Neveiksmes podiņmācībā. Kā tās rodas?

Neveiksmes podiņmācībā. Kā tās rodas?

13. Aug 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai bērniņam nebūtu jāskrien pakaļ visas dienas garumā, cenšoties nepalaist garām īsto brīdi, kad viņam jānokārtojas, noderēt var ne tikai bērniņa vērošana. Talkā var ņemt pierakstus, apmēram 1-2 nedēļas pierakstot laikus, kad viņam ir vēdera izeja vai nokārtošanās pa maziņam. Visbiežāk tas ir pēc brokastīm, kad arī tiek ieteikts bērniņu sēdināt uz podiņa. Ļaujiet bērnam tur pasēdēt, cik ilgi viņš vien to vēlas. Svarīgi, lai bērns šajā laikā nodarbotos nevis ar blakuslietām, bet gan sēdētu uz podiņa un būtu aizņemts ar savām pamatvajadzībām. Ja jums neizdodas izskaitļot bērna vēdera izejas ritmu vai arī tas ir neregulārs, bērnu uz podiņa var sēdināt ik pēc divām stundām aptuveni.

Noteikt brīdi, kad bērniņam varētu gribēties uz tualeti, palīdzēs arī dažas bērna fizioloģiskās īpatnības. Pilns puncītis stimulē taisno zarnu iztukšoties apmēram 20-30 minūtes pēc ēšanas. Tāpēc bērniņu var sēdināt uz podiņa pusstundu pēc ēšanas un pacietīgi gaidīt. Mazulim ar laiku jāiemācās ieklausīties savā organismā. Ir pierādīts, ka nemitīga vēdera izejas gaidīšana, bieža bērna sēdināšana uz podiņa var izprovocēt pat aizcietējumu rašanos.

Piemērots apģērbs

Velc bērnam tādas drēbes, lai tev pašai būtu viegli viņu pārģērbt. Drēbēm jābūt arī tādām, kas ir ērtas viņam pašam. Ja viņam ir bikses, kurām ir lences, diezvai viņš varēs tās pats novilkt un pagūt tikt līdz podiņam. Rezultātā - drēbes būs slapjas. Pa mājām pietiks, ja tās būs vieglas sporta bikses un auduma apakšbiksītes.

Ārpus mājas

Ja jums pašiem ir neliels pagalms un ārā ir silts laiks, var laist bērnu ārā bez autiņbiksītēm - tas atvieglos treniņu. Lai bērns skrien pa pagalmu bez autiņbiksītēm. Kad viņš jutīs vēlmi nokārtoties, iespējams, apstāsies un sāks saprast, kas tagad notiks. Viņš var pat paziņot par to, ka vēlas čurāt, un tā kā būsiet pie mājas, varat pagūt ieskriet, lai apsēdinātu bērnu uz podiņa vai arī, ja ir jau par vēlu, var ātri bērnu pārģērbt.

Speciālās podiņmācības biksītes

Izmantojiet speciālās autiņbiksītes podiņmācībai - tās bērnam būs viegli pašam novilkt, ja esat ciemos, tās izskatās pēc parastām biksītēm, nelaiž cauri mitrumu un tomēr, ļauj bērnam sajust, ka viņš ir nokārtojies. Ideāli, ja tām ir kāds zīmējums - indikators, kas parāda, ka autiņbiksītēs ir slapjums.

Pārējā laikā velciet auduma biksītes, sākumam tās dienā var vajadzēt samērā daudz 6-10gb.

Bērni, kas nevēlas iet uz podiņa

Daži bērni turpina rotaļāties slapjās biksītēs un vispār nejūt nekādu diskomfortu, bet, ja viņus sēdina uz podiņa, ir pamatīgs pretošanās protests. Turpiniet izmantot autiņbiksītes. Vienkārši ir bērni, kas vēlāk sāk staigāk, un vēlāk var sākt arī pievērsties podiņmācībai. Vecākiem to vajadzētu ņemt vērā. Var gadīties, ka bērnam vēl nav izveidojušies, nobrieduši muskuļi un nervi, kas piedalās podiņmācības procesos. Podiņmācība tad vienkārši jāatliek uz aptuveni divarpus gadu vecumu. Protams, ja arī ap to vecumu nekas lietas labā nevirzās, iespējams, tam ir kādi medicīniski iemesli un nepieciešama ārsta konsultācija.

Kādi varētu būt neveiksmes iemesli?

  • podiņmācība, iespējams, uzsākta par agru
  • bērnam ir tāds periods, kurā viņš neko jaunu neuztver
  • pārmaiņas ģimenē - jaundzimušais, kāds apslimis, pārvākšanās, dārziņa gaitu uzsākšana, mamma atsākusi darba gaitas
  • mazulim nav noskaņojuma - viņš ir dusmīgs, neapmierināts, un viņam, iespējams, ir kāda vecuma attīstības krīze, kas ir normāli
  • varbūt, ka vecākiem ir jāpārskata savas attiecības ar bērnu: cik daudz laika viņam veltat, ko parasti darat kopā, kā paiet jūsu ikdiena
  • pajautājiet sev, vai paši esat gatavi bērna podiņmācībai, un vai varat tai veltīt pietiekoši daudz laika

Izvēlies pareizo sezonu!

Tāpat kā beisbola treniņus neuzsāk ziemā, tāpat arī podiņmācību būtu vēlams uzsākt pavasarī-vasarā. Plānojiet to savlaicīgi! Pirms podiņmācības uzsākšanas par to jārunā arī ar bērnu, atkārtojiet laiku pa laikam, ka drīz viņš iepazīsies ar podiņu, ka viņš ir jau liels.

Apbalvojums

Ja bērns pirmo reizi ticis ar visu galā pats, to noteikti jāuzskata par lielu veiksmi, un bērniņš ir jāpaslavē. Ņemiet vērā, ka būs vēl daudz avāriju, kad mazulis vienkārši nepagūs līdz podiņam, vai arī viņam būs bijusi viltus trauksme, tāpēc apbalvot un sarīkot sajūsmas vētru katru reizi arī nevajadzētu, tas būtu jau pārspīlēti.

Kad iestājas nakts..

Bērns podiņu naktī var neizmantot vispār, un naktī modināt viņu speciāli ar mērķi sēdināt uz podiņa, noteikti nevajadzētu. Autiņbiksītes naktī var vēl vajadzēt apmēram mēnesi vai dažkārt pat gadu kopš laika, kad dienā bērniņam viss izdodas. Gluži vienkārši tāpēc, ka katrs bērniņš ir individuāls, katram nepieciešama īpaša pieeja.

Jebkurā gadījumā - ar laiku viņi visi no autiņbiksītēm atvadās!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130712113509-10223.jpg

- pieguļ kā apakšveļa. Pateicoties elastīgajām sānu maliņām, tās ir viegli novilkt un uzvilkt;

- izdziestošais zīmējums, kas parāda, ka autiņbiksītes ir slapjas;

- rotaļas ar jautrajiem Disney© multfilmu varoņiem.