam sēklas rokās čubināt vai kartupeļu miltus un arī tas viss rada skaņu. 

Ja esam nonākuši pie domas, ka mūsu bērns varētu apmeklēt mūzikas nodarbībās, tas nenozīmē, ka mazajam uzreiz būtu jāiet mūzikas skolā, jo mūzikas iepazīšana un muzicēšana var notikt dažādi.

Bērni pasaulē ierodas ar milzīgu interesi par tās norisēm, tāpēc mazie ar prieku tver visu jauno, tas viņus aizrauj un bagātina, taču diemžēl – mēs vecāki, nereti mēdzam mazināt bērna vēlmi iepazīt un atklāt, pārāk bieži sakot nē un nedrīkst. 

Nils Īle kopā ar savu radošo komandu rīko arī bērnu ballītes, ir iespēja viņa studijā nosvinēt dzimšanas dienu vai kādu citu nozīmīgu notikumu. Šajos pasākumos bērni muzicē, dejo, iet rotaļās, pat gatavo mūzikas instrumentus. 

Vasara Nila Īles mūzikas studijai ir ļoti radoša, notiek dažādi pasākumi, lielākoties ārpus telpām, viens no tādiem ir perkusiju plenērs, tas šogad mūzikas cienītājus priecēs augustā. 

Taču pavisam drīz jau 13. jūnijā mūs visus gaida liels un skaists notikums – Māmiņu kluba vasaras festivāls kultūras pilī Ziemeļblāzma. Šajā dienā bērniem būs iepsēja piedzīvot ekspedīciju apkārt pasaulei, mēs baudīsim ģimenes lielo pikniku un mūs priecēs bērnu deju un dziemsu ansambļi: Knīpas un Knauķi, Bitītes, Kukaiņi, Dzintariņš un Dzeguzīte. Taču mums būs iespēja satikt arī perkusionistu Nilu Īli un muzicēt kopā ar viņu. 

Ļausim, lai mūzika ienāk mūsu dzīvē, lai mēs un mūsu bērni neesam tikai pasīvi mūzikas klausītāji, lai mēs arī paši piepildām savu radošo vēlmi muzicēt. Mūzika rada prieku, tā atraisa un dziedē, ļausim mūzikai vairāk būt mūsu ikdienā.

Māmiņu Klubs

20150529133109-82370.jpg

Vairāk par Nila Īles mūzikas studiju uzzini www.nilsilestudio.lv